۱۰۰۰ بنای تاریخی در یزد مرمت شد
مدیر پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد با بیان اینکه امکان بازپسگیری عنوان ثبت جهانی در صورت عدم انجام تعهدات وجود دارد، از مرمت یک هزار بنای تاریخی در یزد خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، محسن عباسی هرفته دقایقی قبل در نشست خبری آنلاین خانه مطبوعات استان یزد با بیان اینکه ثبت جهانی یک تریبون در اختیار ما قرار داده که بتوانیم شهر و میراث خود را به جهانیان معرفی کنیم اظهار داشت: ما وضعیت بسیار خوبی در جهان به دست آوردیم و باید از آن استفاده لازم را بهعمل آوریم.
وی با بیان اینکه شهر یزد هنوز برای برگزاری رویدادهای بینالمللی چندان آمادگی لازم را ندارد تصریح کرد: هنوز باید قدمهای بسیاری برداریم که بتوانیم زیرساختهای لازم را در این حوزه بهدست آوریم.
مدیر پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد ادامه داد: ما باید همیشه میزبان نمایندگان کشورهای مختلف باشیم و خودمان هم ارتباطات بینالملل را تقویت کنیم و در فعالیت خود هم سعی کردیم بدون توجه به حاشیههای مطرح شده، این حوزه را تقویت کنیم.
عباسی هرفته تصریح کرد: در طول سه سالی که از ثبت جهانی بافت تاریخی یزد گذشته، حجم سرمایهگذاری در این عرصه قابل توجه بوده و ما نزدیک به یک هزار بنا را در سه سال گذشته مرمت کردیم.
وی تصریح کرد: اگر ضرب و تقسیم حدودی در ارتباط با این موضوع داشته باشیم، حدود یک هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری را شامل میکند و همین موضوع بافت تاریخی یزد را به یک کارگاه بزرگ مرمتی تبدیل کرد که در کل کشور بینظیر است.
مدیرپایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد با اشاره به اینکه متخصصان امر بیان میکنند که یزد با فاصله بسیاری نسبت به شهرهای دیگر، پیشتاز حفاظت از بافت تاریخی است تصریح کرد: امروز خوشحالیم که از این تعداد بنا، حدود 750 بنا توسط بخش خصوصی مرمت شده و این میزان سرمایه گذاری بخش خصوصی در شرایط فعلی اقتصادی بسیار با اهمیت و خوب است.
عباسی هرفته بیان کرد: در کنار این 750 بنایی که بخش خصوصی و بعضا خیری اقدام به مرمت آن کردند، دستگاههای دولتی هم سرمایهگذاریهایی کردند و در این عرصه حضور داشتند.
وی افزود: خوشحال هستیم که امروز بخش دولتی اقدام به تسهیلگری امور برای حضور بخش خصوصی کرده و بخش خصوصی هم جذابیت لازم برای حضور در این عرصه را مشاهده کرده و به سمت آن آمده است.
مدیر پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد ادامه داد: امروز ما یکی از ارکان ثابت تمام اجلاسها و نشستهای یونسکو هستیم و در نشستهای کوچک چند نفره یونسکو هم به عنوان رئیس پایگاه میراث دعوت میشوم و حضور دارم.
عباسی هرفته با بیان اینکه امروز کارگاههای خشت در استان یزد فعال هستند گفت: بناهای خشتی که پس از ثبت جهانی یزد ساختیم بسیار بیشتر از تعهدات سنگینی است که به یونسکو داده بودیم و در این حوزهها پیشتاز هستیم.
وی تاکید کرد: امروز واقعا افتخار میکنیم که مردم بافت تاریخی یزد پیشتاز مرمت این بافت هستند و مردم به خوبی باور دارند که خشت و بناهای تاریخی خوب و با اهمیت هستند و باید به آن توجه لازم صورت پذیرد.
مدیر پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد افزود: در حال تهیه گزارش چهار ساله برای ارائه به یونسکو هستیم و بر اساس آن در برخی زمینهها بیشتر از تعهدات عمل کردیم، در بخشهایی مطابق خواسته یونسکو و در بعضی عرصهها هم کمتر از تعهدات عمل کردیم ولی در کل وضعیت بسیار خوبی داریم و نگرانی نداریم.
عباسی هرفته با تاکید بر اینکه سم فعالیتهای فرهنگی، نگاههای سیاستزده است و همیشه تلاش کردیم که در حوزه میراث فرهنگی از سیاستزدگی مصون باشیم گفت: دولتهای مختلف همیشه نگاههای سیاسی دارند و این موضوع طبیعی است.
وی افزود: باید سعی کنیم این سیاستزدگیها را در حوزه فرهنگ و میراث فرهنگی کنترل کنیم و از آن بهعنوان یک فرصت برای پیشبرد امور استفاده کنیم.
مدیر پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد صداقت در گزارشهای ارائه شده به یونسکو را بسیار مهم دانست و گفت: برای هر اثر جهانی امکان خروج از ثبت جهانی وجود دارد و در صورتی که به تعهداتی که دادیم پایبند نباشیم، این خطر برای ما وجود دارد که از عرصه ثبت جهانی خارج شویم.
عباسی هرفته با بیان اینکه یونسکو کمک مالی مستقیمی به آثار ثبت جهانی نمیکند گفت: ولی وقتی ما را در صفحات و برنامههای خود معرفی میکند، زمینه جذب سرمایهگذاریها و گردشگران بسیار زیادی برای بافت تاریخی یزد فراهم میشود.
انتهای پیام/781/ح