رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله: پلاسما درمانی برای اولین بار در ایران انجام شد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله: پلاسما درمانی برای اولین بار در ایران انجام شد

همایش آوردگاه کرونا عصر امروز (سه شنبه ۲۰ خرداد) در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، همایش آوردگاه کرونا عصر امروز (سه شنبه 20 خرداد) در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران برگزار شد.
علیرضا جلالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در جریان این همایش طی سخنانی با اشاره به دستاوردهای حوزه بهداشت و درمان ایران مبتنی بر ظرفیت های بومی طی سخنانی اظهار داشت: اوایل اسفند که کشور ما درگیر کرونا شد ساختار حوزه سلامت ما یکی از سختترین روزهای خود را می گذراند. و مراکز درمانی مشکلاتی زیادی را تجربه کردند و بسیاری از مراکز درمانی مشکلات مالی فراوان داشتند و چالش هایی برای تهیه ارز و دارو داشتیم.

وی افزود: اساساً کشورها در برهه انتخابات در شرایط واگرایی سیاسی در جامعه هستند و ما نیز از این قاعده مستثنی نبودیم و در فردای انتخابات که با واگرایی سیاسی مواجه بودیم با مشکل کرونا روبرو شدیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله گفت: امروز بیش از 4 ماه است که کشور ما با ویروس کرونا درگیر شده و در عین حال از چالش های اصلی ان عبور کرده و علی رغم تهدیدهایی که این ویروس برای کشور و مردم ما داشت در عین حال دستاوردهایی زیادی نیز مقابله با این ویروس برای کشور به ارمغان آورده است.

جلالی خاطرنشان کرد: مهمترین کار در عرصه مقابله با کرونا تشکیل ستاد ملی مقابله با این ویروس بود که بر اساس اهمیت که داشت به ریاست رئیس جمهور تشکیل شد. از سوی دیگر راه اندازی سامانه 4030 ساختار بسیاری مجهزی بود که در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت و 67 میلیون نفر از جمعیت کشور را غربالگری کرد. در همین راستا پویش های مردمی در حوزه روانشناسی و استفاده از ظرفیت پزشکان و روانشناسان داوطلب یکی از دستاورد ارزشمند کشور بود.

وی با بیان اینکه در دوران تشدید همه گیری کرونا در بسیاری از نقاط دنیا شاهد بودیم که بیماران بر روی زمین می مانند در حالی که خوشبختانه در کشور ما به صورت میانگین کمبود تخت بیمارستانی احساس نشد و بر اساس گزارش رسمی وزارت بهداشت هیچ بیماری پشت درهای بیمارستان ها معطل نماند.

جلالی با اشاره به سختی ها و چالش های در عرصه مقابله با کرونا گفت: ما روز اول کرونا تنها آزمایشگاه پاستور را داشتیم که تنها در روز 100 آزمایش را انجام می داد ولی در حال حاضر در بسیاری از شهرستان ها چند ده آزمایشگاه داریم که بیش از 25 هزار آزمایش در روز انجام می دهند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله افزود: از سوی دیگر در تولید اقلام بهداشتی برای پیشگیری از سرایت بیماری اقدامات ارزشمندی در کشور انجام شد به طوری که امروز تولید اقلام بهداشتی به ویژه ماسک و دستکش به حدی رسیده که این اقلام صادر می شوند. همچنین استفاده از روش های نوین درمانی کار بسیار جالبی بود که در تولید دانش در روش های درمانی در دنیا ما پیشرو شدیم و بسیاری این روش ها مورد استقبال کشورهای پیشرفته دنیا قرار گرفت.

جلالی ادامه داد: از جمله این روش ها می توان به روش پلاسما درمانی اشاره کرد که برای اولین بار در ایران انجام شد و حتی رئیس جمهور آمریکا تبلیغ این روش را برای درمان بیماران کرونایی انجام داد. یکی دیگر از روش برای درمان کرونا استفاده از طب سنتی برای کنترل این بیماری بود که تاثیر بسزایی در کنترل این بیماری داشت.

وی گفت: در حوزه ایجاد نقاهت گاه پیش بینی که صورت گرفته بود تاسیس 10 هزار نقاهت گاه بود ولی نیروهای مسلح توانستند بیش از سه برابر تعداد پیش بینی شده تخت نقاهتگاهی آماده کنند که کار بسیار ویژه ای به حساب می آمد. همچنین استفاده از ظرفیت بیمارستان های صحرایی یکی دیگر از دستاوردهای ما در عرصه مقابله با کرونا بود. البته اینکه گفته میشود بیمارستان صحرایی به این معنا نیست که امکانات اولیه دارد بلکه برخی از این بیمارستان ها دارای اتاق عمل برای انجام اعمال جراحی حساس است.

جلالی خاطرنشان کرد: در حوزه تحقیقات و فناوری بیش از 2550 طرح تحقیقاتی در دانشگاه های کشور انجام شد که در طی دو الی سه ماه کمنظیر بود که توانست در قالب 200 مقاله در نشریات معتبر پزشکی بین المللی منتشر شود.همچنین در حوزه ساخت واکسن کرونا بیش از 40 گروه تحقیقاتی در حوزه تولید واکسن کارهای جدی صورت داده اند که حتما 3 الی 4 گروه از آنها می توانند به نتایج مورد توجهی در این حوزه برسند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با بیان اینکه در حوزه ساخت تجهیزات پزشکی ما در همین ماه های گذشته توانستیم به کیت های پی سی آر و داروهای پیشرفته در حوزه کنترل کرونا نایل بیاییم، عنوان کرد: در حوزه پیشگیری و بهداشت شاید یکی از فرصت هایی که کرونا برای ما فراهم کرد ارتقا فرهنگ بهداشتی جامعه بود و افزایش دانش و اطلاعات عمومی جامعه یکی از دستاوردهای این عرصه بود که به سطح و کیفیت بهداشتی در جامعه کمک شایانی کرد.

وی افزود: شاید یکی از مهمترین و وجه تمایز جمهوری اسلامی از سایر کشورها استفاده از ظرفیت مردم در حوزه مقابله با کرونا بود در شرایطی که مردم با گرانی و بسیاری از چالش های اقتصادی درگیر بودند پس از پیام رهبری مساجد حسینیه ها و موکب ها به کارگارهای تولید اقلام درمانی برای مراکز درمانی تبدیل شد و از سوی دیگر مردم اقدام به حمایت از خانوارهای آسیب دیده از نظر مالی و معیشتی کردند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon