مدیرکل میراث فرهنگی چهارمحال و بختیاری: بازار خارجی صنایع دستی از دست رفت
مدیرکل میراث فرهنگی چهارمحال و بختیاری: به علت تحریمها چندین بازار فروش صنایع دستی کشور در خارج، از دست رفته است لذا به دنبال جایگزین بازارهای جدید هستیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد مهرداد جوادی، قبل از ظهر امروز در نشست مدیر و کارکنان اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری با نماینده ولی فقیه در استان اظهار داشت: صنایع دستی با کمترین بودجه، بیشترین نقش را در اشتغال دارد لذا تسهیلاتی را برای صنعتگران در نظر گرفتهایم که بخشی پرداخت و بخشی در حال پرداخت است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه مواد اولیه برخی از صنایع مانند گلیم در اختیار صنعتگران قرار میگیرد، گفت: در بحث صادرات صنایع دستی مشکلاتی پیش آمده که در سال گذشته تنها 109 هزار دلار از صنایع دستی استان به کشورهای خارجی صادر شده است.
جوادی افزود: با وجود اعتبارات محدود، همه ساله نمایشگاه صنایع دستی در استان برگزار و در رابطه با برگزاری نمایشگاه ملی در استان برنامهریزی شده است زیرا که برپایی این نمایشگاه به نفع استان است و مردم استانهای اطراف با صنایع استان بیشتر آشنا خواهند شد.
وی گفت: به علت تحریمها چندین بازار فروش صنایع دستی کشور در خارج، از دست رفته است لذا به دنبال جایگزین بازارهای جدید هستیم.
فعالیت 12 هزار صنعتگر در چهارمحال و بختیاری / کسب 7 نشان بینالمللی و 51 نشان ملی
مهرداد رئیسی، در ادامه این نشست اظهار داشت: 12 هزار صنعتگر شناسایی شده در استان وجود دارد که 5 هزار تا 5 هزار و 500 نفر از این افراد با توجه به فصول مختلف فعالیت میکنند.
وی با بیان اینکه بخش عمده صنایع دستی در روستاها و مناطق عشایری تولید میشود، ادامه داد: در فصل زمستان به علت کاهش فعالیتهای دامپروری و کشاورزی، گرایش مردم بیشتر به سمت صنایع دستی است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان تصریح کرد: صنایع دستی بیشترین نقش را در هویت ایرانی اسلامی دارند و از بعد اقتصادی نیز قابل توجه هستند.
وی افزود: صنایع دستی در سه حوزه آموزش و حمایت از تولید، حوزه توسعه و ترویج و حوزه بازاریابی فعالیت میکند و در واقع باید گفت که زنجیره آموزش، تولید و فروش در این اداره فعالیت میکند.
وی با بیان اینکه فعالیت هنرمندان در سه سطح استانی، ملی و بینالمللی بررسی میشود، افزود: هنرمندان و صنعتگران استان چهارمحال و بختیاری توانستند 7 نشان بینالمللی و 51 نشان ملی را کسب و سه نشان تولید چغا در منطقه بازفت، قفل در چالشتر و سنگ تراشی در هفشجان را ثبت جغرافیای ملی کند.
رئیسی گفت: آموزش رایگان در تمام نقاط شهری و روستایی، پرداخت تسهیلات ارزان قیمت، بیمه هنرمندان و صنعتگران، معافیت پرداخت مالیات، امتیازات در صادرات صنایعدستی و صدور مجوز رایگان از جمله حمایتهای قانونی است که به صنعتگران داده می شود.
وی گفت: ایجاد 966 اشتغال زودبازده در حوزه صنایع دستی در روستاها، پرداخت 10 میلیارد تومان تسهیلات با سود 4 تا 6 درصد به هنرمندان عشایر و روستایی و مشاغل خانگی، آموزش رایگان 700 نفر از صنعتگران در مناطق روستایی، ثبت چهار نشانه ملی و 2 نشان جغرافیایی صنایع دستی، و شکلگیری انجمن صادرکنندگان از جمله فعالیتهایی است که انجام شده است.
وی در پایان گفت: اشتغال، تولید و صادرات، مواردی هستند که در سال جاری با هدف حضور هنرمندان در آسیای میانه مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
گرانی مواد اولیه و کمبود تسهیلات، دو مشکل عمده هنرمندان صنایع دستی
غلامرضا زیلابی در پایان این جلسه اظهار داشت: تولید صنایع دستی تنها به ادارات مربوط نمیشود بلکه بازار تولید و فروش نیز در این امر نقش بسیار مهمی دارند.
وی گفت: در حوزه دریافت مجوز مشکلی وجود ندارد اما در حوزه دریافت تسهیلات مشکلاتی فعالیت صنعتگران را محدود میکند.
نماینده هنرمندان صنایع دستی استان با بیان اینکه در حوزه تولیدات با کمبود تسهیلات مواجه هستیم، اظهار کرد: کمبود تسهیلات مهمترین مشکل در زمینه تولید و بازاریابی است و گرانی مواد اولیه مشکل دیگری در زمینه تولید صنایع دستی است و باید گفت ثبات قیمت در امر تولید نکته بسیار مهمی است و بسیاری از معاملات به علت عدم ثبات قیمت دچار مشکل میشود.
زیلابی در رابطه با بیمه صنعتگران بیان کرد: صنعتگران در قالب بیمه کشاورزی و روستایی بیمه میشوند که انتظار داریم بیمه جداگانه همچون بیمه قالیبافی به صنعتگران نیز اختصاص داده شود.
وی در پایان با بیان اینکه پایین بودن دستمزد برای تولیدکنندگان و صنعتگران نیز مشکل قابل توجهی است، گفت: متاسفانه تبلیغی برای صنایعدستی نمیشود.
انتهای پیام/7540/ش