حمایت چین و روسیه از ایران در سازمان ملل در برابر تهدید آمریکا

حمایت چین و روسیه از ایران در سازمان ملل در برابر تهدید آمریکا

روسیه و چین درحال ارائه طرحی در سازمان ملل علیه ادعای آمریکا هستند که مدعی شده قادر به رجوع به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت جهت تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه و وانگ یی، همتای چینی وی، هردو در نامه ای به 15 عضو شورای امنیت و آنتونیو گوترش، دبیرکل این سازمان نسبت به این تهدید آمریکا انتقاد کردند.

لاوروف در نامه 27 می خود که روز گذشته علنی شد گفته بود بیانیه‌های مقام‌های دولت ترامپ مبنی بر اینکه بدون از سرگیری تعهداتشان در برجام قصد رجوع به قطعنامه موید این توافق دارند «مضحک و غیرمسئولانه» است.

دیپلمات ارشد روسیه در این نامه نوشته است: «مبنای عمل ما این است که سازمان ملل متحد نباید گروگان وضعیت سیاسی در ایالات متحده‌ای شود که تصمیم گرفته از برنامه جامع اقدام مشترک خارج شود.»

به نوشته آسوشیتدپرس، لاوروف با بیان اینکه برجام و قطعنامه 2231، یک موجودیت واحد را تشکیل می‌دهند و نمی‌توان آنها را جداگانه در نظر گرفت، تاکید کرد: «ذیل بند 25 منشور سازمان ملل، ایالات متحده ملزم به اجرای تصمیمات شورای امنیت است، نه اینکه با اقدامات غیرقانونی آنها را تضعیف کند».

چین نیز به عنوان یکی از متحدان روسیه و دارنده حق وتو اخیراً مخالفت خود نسبت به اعمال دوباره تحریم های سازمان ملل علیه ایران را ابراز کرده است. درصورت مخالفت این دو قدرت جهانی با قطعنامه پیشنهادی آمریکا، واشنگتن مجبور به رجوع به تهدید رجوع به تحریم ها خواهد بود.

وانگ یی در نامه 7 ژوئن خود نوشت: آمریکا که پس از خروج از توافق هسته ای (برجام) دیگر عضوی از آن نیست، حق درخواست از شورای امنیت برای رجوع به تحریم ها را ندارد.

آمریکا که بیش از دو سال از زمان خروجش از برجام می‌گذرد، طی هفته‌های اخیر تلاش خود را برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی شورای امنیت علیه ایران -که طبق قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد در اواخر مهرماه منقضی خواهند شد- شدت بخشیده است و حتی برای نیل به هدف خود به دنبال استفاده از ساز‌وکارهای تعریف‌شده در چارچوب برجام است.

با این حال، مقامات جمهوری اسلامی ایران بارها تأکید کرده‌اند که آمریکا از برجام خارج شده و اساساً در جایگاهی نیست که بخواهد برای کشورهایی که همچنان در برجام حضور دارند، تعیین تکلیف کند.

انتهای پیام/

 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت