راه مبارزه با فساد از مسیر بازار سرمایه میگذرد + فیلم
مشاور رئیس قوه قضائیه در مورد نقش بازار سرمایه در ایجاد شفافیت در اقتصاد گفت: ما باید بورس کالا و بورس های دیگر و کلا شفافیت نظام کسب و کار و عرضه و تقاضا را به نهایت برسانیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، طی ماه ها و هفته های اخیر که استقبال عمومی از بازار سرمایه افزایش یافته و در مقابل در بحبوحه التهاب بازار خودرو و مسکن قرار داریم، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه پیشنهادی برای ساماندهی بازار خودرو مطرح کرد که آن، بررسی عرضه خودرو در بورس کالا بوده است؛ اعلام این نظر از آن جهت مورد توجه کارشناسان حوزه بورس قرار گرفت که نگاه درست بر شفاف سازی آمار و اطلاعات و کلیت اقتصاد از طریق بازار سرمایه را در نگاه مسوولان حتی غیراقتصادی کشور نشان داد که در این میان مصطفی پورمحمدی مشاور رئیس قوه قضائیه و وزیر سابق دادگستری نیز در اظهارنظری از بازار سرمایه حمایت کرده است.
مشاور رئیس قوه قضائیه و وزیر سابق دادگستری در مورد نقش بازار سرمایه در ایجاد شفافیت در اقتصاد گفت: ما باید بورس کالا و بورس های دیگر و کلا شفافیت نظام کسب و کار و عرضه و تقاضا را به نهایت برسانیم زیرا هر قدمی که در این بازار به جلو حرکت کنیم به سلامت بازار، مبارزه با فساد و شفافیت اقتصاد کمک کردیم؛ البته تا رسیدن به جایگاه اصلی، فاصله زیادی داریم.
مصطفی پورمحمدی افزود: در حال حاضر مردم اجناس را گران می خرند اما کسانیکه گران می فروشند و سود زیادی کسب می کنند، مالیات پرداخت نمی کنند لذا کسانیکه حاضر نیستند در فضای شفاف عمل کنند، هم محصول را به مصرف کننده گران می فروشند و هم عوارض و مالیات پرداخت نمی کنند.
پورمحمدی اظهار کرد: در این شرایط ضریب جینی و فاصله طبقاتی افزایش یافته و گسل های اجتماعی تشدید می شود و همان کسانیکه از ملت و امکانات عمومی منتفع شدند، طلبکار شده و پشتیبان بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی و کمک به ادامه ناهنجاری می شوند؛ زیرا در زمان ناهنجاری و نا به سامانی است که بازار این افراد نیز گرم می شود بنابراین کسانیکه از شرایط غیر شفاف منتفع می شوند عامل نگهداری نابه سامانی و ناهنجاری و پنهان کاری و فساد در جامعه هستند.
وزیر سابق دادگستری تصریح کرد: لذا هیچ راهی نداریم جز اینکه با تمام قدرت پشت سر شفافیت محیط کسب و کار و ارائه آمار و اطلاعات دقیق و روزانه همه فعالیت های اقتصادی و کسب و کار در جامعه بیاستیم.
پورمحمدی در گذشته نیز بر لزوم شفافیت بازار کالای کشور به کمک تمرکز معاملات در بورس کالا اشاره کرده و گفته بود: بورس کالا به عنوان بازاری با قیمت های واضح و شفاف، رکن اصلی برنامه ریزی و تلاش برای تحقق سلامت سایر بازارهای کالایی کشور است، چرا که برنامه ریزی، ارتباط مستمر با تولید کنندگان، نهادها و شرکت های مهمی چون بانک ها، بخش خصوصی و سایر ارگان ها می تواند این شفافیت را گسترش دهد و الگوی مناسبی برای سایر بخش های اقتصادی کشور باشد.
وی معتقد است: زمانی که یک بازار شفاف است میزان عرضه و تقاضا و سود منطقی آن برای همگان نیز مشخص است، در نتیجه روند معاملاتی سالم و به روز این بازار به کسب و کار شفاف و تعادل قیمت ها کمک می کند که این موضوع هم به نفع تولید کننده و هم مصرف کننده است که در حال حاضر بورس کالا این فضای شفاف را فراهم کرده است.
انتهای پیام/