روند بررسی اعتبارنامه تاجگردون در کمیسیون تحقیق چگونه است

روند بررسی اعتبارنامه تاجگردون در کمیسیون تحقیق چگونه است

نماینده تهران در مجلس روند بررسی اعتبار نامه منتخب گچساران در کمیسیون تحقیق پارلمان را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم ، مالک شریعتی نیاسر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در حاشیه نشست علنی امروز (چهارشنبه، 21 خرداد) قوه مقننه، با حضور در جمع خبرنگاران با اشاره به ارجاع اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون نماینده گچساران  به کمیسیون تحقیق، گفت: اتفاق امروز صحن علنی نقطه عطفی در روند قانونگذاری کشور است و این موضوع برای مجالس آینده محل استناد خواهد بود و خوشبختانه به آئین نامه و قانون اساسی عمل شد.

وی ادامه داد: پرونده 3 منتخب مجلس به دلیل اعتراضات در شعبات باقی مانده بود که گزارش تأیید هر 3 اعتبارنامه از سوی شعبات به صحن علنی امروز ارجاع شد، رئیس جلسه مشابه روند بررسی اعتبارنامه نمایندگان در جلسه قبلی اجازه داد سخنگوی شعبه گزارش را قرائت کند، بعد از قرائت اعتبارنامه 2 نفر از منتخبان به دلیل نبود اعتراض از سوی نمایندگان تصویب شد زیرا افراد مورد اعتراض شده قول دادند موارد اعتراضی را جبران کنند.

نماینده تهران در مجلس عنوان کرد:در مورد پرونده اعتبارنامه آقای تاجگردون معترضان به اعتراض خود اصرار کردند و براساس اصول 85، 93 و 73 قانون اساسی و آیین نامه داخلی مجلس درخواست داشتند که اعتبارنامه به رأی نمایندگان گذاشته شود، این روند ارتباط به آقای تاجگردون ندارد و این موضوع رویه قانونی است و پرونده هرکس دیگری نیز مطرح بود و نمایندگان نسبت به اعتبارنامه هر فردی اعتراض داشتند رئیس جلسه باید آن را به رأی می گذاشت.

شریعتی اضافه کرد: براساس آیین نامه داخلی مجلس کمیسیون تحقیق 15 روز فرصت دارد تا اعتبارنامه آقای تاجگردون و موارد اعتراضی نمایندگان را مورد بررسی قرار دهد، در این مرحله نمایندگان فرصت بیشتری برای بررسی ابعاد موضوع دارند چون میزان اعتراض زیاد بوده و ادعاهای معترضان متعدد است و قطعاً در جلسات کمیسیون مذکور از نهادهای نظارتی و دستگاه های امنیتی و فرد مورد اعتراض شده دعوت می شود تا توضیحات خود را ارائه کند.

وی ادامه داد: اگر کمیسیون تحقیق به این نتیجه برسد که پرونده ایشان تأیید است، گزارش مربوطه به صحن ارجاع شده و بار دیگر رأی گیری می شود اما اگر کمیسیون اعتبارنامه آقای تاجگردون را رد کند، گزارش در صحن بررسی و رأی گیری می شود و فرد مورد اعتراض فرصت دارد که از خود دفاع کند.

شریعتی افزود: گزارش کمیسیون تحقیق به معنای رد نهایی اعتبارنامه نماینده اعتراض شده نیست، بلکه اگر گزارش کمیسیون رد اعتبارنامه باشد و پس از آن نمایندگان در صحن علنی هم به رد اعتبارنامه رأی بدهند اعتبارنامه وی رد شده و ایشان از مجلس خارج می شود.

وی گفت: البته نماینده اعتراض شده با وجود عدم تأیید اعتبارنامه می تواند به وظایف نمایندگی از جمله حضور در صحن علنی،کمیسیون های تخصصی مجلس و انتخابات آن شرکت کند البته تنها در مواردی که رأی نسبت به خودش است نمی تواند رأی بدهد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon