رونمایی از کتاب "کرونا آزمون"|زارعی: کرونا پایان خداانگاری علم بود

رونمایی از کتاب "کرونا آزمون"|زارعی: کرونا پایان خداانگاری علم بود

مسئول بسیج اساتید کشور در مراسم رونمایی از ویژه‌نامه افول آمریکا و کتاب کرونا آزمون گفت: کرونا پایان خودانگاری علم بشر بود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کنفرانس بین‌المللی آوردگاه کرونا با حضور محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، سردار نقدی، معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران و جمعی از اساتید دانشگاه و اهالی اندیشه در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران برگزار شد. 

در ابتدای این برنامه، مجید بذرافکن صحبت کرد و گفت: علیرغم تمام پیش‌بینی‌هایی که می‌شد این کشورهای غرب بودند که نیازمند تجهیزات پزشکی و راهبردهای بیمارستانی شدند. به نظم این مسئله را باید در نشست‌های دانشگاهی بررسی کرد. آن چه که اکنون با آن مواجهیم تفاوت در پروتکل‌های درمانی، مواجهه اجتماعی و سیاست‌گذاری‌های خبری کشورهای شرق و غرب در مواجهه با کروناست که اختلافات زیادی با یکدیگر دارد. موضوع دیگری که باید بررسی کرد پیامدهای جهان پس از کروناست و این که جهان پاکرونا چگونه خواهد بود. آیا چیدمان قدرت‌ها به قوت خود باقی می‌ماند یا باید نسبت به این موضوع نگرش دیگری داشته باشیم. 

در ادامه مهدی یوسفی صحبت کرد. او که به صورت ارتباط ویدئویی از شانگهای چین صحبت می‌کرد، گفت: شانگهای یکی از شهرهای پرجمعیت چین است اما اکنون همه چیز در آن نرمال و مانند قبل از بیماری است. باید دقت داشت کرونا پدیده جدیدی است و تاکنون کمتر چنین چیزی را در دنیا دیده‌ایم که این چنین شیوع پیدا کرده باشد. در نگاه ابتدایی جهان پس از کرونا شاید خیلی فرقی با جهان قبل از کرونا نداشته باشد اما شاید تصویر آن برای ما متفاوت باشد. وقتی این بیماری در ایران شروع کرد بسیاری از کشورهای غربی حتی تصور هم نمی‌کردند که خودشان تا این اندازه درگیر شوند. 

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه نیاز داریم مطالعات بیشتری در مورد کشور چین داشته باشیم، گفت: ما در کشورمان رشته‌ای برای شناخت چین نداریم و در چین هم شناخت ایران بسیار ضروری است. بزرگترین دغدغه سیاست‌مداران چینی ثبات سیاسی در ایران است و فکر می‌کنند که با چه سیاستی در ایران سرمایه‌گذاری کنند. به نظرم در موضوع کرونا شاهد مدیریت خارق‌العاده و خارج از تصوری بودیم مراقبت‌های شدید بهداشتی که نمونه آن در هیچ جای دنیا وجود نداشت. اکنون رتبه چین از نظر مبتلایان 178 است و از نظر تعداد فوتی 142 است. 

یوسفی با تاکید بر اینکه چین رقیب اصلی آمریکا در نظام آینده جهانی است گفت: البته چه کرونا باشد و چه نباشد چین از سال 2010 حرکت کرده است تا جای اتحادیه اروپا و آمریکا را بگیرد. در سال 2019 رشد اقتصادی چین 6 درصد بوده است و فکر می‌کنم این رشد در سال 2020 هم ادامه‌دار باشد. تمرکز اصلی آنان حفظ رشد اقتصادی‌شان است و به دنبال تنش‌های مختلف با آمریکا نیست. توجه و تمرکز چین به کشورهای همسایه است و قصد دارند بازارهای جدیدی برای محصولات چینی پیدا کنند. 

سخنران دیگر این نشست احسان مصطفوی عضو هیئت علمی انستیتو پاستور بود. او گفت: جامعه جهانی از 10 دی تا به امروز درگیر یکی از بزرگترین همه گیری‌های جهان است که از ابعاد مختلفی می توان بدان پرداخت. من می‌خواهم در این جلسه از ابعاد بهداشتی به این پدیده بپردازم. تاکنون بیش از 7 میلیون نفر درگیر این بیماری شدند و بیش از 400 هزار نفر فوت کرده‌اند. بیشترین درگیری با این بیماری در کشور امریکاست و بعد از آن اروپا قرار دارد و سپس خاورمیانه و کشورهای شرقی. در پایین ترین رتبه هم کشورهای آفریقایی قرار دارند که البته شاید دلیل این موضوع کمتر بودن امکانات تشخیصی آنان است. با این حال باید به پارامتری مثل شفافیت کشورها در گزارش‌دهی، جمعیت کشورها و امکانات تشخیص آنان نیز توجه داشت. 

وی افزود: اگر از دید دیگری نگاه کنیم ماجرا فرق می‌کند. برای مثال اگر کشورها را براساس تعداد مبتلا در هر یک میلیون نفر جمعیت رتبه‌بندی کنیم، قطر رتبه اول را به دست می‌آورد و ایران در رتبه 51 قرار می‌گیرد. دقت داشته باشید که کشورمان در گزارش‌دهی بسیار شفاف عمل کرد در حالی که کشورهایی مثل ترکیه و عربستان تا دو ماه پیش هیچ گزارشی از بیماری نداشتند. ایران از نظر تعداد فوتی‌ها نیز آمار بسیار بهتری داشت در حالی که کشورهای اروپایی مثل ایتالیا و انگلستان 6-7 برابر کشورمان آمار فوتی داشتند. براساس آمارها می توان گفت که کشورمان تا 15 فروردین در پیک قرار داشت و سپس افت کرد اما از یک ماه پیش دوباره شاهد روند افزایشی بودیم. البته شاید بتوان این موضوع را به دلیل افزایش ظرفیت تست آزمایشگاهی کشور دانست. وقتی به آمارهای کشورهایی مثل آمریکا نگاه می‌کنیم می‌بینیم آنان هنوز در پیک کرونا مانده‌اند و خبری از روند نزولی بیماری نیست. با این مقایسات می‌توان به این نتیجه رسید که کشورما از نظر بهداشتی توانست تا حدودی بیماری را کنترل کند و با آزادسازی هم مشکلات اقتصادی کمتری خواهیم داشت. کشورما درگیر اپیدمی کرونا شد که کشور را در ابعاد مختلف دچار چالش کرد اما به نظرم علیرغم تمام تحریم‌ها توانستیم موفق عمل کنیم. 

زارعی مسئول بسیج اساتید کشور و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس سخنران دیگر این مراسم بود. او در ابتدا گفت: به نظرم آن 8 دقیقه‌ای که جرج فلوید زیر دستان پلیس آمریکا جان می‌داد و نمی‌توانست نفس بکشد علامت استیلای لیبرال دموکراسی و نشانه‌ای بر افول هژمونی آمریکا بود. 

او با اشاره به ویروس کرونا و همه‌گیری آن در جهان گفت: به نظرم کرونا پایان خداانگاری علم بود. همواره به ما می‌گفتند که بشر دوره ربانی را طی کرده و به دوره علم رسیده است. حتی می‌گفتند خدا فقط به درد عشق‌ورزیدن می‌خورد. به نظرم کرونا پایان خودانگاری علم بشر بود. نکته مهم دیگر این بود که کرامت انسانی غرب از بین رفت. انسانی که فکر می‌کرد می‌تواند در جای خدا بنشیند و فردمحوری کند در برابر این ویروس کاری از دستش برنمی‌آید. موضوع بعدی این بود که روایت معنویت ایدئولوژی غرب سقوط کرد. حال باید این سوال را از آنان پرسید که آیا تفکر نژادپرستی را از خود دور می‌کنید و می پذیرید که چین در همه گیری این ویروس موفق‌تر از شما عمل کرد؟ 

زارعی تاکید کرد: باید به نکته دیگری اشاره کنم و آن هم این است که غربی‌ها از حکم‌رانی خوب حرف زدند و گفتند شرقی‌ها نظام حکمرانی عقب‌افتاده‌ای دارند. آنان می‌گفتند مدرنیته دست پنهانی دارد که مشکلات خود را حل می‌کند، پس چه شد؟ محور دیگر این بود که حرف از جهانی سازی زدند و گفتند دهکده جهانی تشکیل شده و ایرانی‌ها نمی‌توانند مرزهایشان را به سمت دهکده جهانی بردارند. حال سوال این است که پس از کرونا چرا کشورها به سمت محلی  شدن رفتند؟ 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران
مدیران