گزارش| قصه تلخ این روزهای روستاهای چترود کرمان /‌ تابستان نرسیده مردم آب ندارند


گزارش| قصه تلخ این روزهای روستاهای چترود کرمان /‌ تابستان نرسیده مردم آب ندارند

گروه استان‌ها ـ روستاهای بخش چترود از توابع شهرستان کرمان با وجود واقع بودن بر روی دشت وسیع سفره‌های آب با مشکلات شدید کم‌آبی و شبکه فرسوده آب آشامیدنی روبه‌رو هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، بخش چترود که جزئی از شهرستان کرمان است همواره مانند دیگر بخش‌های استان کرمان با مشکل کم‌آبی مواجه بوده اما چند ماهی است که با گرم شدن هوا مردم روستاهای بخش چترود با مشکل شدید و بحرانی کم‌آبی روبه‌رو هستند.

مردم این روستاها بارها صدای خود را به گوش مسئولان شهرستانی و استان کرمان رسانده‌اند اما با این وجود مشکل آنها حل نشده است؛ این در حالی است که بخش چترود بر روی دشت وسیع سفره‌های آب زیرزمینی قرار دارد اما مردم از چاه‌های آب آشامیدنی بی‌بهره هستند.

مکاتبات و اعتراضات دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستاهای واقع در بخش چترود در مورد بیآبی منجر به تشکیل جلسه‌ای در بخشداری چترود شد اما مسئولان می‌گویند از آنجا که آب و فاضلاب روستایی به تازگی با آب و فاضلآب شهری ادغام شده است باید چند ماهی تحمل کرد تا مشکلات شناسایی و کارها کارشناسی شده انجام شود.

حجت‌الاسلام علی زمانی امام جمعه چترود در جلسه بررسی مشکلات آب آشامیدنی روستاهای بخش چترود با اشاره به اینکه آب مایه حیات است و در قرآن کریم خداوند به این نعمت اشاره داشته است اظهار داشت: شبکه آبرسانی در روستاها بسیار فرسوده است و همین فرسودگی باعث هدررفت آب می‌شود.

وی با بیان اینکه در شرایطی که با کمبود آب مواجه هستیم هدررفت آب به دلیل فرسودگی هیچ توجیهی ندارد گفت: مردم هزینه کرده و اشتراک آب از اداره آب خریده‌اند، قابل قبول نیست که در یک روستا بخشی از مردم روستا آب داشته باشند و در بخشی دیگر مردم از بی‌آبی رنج ببرند.

امام جمعه چترود با اشاره به اینکه مردم روستاها انسان‌های بسیار نجیبی هستند و کم اعتراض می‌کنند تاکید کرد: مطمئن باشید در زندگی روستایی تا کادر به استخوان مردم نرسد روستائیان اعتراض نمی‌کنند، مشکلات و محدودیت‌های دولت در کمبود اعتبارات را می‌دانیم اما بسیاری از مشکلات را هم می‌توان با همکاری و هم‌افزایی برطرف کرد.

محمدرضا حاج‌غنی بخشدار چترود نیز با اشاره به اینکه بسیاری از روستاهای بخش چترود مشکلات کمبود شدید آبرسانی از جمله نبود آب شرب، کمبود آب شرب و شبکه فرسوده دارند گفت: نوع موتور پمپ‌هایی هم که تعویض می‌شود کیفیت لازم نداشته و عمر بسیار کوتاهی دارد.

وی با بیان اینکه هنوز فصل تابستان نرسیده و بحران کم‌آبی در چترود و روستاهای تابعه آغاز شده است تصریح کرد: قطعا این مشکلات در روزهای آینده و با گرم‌تر شدن هوا بیشتر می‌شود و باید از الآن چاره‌اندیشی کرد.

امیر سلاجقه دهیار روستاهای گردشگری بندر، همقاوند و پای‌سیب از توابع بخش چترود کرمان نیز با بیان اینکه مردم در این روستاها با مشکل شدید نبود آب آشامیدنی روبه‌رو هستند تصریح کرد: مردم در این روستاها با توجه به اینکه در کنار چشمه آب شیرین قرار دارند اما خودشان از این آب بی‌بهره هستند.

ثارالله انکوتی عضو شورای اسلامی روستای ده‌زیار با گلایه از عملکرد آب و فاضلاب روستایی در سال‌های گذشته و نیمه‌تمام گذاشتن طرح اصلاح شبکه آبرسانی روستا گفت: طرح اصلاح شبکه آبرسانی روستا از حدود یک سال و نیم گذشته در روستا اجرا شد اما عدم اجرای یک طرح کارشناسی باعث شده قسمت بالای روستا فقط دو تا سه ساعت در شبانه‌روز آب داشته باشند و در بسیاری از ساعات از بی‌آبی رنج ببرند.

وی با بیان اینکه این وضعیت از عدالت به‌دور است و مردم را با هم درگیر می‌کند افزود: در حال حاضر این مشکل با دو عدد شیر فشار‌شکن و حدود 500 متر لوله حل می‌شود اما بعد از یک سال و نیم از اجرای طرح و حدود دو ماه نامه‌نگاری و جلسات متعدد هنوز برطرف نشده است.

عضو شورای اسلامی روستای ده‌زیار با اشاره به اینکه دبی تنها چاه آب آشامیدنی روستا کاهش پیدا کرده و در ساعاتی از شبانه‌روز آب قطع و ذخیره‌سازی می‌شود اظهار داشت: شبکه آبرسانی روستا نیز در بسیاری از نقاط فرسوده است که باعث هدررفت آب در این شرایط بحرانی می‌شود.

حمید صمدانی مدیر آب و فاضلاب شهرستان کرمان در این جلسه با اشاره به اینکه 176 روستا در سطح شهرستان کرمان با اجرای طرح ادغام ادارات آب روستایی و شهری به ما پیوستند گفت: ساختار روستایی منحل شده و شرایط فعلی بهدلیل عدم پیش‌بینی اعتبارات بدتر از گذشته است.

وی با بیان اینکه باید با درایت و گذاشتن وقت در شرایطی که اعتبار نداریم مشکلات را برطرف کنیم از بحران بی‌آبی در شهر کرمان خبر داد و افزود: در مرکز استان هزار لیتر بر ثانیه در شبانه روز کمبود آب داریم.

مدیر آب و فاضلاب شهرستان کرمان با اشاره به اینکه زنگ بی‌آبی در در مرکز استان کرمان به صدا در آمده و روزانه تعداد زیادی از مردم یا به اداره زنگ می‌زنند و یا مراجعه دارند که ناشی از کمبود آب است خاطر‌نشان کرد: 26 هزار اشتراک آب در روستاهای شهرستان کرمان وجود دارد که با همین منابع محدود و کمبود اعتبارات باید مدیریت شود.

وی با بیان اینکه امروز آب ارزان‌ترین کالایی است که در اختیار ما قرار می‌گیرد و مردم به ارزش آن توجه نمی‌کنند و صرفه‌جویی انجام نمی‌شود گفت: متاسفانه در روستاها این فرهنگ از گذشته وجود دارد که از همین آب شرب برای باغچه و کشاورزی و برای دام و دامداری استفاده می‌کنند که باید اصلاح شود.

به گزارش تسنیم با توجه به خشکسالی‌های مداوم سال‌های اخیر در استان کرمان سطح سفره‌های آب زیرزمینی استان به شدت کاهش پیدا کرده و می‌طلبد مسئولان طرح‌های انتقال آب به استان کرمان از دریا و سایر استان‌ها را با جدیت بیشتر دنبال کنند.

انتهای پیام/511/ش

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon