سخنگوی انتقال خون: پلاسمادرمانی ‌به بهبود بیماران کرونایی کمک کرد‌

سخنگوی انتقال خون: پلاسمادرمانی ‌به بهبود بیماران کرونایی کمک کرد‌

سخنگوی سازمان انتقال خون کشور با بیان اینکه تاکنون یک هزار واحد پلاسما در کشور تهیه شده است گفت:‌ پلاسمادرمانی ‌به بهبود بیماران کرونایی کمک کرد‌.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، بشیر حاجی بیگی ظهر امروز در مراسم معارفه مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی از کاهش 35 درصدی اهدای خون در کشور در اسفند ماه 98 خبر داد و اظهار داشت: این کاهش در سطح کشور در طول فعالیت سازمان بی‌سابقه بود و حتی در برخی از استان‌ها شاهد کاهش 50 درصدی اهدای خون بودیم.

وی افزود: برخی کشورهای پیشرفته نیز تا 70 درصد کاهش خونگیری را در این مدت تجربه کردند اما در چنین شرایطی نگذاشتم هیچ استانی با مشکل کمبود خون مواجه شود.

مدیرکل دفتر مدیر عامل و روابط عمومی سازمان انتقال خون کشور گفت: اگرچه در این مدت نیاز خونی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی نیز کاهش یافت اما در کشور آمار بیماران خاص زیاد است و 20 درصد خون اهدایی به مصرف بیماران خاص و تالاسمی می‌رسد و در فروردین و اردیبهشت امسال  20 درصد کاهش اهدای خون را در کشور داشتیم که برخی استان‌ها توانستند این موضوع را مدیریت کنند.

وی با بیان اینکه در کشور حدود دو میلیون نفر به بیماری هپاتیت ب مبتلا هستند عنوان کرد: اگر موردی از هپاتیت در خونگیری یافت شود خون کاملا جداسازی می‌شود لذا سلامت خون ایران جزو پنج کشور برتر منطقه و آسیا است.

حاجی بیگی با بیان اینکه تمامی سازکار برای تهیه پلاسما از بهبود یافتگان کرونا  در حال انجام و این امر در 16 استان کشور تاکنون انجام شده است گفت: افرادی که از بیماری کرونا نجات یافته و بهبودی خود را به دست آوردند تا یک ماه بعد از بهبودی فرصت دارند برای پلاسما درمانی مراجعه کنند.

مدیرکل دفتر مدیر عامل و روابط عمومی سازمان انتقال خون کشور بیان کرد: پلاسما درمانی در واقع پادتنی است که به کمک درمان  این بیماری می‌آید و بیماران مبتلا به کرونا تنها یک ماه بعد از بهبودی به آنها توصیه می‌شود به مراکز انتقال خون مراجعه کنند که در حال حاضر یک هزار واحد پلاسما در کشور تهیه شده است.

وی با توصیه به مردم برای اهدای خون تصریح کرد: مردم با هرگروه خونی که دارند برای اهدای خون به مراکز وپایگاه‌های انتقال خون مراجعه کنند چرا که در برخی از استانها به دلیل تعداد زیادی بیماران خاصی که زندگی می‌کنند نیاز به خون بیشتر است و در این راستا خراسان جنوبی یکی از استان‌هایی است که تا کنون به این امر کمک کرده است.

حاجی‌بیگی افزود: 90 درصد مردم گروه خونی‌ها آنها مثبت و تنها 10 درصد گروه خونی آنها از نوع منفی است  و افرادی که گروه خونی منفی دارند باید اقبال بیشتری برای اهدای خون داشته باشند.

وی اظهار داشت: 60 درصد اهداکنندگان خون کشور مستمر هستند و  سال گذشته استان سمنان 80 درصد اهداکننده مستمر و دارای رتبه یکم و خراسان جنوبی رتبه دوم کشور را به خود اختصاص دادند.

مدیرکل دفتر مدیر عامل و روابط عمومی سازمان انتقال خون کشور تصریح کرد: خراسان جنوبی به عنوان سومین استان پهناور کشور و در این استان 400 بیمار خاص وجود دارد و خدمات رسانی به بیماران خاص از جمله دیالیزی، تالاسمی، هموفیلی و سایر مانند سراسر کشور به این بیماران ارایه می‌شود.

حاجی بیگی با بیان اینکه در دو ماه اخیر خراسان جنوبی در زمینه اهدای خون رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داد افزود:  این استان دارای رتبه 10 اهدای مستمر خون( اهدای حداقل دوبار در سال) و رتبه نخست اهدای خون توسط بانوان است.

وی عنوان کرد: در ایران 95.7 درصد اهداکنندگان خون آقایان و 4/3 درصد بانوان هستند در صورتی‌که در کشورهای اروپایی 50 به 50 است که در خراسان جنوبی شاخص اهدای خون بانوان 9/37 درصد است.

مدیرکل دفتر مدیر عامل و روابط عمومی سازمان انتقال خون کشور با بیان اینکه بانوان کشور اقبالی به اهدای خون ندارند یادآور شد: شعار امسال سازمان خون ( با اهدای خون بانوان، هر خانه یک پایگاه اهدای خون ) در نظر گرفته شده است.

حاجی بیگی افزود: سال گذشته 22 هزار واحد فراورده خونی در خراسان جنوبی اهدا که در 17 بیمارستان استان توزیع شد و حدود 10 هزار و 130 واحد خونی به سایر استان‌ها ارسال شد و توزیع درخواست 100 درصد بود.

وی با بیان اینکه  سازمان انتقال خون در زمینه سلامت خون رتبه یک منطقه را دارد و کمترین میزان شیوع عفونت‌های منتقله خون مربوط به ایران است گفت: اهداکنندگان مستمر تا بالای 65 سال می‌توانند خون اهدا کنند بعد از این سن اگر قادر بودند نیز می‌توانند خون اهدا کنند.

مدیرکل دفتر مدیر عامل و روابط عمومی سازمان انتقال خون کشور  با بیان اینکه  به عنوان کشوری که که اهدای خون نسبت به شاخص جمعیت بالاتر است 25 در هزار هستیم افزود:  از سال 2007 اهدای خون داوطلبانه را در کشور داریم.

حاجی بیگی ادامه داد: 22 درصد خون کشورهای مقیاس جهانی در ایران تولید می‌شود و روز 25 خرداد امسال روز جهانی تقدیر از اهداکنندگان خون است و از اهداکنندگان مستمر قدردانی خواهد شد. با هوش و ذکاوت ایرانی ها سال 53 یک روز را به عنوان روز انتقال خون تعیین کردند و سال 2005 روز جهانی تقدیر از اهداکنندگان نامگذاری شد.

مدیرکل جدید انتقال خون خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه تاکنون پایگاه انتقال خون استان توانسته توفیقات خوبی به دست آورد و حفظ شاخص‌ها کار سختی است اظهار داشت: همه تلاشمان در این نهاد ارتقا شاخص‌ها است.

وی خون را بافتی حقیقی دانست که تاکنون هیچ جایگزینی برای آن نبوده و افراد با اهدای خون خود جان یک فرد دیگر را نجات می‌دهند افزود: در راستای اهدای خون مستمر افراد اهمیت زیادی دارند و در کشور 500 هزار نفر اهدا کننده خون مستمر وجود دارد.

‌مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی با بیان اینکه همه تلاشمان ارتقا اهدا کنندگان خون مستمر در استان خواهد بود گفت: 62 درصد خون استان از طریق اهدا کنندگان مستمر است که 5 درصد اهدا کنندگان خون در خراسان جنوبی بانوان هستند.

میری مقدم با بیان اینکه بانوان در همه عرصه‌ها کورس رقابت با آقایان دارند و باید اطلاع رسانی شود تا در اهدای خون هم حضوری پر شور داشته باشند افزود: اهدای خون یک وظیفه انسانی و کاری خیر خواهانه است و برای اهدای خون فرد قدرت تصمیم را دارد که با اهدای خون خود جان کسی دیگر را نجات دهد و این امر بسیار قایل تقدیر است.

مدیرکل سابق انتقال خون خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه در سال گذشته 20 هزار واحد خونگیری داشتیم اظهار داشت:  هدف گذاری ما برای 22 هزار واحد خون بود اما در ماه‌های پایانی سال کرونا نگذاشت این امر محقق شود.

عاملی با بیان اینکه یکی از شاخص‌های خوب در استان خراسان جنوبی اهدای خون در بخش بانوان است که در این راستا جزو رتبه‌های برتر در کشور هستیم افزود: یکی دیگر کارهایی که انجام دادیم با وجود شرایط خاص کشور اکثر استانها در بودجه اعتبارات بدهی زیادی دارند اما در استان تا پایان سال 98 هیچ بدهی به پرسنل و بازار نداریم. 

انتهای پیام/ 254/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon