قم|حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) سبب رشد علمی و عقیدتی جامعه ایرانی شد
حضرت عبدالعظیم(ع) سبب رشد علمی، اخلاقی و عقیدتی جامعه ایرانی شد، باید ضمن تداوم راه وی، شخصیت بینظیر ایشان به جامعه معرفی شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، عبدالعظیم بن عبدالله بن علی بن حسن بن زید بن حسن بن علی بن ابیطالب، مشهور به عبدالعظیم حسنی، شاه عبدالعظیم و سیدالکریم، در پنج شنبه 4 ربیع الثانی سال 173ق، در زمان حکومت هارون الرشید در مدینه متولد شد.
پدرش عبدالله بن علی قافه و مادرش دختر اسماعیل بن ابراهیم بود که به «هیفاء» موسوم است و نسب وی به امام مجتبی(ع) میرسد.
عبدالعظیم حسنی شاه عبدالعظیم و سیدالکریم از عالمان سادات حسنی و از راویان حدیث است، شیخ صدوق مجموعه روایات وی را با عنوان جامع اخبار العظیم گردآوری کرده است، عبدالعظیم حسنی، امام رضا(ع) و امام جواد(ع) را درک کرده و نقل است که ایمان خویش را بر امام هادی(ع) عرضه داشت و در زمان او وفات یافت.
حرم حضرت عبدالعظیم واقع در شهر ری، زیارتگاه شیعیان است، در برخی روایات ثواب زیارت قبر او برابر با ثواب زیارت قبر امام حسین(ع) دانسته شده است.
دوران زندگی عبدالعظیم مصادف با شرایط خفقان و سرکوب شیعیان توسط بنی عباس بود. عبدالعظیم نیز همچون پدرانش سالها تحت تعقیب بود، این امام زاده گرچه زمانی که در مدینه، بغداد و سامرا زندگی می کرد روش تقیه را در پیش گرفت و عقیده و مرام خود را پنهان میداشت، ولی با این حال مورد غضب متوکل و معتز بود.
شیخ صدوق در باب زیارت مرقد وی، روایتی را نقل میکند که فردی از اهالی ری بر امام هادی(ع) وارد شد و گفت: به زیارت حضرت سیدالشهدا مشرف شدم. امام(ع) فرمود: ثواب زیارت قبر عبدالعظیم که نزد شماست مانند کسی است که قبر حسین بن علی(ع) را زیارت کرده است.
آیت الله مسعودی خمینی: حضرت عبدالعظیم(ع) سبب رشد علمی، اخلاقی و عقیدتی جامعه ایرانی شد
آیتالله علی اکبر مسعودی خمینی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قم، اظهار داشت: حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) اسلام خود را به امام هادی (ع) ارائه کرد که با این اقدام قصد داشت به شیعیان آموزش دهد که برای ارتقای اعتقادات خود اقدام کنند و همواره ادامه دهنده مسیر اهل بیت (ع) باشند.
وی با بیان اینکه حضرت عبدالعظیم(ع) سبب رشد علمی، اخلاقی و عقیدتی جامعه ایرانی شد، افزود: باید همواره ادامه دهنده راه وی و پیرو آن باشیم، باید اهتمام جدی انجام شود و شخصیت بینظیر ایشان به جامعه معرفی شود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به برکات حضور حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در ایران بیان کرد: حضرت عبدالعظیم (ع) از نوادگان ائمه (ع) است که همچون چراغ روشنی در ایران روشن است و میدرخشد.
استاد حوزه علمیه تصریح کرد: حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) غیر از اینکه نواده امام بود دارای شخصیت ذاتی از نظر علمی بود و درک و فهم بسیار بالایی داشت.
مسعودی خمینی با اشاره به اقدامات حضرت عبدالعظیم(ع) برای گسترش معارف اهل بیت(ع) در جامعه اسلامی بیان کرد: هنگامی که حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) وارد ایران شدند دستگاه علمی ایجاد کردند و مردم را برای آموزش و پذیرش اسلام آماده کردند.
حجت الاسلام دیرباز: حضرت عبدالعظیم (ع) در راه نشر و تثبیت اعتقادات دینی موقعیت خود را فدا کرد
حجت الاسلام و المسلمین عسکر دیرباز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قم، اظهار داشت: حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) و یکی از صحابه امام هادی (ع) بودند که اعتقادات خود را به امام هادی (ع) عرضه کردند که دهمین پیشوای شیعیان اعتقادات و باورهای ایشان را تائید کردند که امتیاز بزرگی برای وی است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به حدیثی از اهل بیت (ع) بیان کرد: افرادی که قصد سفر به کربلا داشتند ولی شرایط این سفر برای آنها مهیا نبود به آنها گفته شد که به زیارت حرم حضرت عبدالعظیم (ع) بروند چون ثواب زیارت حرم وی همانند امام حسین (ع) است.
رئیس دانشگاه قم با اشاره به آثار و برکات بارگاه حضرت عبدالعظیم (ع) در ایران اسلامی ادامه داد: حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) همانند نگینی در تهران و شهر ری میدرخشد که وجود ایشان سبب شد تا عالمان دینی زیادی وارد شهر ری شوند و به شهر عالم پروری تبدیل شود.
دیرباز بیان کرد: شخصیت متعالی این امامزاده (ع) سبب شد تا اولاد ائمه (ع) به کشور ایران تشریف بیاورند و ایران مهد امام زادگان شود و این موضوع عاملی برای نشر و تثبیت مکتب اهل بیت (ع) در کشورمان شد.
آیت الله غرویان: زهد، تقوا و علم از جمله خصوصیات حضرت عبدالعظیم (ع) بوده است
آیت الله محسن غرویان در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در قم، با اشاره به ابعاد شخصیتی حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) اظهار کرد: شخصیت ایشان در کتب روایی ما به عنوان یک راوی ثقه مطرح شده است و روایت هایی را از ائمه معصومین (ع) نقل کرده اند در کتب رجال از او به عنوان یک شخصیت ثقه و مورد اعتماد یاد شده است.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی افزود: حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) دارای صفاتی نظیر شخصیت اخلاقی، عرفانی، زهد، تقوا و علم بوده است که در در کتب رجال این صفات برای ایشان نام برده شده است و از این جهت به عنوان شخصیت الگویی معرفی شده است.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به جایگاه بلند حضرت عبدالعظیم (ع) در میان شیعیان عنوان کرد: در واقع از خاندان اهل بیت (ع) شمرده می شوند و از این جهت مزار ایشان در شهر ری همیشه مورد توجه و احترام و تکریم شیعیان در طول تاریخ قرار گرفته است.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی خاطرنشان کرد: مزار ایشان همیشه محل پرورش علما، زهاد و عبادت کنندگان بوده است که همواره مورد توجه قرار گرفته است.
گزارش و گفت و گو از سید احمد نجفی اردبیلی
انتهای پیام/452/ ع