آزمایشگاه کرونا در جنوب استان بوشهر فعال می‌شود


آزمایشگاه کرونا در جنوب استان بوشهر فعال می‌شود

گروه استان‌ها- رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با تاکید بر توجه به فاصله‌گذاری اجتماعی و دستورالعمل‌های بهداشتی گفت: آزمایشگاه کرونا در جنوب استان بوشهر فعال می‌شود.

 به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر،  سعید کشمیری صبح امروز در بررسی  وضعیت کرونا و بیماران کرونایی در بوشهر با بیان اینکه اکنون استان بوشهر در وضعیت هشدار در راستای کرونا رسیده است اظهار داشت: مردم باید نسبت به مقابله با کرونا احساس مسئولیت بیشتری کنند تا شاهد افزایش بیماران کرونایی نباشیم.

وی با بیان اینکه افزایش روزافزون بیماران کرونایی در استان بوشهر را ناشی از راه‌اندازی مراکز بیماریابی دانست و بیان کرد: اکنون مراکز بیماریابی در شهرستان‌های 10 گانه استان بوشهر فعال شده و 16 ساعته خدمات لازم عرضه می‌کنند و استان بوشهر در عرصه کرونا جزء سه استان پایین است.

کشمیری افزود:  از ابتدا  اطلاع رسانی بیماران کرونایی بر صداقت بوده و اطلاعات و آمارها یکسان است، چون دلیلی برای پنهانکاری نیست و اینطور هم نیست که قبرستان جدا یا راهروی پنهانی در بیمارستان‌ها برای پنهان کردن اجساد یا بیماران کرونایی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه اکنون براساس شاخص‌های علمی، برآورد می‌شود در استان بوشهر 10 درصد جمعیت مبتلا به کرونا شده‌اند خاطرنشان کرد: در حالت بدبینانه این رقم 15 درصد می‌رسد اما اقدام مهم این است که نباید به جایی برسیم که همه بیمار شوند و باید ابتلا به کرونا تدریجی باشد چون امکانات تخت‌های ویژه کفاف تعداد مشخصی را می‌دهد.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با اشاره به افزایش مراکز آزمایشگاهی تشخیص کرونا در استان گفت: درباره نگرانی مردمی نسبت به استقرار مراکز بیماریابی در محلات مختلف شهر بوشهر از جمله مرکز جامع سلامت نبی اکرم(ص) بوشهر قرار است با کمک سپاه، تا آخر هفته بیمارستان صحرایی در فضای آزاد کنار بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر ایجاد شده و مرکز بیماریابی نبی اکرم (ص) به آنجا منتقل تا نگرانی مردم برطرف شود.

کشمیری با بیان اینکه در کشور با  کمبود کیت تست کرونا مواجه هستیم تصریح کرد: هرچند اگر کیت هم به اندازه کافی باشد، روند آزمایش زمان‌بر و 8 ساعته است و در این راستا از نظر نیروی انسانی متخصص محدودیت وجود دارد و سبب شده در جوابگویی تست‌ها، روزانه امکان 200 تا 300 جواب داشته باشیم.

وی با بیان اینکه به‌زودی آزمایشگاه  تشخیص کرونا در برازجان راه‌اندازی می‌شود تصریح کرد: با کمک وزارت نفت، آزمایشگاه کرونا در جنوب استان هم فعال می‌شود که بررسی سریع‌تر و بیشتر تست‌ها را امکان‌پذیرتر می‌کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با تاکید بر توجه به امتحانات حضوری دانشجویان افزود: با وجود غیرحضوری شدن امتحانات پایان ترم دانشگاههای استان، ولی دانشگاه آزاد همچنان زیربار نمی‌رود و در این باره نگرانی پیش آمده است.

کشمیری با اشاره به تصمیم گیری درباره فعالیت اتوبوس‌ها و بازارهای هفتگی در بوشهر تصریح کرد:در راستای شکستن زنجیره انتقال ویروس کرونا برای فعالیت اتوبوسرانی بوشهر و بازارهای هفتگی در کمیته استانی کرونا تصمیم گیری می‌شود.

وی با بیان اینکه تا  حداقل 2 سال دیگر کرونا میهمان مردم است افزود: با بررسی انجام شده حداقل تا آخر سال 1400 بیماری کرونا در جامعه حاکم است و باید فعلا به آن عادت کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر  با بیان اینکه  باید برای مقابله با کرونا در فصل پاییز سخت آماده شویم  گفت: به دلیل همزمانی آنفلوانزا با کرونا در پاییز، فصل بسیار سختی در پیش داریم و از الان باید برای گذراندن آن ایام آماده شویم.

وی از افتتاح بیمارستان شهدای هسته‌ای بوشهر خبر داد و بیان کرد: در این راستا اورژانس هسته‌ای با 100 تختی تا مهرماه افتتاح می‌شود که صرفا برای بیماران کووید 19 و آنفلوانزا اختصاص می‌یابد.

دبیر ستاد مقابله با کرونا  با بیان اینکه برای پاییز باید 10 برابر سال گذشته واکسن آنفلوانزا تهیه کنیم گفت: در این راستا در حال پیگیری هستیم  همچنین تجهیزاتی مثل دستگاه تنفس مصنوعی برای استان سفارش داده شده که با رسیدن آن، برای ایام سخت پیش‌رو آماده می‌شویم.

کشمیری ، با بیان اینکه تا سال 1400 نیمی از جمعیت به کرونا مبتلا می‌شوند گفت: باید در این راستا به شرایط ایمنی برسیم البته هنر مردم و ما باید این باشد که همه گیری بیماری تدریجی باشد نه به‌صورت همزمان رخ ندهد، چون امکانات مثل تخت‌های ویژه جوابگو نیست.

وی تعداد تخت‌های ویژه بیمارستانی استان بوشهر را  142 تخت  دانست و خاطر نشان کرد: این مهم نشان می‌دهد اگر 143 بیمار نیازمند این امکانات و تخت‌های ویژه باشند یک نفر جانش را از دست می‌دهد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه تخت ویژه و دستگاه تنفس استان بوشهر از متوسط کشور پایین‌تر است افزود: دلیل  کمی تخت ویژه بیمارستانی تاخیر در دهه‌های گذشته استان در بیمارستان سازی است، ولی حقیقتا طی 3 سال گذشته تغییرات خوبی رخ داده و طی این مدت از 100 به 142 تخت ویژه رسیده‌ایم.

کشمیری با اشاره به اینکه بسیاری از موارد کرونایی در جامعه ناقل و بی علامت هستند گفت: هرچند این افراد آنتی بادی خون شان به میزانی رسیده که در مقابل کرونا ایمن خواهند شد و مجددا مبتلا نمی‌شوند اما با رعایت فاصله گذاری و زدن ماسک، باید مانع انتقال بیماری به دیگران خصوصا سالمندان و بیماران خاص شوند که شرایط حساس‌تری دارند.

وی وضعیت بیماران کرونایی را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: اکنون درمرحله کنترل و مدیریت بیماری هستیم و تناقض‌ها درباره این بیماری ناشی از ناشناخته بودن ابعاد آن است، طوری که سازمان بهداشت جهانی نیز بعد 3 ماه از نظر اولیه‌اش برمی‌گردد و می‌گوید ماسک باید اجباری شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، تنها راه مقابله با شیوع گسترده بیماری کرونا را کمک مردم با رعایت بهداشت فردی شامل زدن ماسک در بیرون منزل و روزانه 20 بار شستن دست هربار به مدت 20 ثانیه در کنار رعایت فاصله گذاری دانست و افزود: باید مردم مانع انتقال ویروس شوند و افرادیکه دارای علایم خفیف هستند در منزل استراحت کرده و تست دهند.

انتهای پیام/190/ ع

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon