مصاحبه| کارشناس عراقی: نیازی به گفت‌وگوهای جدید میان عراق و آمریکا نیست/ هدف واشنگتن حضور طولانی مدت است

مصاحبه| کارشناس عراقی: نیازی به گفت‌وگوهای جدید میان عراق و آمریکا نیست/ هدف واشنگتن حضور طولانی مدت است

رئیس یک گروه مطالعاتی راهبردی در عراق با تاکید بر وجود توافقنامه راهبردی بین عراق و آمریکا انجام گفت‌وگوهای جدید با آمریکای‌ها را غیرضروری دانست و گفت: هدف آنها ماندن در عراق و طولانی کردن مدت حضور نیروهای آمریکایی در این کشور است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم ، بر اساس اعلام رسمی مقامات دولتی عراق قرار است گفت‌‌وگوهای راهبردی این کشور با آمریکا از فردا پنجشنبه در سطح معاون وزیر خارجه برگزار شود. به گفته «هاشم داود» مشاور نخست وزیر عراق در این دور از گفت‌وگوها درباره مسائل مختلف از جمله در حوزه امنیتی، اقتصادی و نظامی گفت‌وگو خواهند کرد. به گفته وی، این آغاز گفت‌وگوهاست و در پی آن گفت‌وگوهای دیگری نیز انجام خواهد گرفت.

ناظران سیاسی با اشاره به اهداف نامشروع آمریکا در عراق در اینکه این گفت‌وگوها خروجی جدیدی به‌همراه داشته باشد و تأمین‌کننده منافع ملت عراق باشد به‌دیده شک و تردید می‌نگرند.

نگاهی به کارنامه دو دهه گذشته آمریکا در عراق از جمله نادیده گرفتن تعهدات خود در حفظ حاکمیت عراق و احترام به آن، نشان می‌دهد که در دوره کنونی، واشنگتن تنها به‌دنبال ادامه حضور خود در عراق به‌شکلی آبرومندانه و رسمی است تا بتواند در آینده اهداف منطقه‌ای خود را که تسلط بر عراق است، محقق کند.

درباره گفت‌وگوهای راهبردی بین عراق و آمریکا و دورنمایی آن و اینکه اهداف دو طرف از این گفت‌‌وگوها چیست و نیز مصوبه پارلمان عراق مبنی بر لزوم خروج نیروهای اشغالگر و پیامدهای عدم خروج آن با دکتر «هاشم الکندی» رئیس گروه مطالعات راهبردی "الهدف"  مصاحبه ای اختصاصی انجام دادیم که محورهای مهم آن بدین شرح است:

  • آمریکا در نظر دارد با توسل به بهانه‌ها و دستاویزهایی از جمله کمک به عراقی‌ها در مسائل امنیتی و نیز مسائل فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و خدماتی نیروهای آمریکایی را در عراق باقی نگاه دارد. از  همه این مسائل این برداشت می‌شود که آمریکا به هیچ وجه در صدد بیرون رفتن از عراق نیست.
  • اما آنچه در خصوص گفتگوها گفته می‌شود طرحی خبیث و جدیدی است که هدف از آن ماندن در عراق و طولانی کردن مدت حضور نیروهای آمریکایی در این کشور از طریق ابزارهای سیاسی، رسانه‌ای و غیره  است.
  • نباید گفتگوهایی صورت بگیرد زیرا یک توافقنامه موجود است که مورد تایید قرار گرفته است و هم اکنون درخواستی در خصوص لزوم اخراج نیروهای آمریکایی وجود دارد که به فرمانده کل سابق (عادل عبدالمهدی) ارتش عراق باز می گردد که این درخواست با تصمیم و مصوبه پارلمان قوت گرفت تصمیمی که نشان دهنده مخالفت مردمی با ادامه حضور نیروهای آمریکایی در خاک عراق است.
  • عراق با ثبات که از وضعیت سیاسی، اقتصادی و امنیتی خوبی برخوردار باشد، به هیچ وجه به نفع آمریکایی‌ها نیست زیرا تمام این موارد به معنی عدم نیاز به وجود نیروهای خارجی در خاک عراق خواهد بود.
  • گروه‌های عراقی مقاوم از جمله حزب الله عراق نیز آشکارا در تلاش برای بیرون راندن نیروهای آمریکایی هستند و علاوه بر این صداهای شرافتمندانه عراقی نیز در خصوص پایان حضور آمریکا در عراق به گوش می رسد زیرا ماندن آمریکایی‌ها در عراق به معنی نابودی کامل کشور است.

مشروح این مصاحبه در زیر می آید:

دکتر «هاشم الکندی» رئیس گروه مطالعات راهبردی "الهدف" درباره گفت‌وگوهای راهبردی عراق و آمریکا و موضوعات مورد بحث در این نشست گفت: پیش از پرداختن به مهم ترین مسائلی که احتمال می‌رود در جدول این  گفتگوها گنجانده شده باشد یا همان بیرون راندن نیروهای آمریکا از خاک ما در صورتی که روند امور به سمت چنین گفتگوهایی پیش برود، باید گفت که آمریکا از طریق برخی اظهارات در نظر دارد مواردی را وارد گفتگوها ( جدید بین آمریکا و عراق ) کند تا از این طریق بتواند با توسل به بهانه‌ها و دستاویزهایی از جمله کمک به عراقی‌ها در مسائل امنیتی و نیز مسائل فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و خدماتی نیروهای آمریکایی را در عراق باقی نگاه دارد.

وی در این زمینه به سخنان سفیر آمریکا در عراق درباره موضوعات مورد بحث در این گفت‌وگو افزود: همانطور که سفیر آمریکا در عراق چند روز پیش در اظهاراتی مستقیم اعلام کرد که سازمان‌های آمریکایی آماده کمک هستند و نباید حضور آمریکا فقط به کمک‌های امنیتی و نظامی محدود شود بلکه باید زمینه‌های متعدد دیگری را نیز در بربگیرد؛ از  همه این مسائل این برداشت می‌شود که آمریکا به هیچ وجه در صدد بیرون رفتن از عراق نیست.

این کارشناس سیاسی عراقی در خصوص اهداف و مسائلی که دو طرف عراقی و آمریکایی امیدوارند در جریان این مذاکرات به آن دست یابند اظهار داشت: در خصوص موضوع گفتگوها باید گفت که همه این مسائل در چارچوب پروژه آمریکا و بر اساس موارد متعدد جا دارد که مهم‌ترین آن توافق امضا شده بین دو کشور است که از سوی سازمان ملل تایید شده است و سند و میثاق رسمی است توافقی که شامل خروج نیروهای آمریکایی است و و بازگشت آنان برای کمک به عراقی‌ها، حال باید در داخل پرانتز بگوییم اگر قرار باشه باور کنیم که آمریکائی ها به عراق کمک کنند، زیرا به هیچ وجه تا به حال هیچ کمکی از سوی آنها وجود ندارد، اما با وجود این نیز در همین منشور آمده است که در صورت درخواست کمک از سوی فرمانده کل ارتش و نیروهای مسلح عراقی از آمریکا و در صورت وجود هرگونه تهدیدی علیه عراق از سوی هر طرفی چه یک سازمان تروریستی و یا غیره ، آمریکا باید نیروهای خود را برای کمک حاضر کند و بعد از درخواست فرمانده کل ارتش از عراق بیرون ببرد و هیچ پایگاه و پادگان‌های نظامی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه قانون اساسی عراق با استقرار پایگاههای نظامی خارجی در خاک این کشور مخالف است گفت: بعلاوه اینکه، این توافق نیز بر آن صحه گذاشته است حتی پایگاههای آمریکایی که پیش از عقب نشینی از عراق در سال 2011 در اختیار آمریکا بود بر اساس این توافق در مالکیت دولت عراق قرار می‌گیرد اما آنچه در خصوص گفتگوها گفته می‌شود طرحی خبیث و جدیدی است که هدف از آن ماندن در عراق و طولانی کردن مدت حضور نیروهای آمریکایی در این کشور از طریق ابزارهای سیاسی، رسانه‌ای و غیره  است.

هاشم الکندی در پاسخ به این سوال که «با توجه به اینکه وزیر خارجه عراق جدیدا انتخاب شده و احتمال اینکه آیا وزارت خارجه می‌تواند خواسته‌های مردم عراق را به آمریکایی‌هایی تحمیل کرده و گفتگوهای قریب الوقوع را با احراز  دستاوردهایی بر اساس خواست ملت عراق به پایان برساند؟» گفت:در خصوص توان وزارت خارجه عراق در اینکه آیا می‌تواند خواسته‌های ملت عراق را بر آمریکایی‌ها تحمیل کرده و آن را تحقق بخشد، باید بگویم واقعیت این است که  شخصا در این خصوص شک دارم و دلیل آن اولا شخص وزیر خارجه و وابستگی واضح و روشن او است و نیز به ضعف وزارت خارجه عراق در بسیاری از زمینه‌ها در برابر آمریکا برمی‌گردد ؛ زمینه‌هایی که می‌توانست موضع قاطعانه‌ای اتخاذ کند اما به دلیل بسیاری از دخالت‌ها و بیانیه‌های سفارت‌های اروپایی و نیز سفارت آمریکا و حتی وزیر خارجه آمریکا چنین نشد بنابراین معتقدم چنین خواسته‌ای از وزارت خارجه عملی نیست مگر اینکه یک هیئت ملی عراقی برخاسته از قانون اساسی کشور در این گفتگوها حاضر شود.

وی انجام گفت‌وگوی جدید با آمریکایی‌ها را غیر ضروری دانست و تصریح کرد : نباید گفتگوهایی صورت بگیرد زیرا یک توافقنامه موجود است که مورد تایید قرار گرفته است و هم اکنون درخواستی در خصوص لزوم اخراج نیروهای آمریکایی وجود دارد که به فرمانده کل سابق (عادل عبدالمهدی) ارتش عراق باز می گردد که این درخواست با تصمیم و مصوبه پارلمان قوت گرفت تصمیمی که نشان دهنده مخالفت مردمی با ادامه حضور نیروهای آمریکایی در خاک عراق است.

الکندی در مورد تصمیم مجلس نمایندگان عراق مبنی بر لزوم خروج نیروهای بیگانه از عراق از جمله نیروهای آمریکایی و اینکه آمریکا به دنبال راههایی برای بدست آوردن وقت بوده و وقت کشی را در پیش گرفته است و تلاش دارند برخی طرفهای عراقی را از داعش و سایر گروههای تروریستی به هراس اندازند، گفت: داعش برگه آمریکا است که هرگاه بخواهد از آن استفاده می‌کند که این برای همه روشن و واضح است و دلایل مستند و مستدل زیادی نیز در این خصوص وجود دارد.

الکندی در توضیح این مطلب اظهار داشت: داعشی‌ها در واقع عبارتند از برگه آمریکا که هر وقت بخواهند از آن استفاده می‌کنند و با استفاده از آن برخی مزدوران و سیاستمداران که گرفتار شک و دودلی هستند به هراس می اندازند بر این اساس که هرگاه از عراق بیرون بروند داعشی‌ها بار دیگر به این کشور باز می‌گردند و این چیزی است که رسانه‌های دروغ پرداز نیز آن را تبلیغ می‌کنند.

این تحلیلگر سیاسی عراق باثبات را به معنای بی‌نیازی از حضور نیروهای آمریکایی در خاک این کشور دانست و افزود: حضور آمریکا در عراق در واقع یعنی وجود تمام گروههای تروریستی و هرگاه عراق از ثبات برخوردار شود و وضعیت آن از نظر اقتصادی و سیاسی و حتی نظامی بهبود یابد دیگر دلیلی برای حضور آمریکا باقی نمی‌ماند اما عراق با ثبات که از وضعیت سیاسی، اقتصادی و امنیتی خوبی برخوردار باشد، به هیچ وجه به نفع آمریکایی‌ها نیست زیرا تمام این موارد به معنی عدم نیاز به وجود نیروهای خارجی در خاک عراق خواهد بود وعلاوه بر این ثبات وضعیت کشور به مثابه تهدیدی برای حضور آمریکا در منطقه و آنچه رژیم صهیونیستی نامیده می شود خواهد بود؛ رژیمی که شبانه روز در تلاش برای جلوگیری از ثبات و امنیت عراق است.

این کارشناس عراقی ادامه داد: این وضعیت در مورد سوریه و برخی کشورهای آزاده صدق می‌کند از همین رو رژیم صهیونیستی در تلاش برای ضعیف باقی نگاه داشتن این کشورها است تا نتوانند هیچ کاری انجام داده و فاقد قدرت و تصمیم حاکمیتی باشند.

وی در خصوص موضع برخی از جریان‌های مقاومت مبنی بر خروج نیروهای اشغالگر آمریکایی از عراق گفت: در پرتو اختلاف بین برخی فراکسیون‌ها و احزاب و جنبش‌ها نوعی مقاومت اصیل و شرافتمندانه وجود دارد و این مواضع اکنون به حال خود باقی است مبنی بر اینکه حضور آمریکا در عراق را نمی‌پذیرند اما متاسفانه مواضع سیاسی منافقانه دیگری نیز وجود دارد که ظاهر و باطن آن با هم متفاوت است که متاسفانه این رفتار خواسته یا ناخواسته به آمریکا کمک می‌کند و راه را برای ماندن آنان بیش از پیش مهیا می‌کند و بهانه‌هایی برای ماندن بدست آنان می‌دهد اما گردان‌ها و گروههای عراقی مقاوم از جمله حزب الله عراق نیز آشکارا در تلاش برای بیرون راندن نیروهای آمریکایی هستند و علاوه بر این صداهای شرافتمندانه عراقی نیز در خصوص پایان حضور آمریکا در عراق به گوش می رسد زیرا ماندن آمریکایی‌ها در عراق به معنی نابودی کامل کشور است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon