کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در کما؛ وقتی بود و نبود یک سازمان در بهبود وضعیت تفاوتی ندارد

کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در کما؛ وقتی بود و نبود یک سازمان در بهبود وضعیت تفاوتی ندارد

استان چهارفصل و پرآب کهگیلویه و بویراحمد در بخش کشاورزی مغفول و محروم مانده تا جایی که در این حوزه به دلیل بی تدبیری‌ مسئولان و متولیان امر حرفی برای گفتن ندارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، کهگیلویه و بویراحمد با داشتن دو اقلیم سردسیری و گرمسیری، توپوگرافی کوهستانی و داشتن 10 درصد آب‌های سطحی در حوزه کشاورزی-باغداری می‌تواند به قطب در کشور تبدیل شود ولی به دلیل بی تدبیری دستگاه متولی تاکنون نتوانسته به جایگاه شایسته و بایسته خود در این خوزه دست یابد و در سال‌های اخیر این سوء مدیریت پررنگ‌تر شده است.

هنوز در بسیاری مناطق کهگیلویه و بویراحمد کشاورزی به صورت سنتی نجام می‌شود، سیب و دیگر محصولات تولیدی باغداران را دلالان با کمترین قیمت خریداری می‌کنند، عسل مرغوب به صورت نسیه و در قوطی‌ها نازیبا فروش می‌شود، خبری از صنایع تبدیلی نیست، بازار مرغ و گوشت حال روز خوشی ندارد زیرا گردفراموشی بر صورت جهاد کشاورزی به عنوان دستگاه حمایت کننده و هداست کننده نشسته است.

کیست که نداند عدم توجه به نظام عرضه و تقاضا  و تنظیم بازار محصولات کشاورزی بویژه مرغ و گوشت قرمز سبب تورم یا کاهش شدید قیمت این محصولات نشده و  نابسامانی بازار را به همراه نداشته است.

عدم توجه به تامین و توزیع  به موقع نهاده‌های کشاورزی از قبیل کود شیمیایی، سم و دارو سبب ایجاد مشکلات فراوانی برای کشاورزان شده و  عدم رعایت عدالت در توزیع اعتبارات ملی و استانی در حوزه پروژه‌های عمرانی کشاورزان را عصبانی کرده است تا جایی که از سر جمع بیش از 42 میلیارد تومان اعتبارات پروژه‌های آبیاری تحت فشار در سال 98 کمتر از یک میلیارد به شهرستان‌های سردسیری و بیش از 40 میلیارد تومان به دو شهرستان خاص تزریق شده است.

 تعطیلی عملیات اجرایی و راکد ماندن چندین پروژه بزرگ تامین آب در شهرستانهای بویراحمد و دنا در چند سال اخیر و استهلاک عملیات قبلی و هدر روی چندین میلیارد بیت المال بطوری که داد و فریاد مردم در این زمینه بلند شده است.

بررسی خبرنگاران تسنیم نشان می‌دهد اقدامات لازم برای حفظ  و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی انجام نشده به‌طوریکه سالانه هزاران هکتار از اراضی کشاورزی توسط سودجویان تصرف می‌شود و  عدم توجه به توسعه صنایع تبدیلی و بسته بندی و سردخانه‌ها سبب شده که سالانه باعث هدرروی مقدار زیادی از دسترنج کشاورزان استان شود.

خبری از حمایت توسعه و ایجاد تشکل‌های مورد نیاز بخش کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد نیست و بازاریابی و صادرات محصولات کشاورزی و سرمایه گذاری در بخش کشاورزی محلی از اعراب ندارد  و بخش زیادی از تسهیلات بخش کشاورزی به سوی اموری غیر از کشاورزی به دلیل سوء نظارت انحراف پیدا می‌کند.

با وجود پیگیری‌های انجام شده موفق به انجام مصاحبه با الیاس تاج‌الدینی رئیس سازمان جهاد کشاورزی و باقرزاده معاون این سازمان نشدیم.

انتهای پیام/541/ ت

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon