جمهوری‌خواهان کنگره آمریکا از تحریم‌های جدید علیه ایران رونمایی کردند/ پیشنهاد معرفی روسیه به عنوان دولت حامی تروریسم

جمهوری‌خواهان کنگره آمریکا از تحریم‌های جدید علیه ایران رونمایی کردند/ پیشنهاد معرفی روسیه به عنوان دولت حامی تروریسم

نمایندگان حزب جمهوری‌خواه در کنگره آمریکا از تحریم‌های پیشنهادی خود علیه ایران که آن را «بسته جامع تحریمی» می‌نامند، رونمایی کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری نشنال، جمهوری‌خواهان کنگره آمریکا روز چهارشنبه از بسته تحریم‌های پیشنهادی خود علیه ایران که ادعا می‌کنند شدیدترین تحریم‌های ممکن را شامل می‌شود، رونمایی کردند.

نمایندگان جمهوری‌خواه کنگره آمریکا با ارائه یک طرح 111 صفحه‌ای خواستار تشدید تحریم‌ها علیه ایران و متحدانش در منطقه شده و پیشنهاد قرار گرفتن برخی متحدان ایران از جمله «انصارالله یمن» در فهرست سازمان‌های تروریستی را مطرح کرده‌اند.

در طرح پیشنهادی جمهوری‌خواهان کنگره که برمبنای گزارش کمیته مطالعات حزب جمهوری‌خواه تهیه شده، 25 توصیه سیاستی (شامل پیشنهاداتی برای تحریم افراد و گروه‌های مختلف در ایران و منطقه) خطاب به دولت ترامپ مطرح شده است.

از جمله تحریم‌های پیشنهادی جمهوری‌خواهان کنگره که مستقیماً ایران را هدف قرار می‌دهد، می‌توان به «فعال‌سازی سازوکار بازگشت خودکار تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران»، «تمدید تحریم تسلیحاتی شورای امنیت علیه ایران»، «تحریم ژنرال امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و تحریم بخش‌های پتروشیمی، مالی، خودروسازی و ساخت‌وساز ایران» اشاره کرد.

در این طرح همچنین از دولت آمریکا خواسته شده است که سازوکار مالی موسوم به اینستکس را تحریم کند و از اداره کنترل دارایی‌های خارجی (اوفک) که از نهادهای زیرمجموعه وزارت خزانه‌داری آمریکاست بخواهد که تمهیداتی برای گسترش دامنه تحریم‌ها علیه ایران بیاندیشد.

کارگروهی که این طرح پیشنهادی را تدوین کرده، به دولت آمریکا توصیه کرده است که دولت روسیه را به دلیل «حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حزب‌الله و طالبان» رسماً «دولت حامی تروریسم» اعلام کند.

جمهوری‌خواهان کنگره در ادامه خواستار تروریستی اعلام شدن گروه‌های متحد ایران در عراق و سوریه شده و به دولت آمریکا توصیه کرده‌اند که مسیرهای تأمین مالی وزارت کشور و پلیس فدرال عراق را مسدود و کمک‌های امنیتی به نیروهای مسلح لبنان را قطع کند و بازگشت این منابع مالی را به رعایت استانداردهای مورد نظر آمریکا منوط کند.

نمایندگان جمهوری‌خواه کنگره آمریکا حتی از دولت این کشور خواسته‌اند که از پرداخت پول به صندوق بین‌المللی پول در راستای تأمین منابع لازم برای بسته نجات مالی لبنان خودداری کند. آنها همچنین خواستار تحریم متحدان سیاسی حزب‌الله در لبنان شده و در این میان مشخصاً از «جبران باسیل» وزیر خارجه سابق و «نبیه بری» رئیس پارلمان این کشور نام برده‌اند.
در بخش دیگری از این طرح از دولت آمریکا خواسته شده است که حوثی‌های یمن را تروریستی اعلام کرده، گروههایی که از آنها حمایت می‌کنند را تحریم کند و تحت هر شرایطی از قطع کردن فروش سلاح به عربستان و امارات بپرهیزد.

جمهوری‌خواهان کنگره در بخش دیگری از طرح پیشنهادی خود توصیه‌هایی درباره مقابله با نفوذ ایران در عراق مطرح کرده و از دولت آمریکا خواسته‌اند که گروه‌های عراقی نزدیک به ایران از جمله سپاه بدر، کتائب امام علی، سرایا الخراسانی و کتائب سید الشهداء را تحریم کند.

دولت آمریکا از زمان خروجش از برجام در اردیبهشت‌ماه 1397 تاکنون تحریم‌های گوناگونی را علیه بخش‌های مختلف اقتصاد ایران وضع کرده و حتی اتباع و شرکت‌های خارجی را به بهانه ارتباط با ایران هدف تحریم‌های خود قرار داده است.

کارشناسان آمریکایی و نهادهای بین‌المللی اذعان کرده‌اند که اثر تحریم‌های آمریکا بر اقتصاد ایران تخلیه شده و آمریکا ابزار تحریمی بیشتری برای اعمال فشار بر اقتصاد ایران در اختیار ندارد.

دولت آمریکا طی ماههای اخیر در راستای سیاست موسوم به «فشار حداکثری» متحدان سیاسی و شرکای تجاری ایران را نیز به‌شدت تحت فشار قرار داده است، اما به موفقیتی دست نیافته است.

ایران چندی پیش به درخواست دولت ونزوئلا با زیر پا گذشتن تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه هر دو کشور چندین نفتکش حامل سوخت را به ونزوئلا اعزام کرد. کارشناسان این اقدام را موفقیتی بزرگ برای ایران دانستند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon