گزارش | قیمت سرسام‌آور مسکن در شهرکرد / باز هم پای دلالان و واسطه‌ها در میان است

گزارش | قیمت سرسام‌آور مسکن در شهرکرد / باز هم پای دلالان و واسطه‌ها در میان است

افزایش بی‌رویه قیمت اجاره مسکن، رهن و خرید، از جمله معضلاتی است که هرکدام از مردم را به نوعی درگیر خود کرده است و نه نظارتی بر این افزایش می‌شود و نه قیمت‌ها پایین می‌آیند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، در سال 99 در گوشه و کنار استان و حتی کشور فریادهایی ناشی از گرانی مسکن به گوش می‌رسد، چه خرید خانه و چه حتی اجاره، مسئله‌ای است که مردم با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، گویا این مشکل پیر و جوان نمی‌شناسد و همه را درگیر کرده است.

زوج‌های جوانی که برای آغاز زندگی شان نیاز به خانه نقلی کوچکی دارند، امروز آواره بنگاه‌ها هستند تا شاید بتوانند با سرمایه‌ اندکی که دارند مسکنی را انتخاب کنند و همچنین خانواده‌هایی که بعد از چندین سال زندگی مشترک به علت گرانی مصالح ساختمانی نتوانستند خانه‌ای بسازند یا به علت بالا بودن قیمت‌ ملک همچنان مجبور به مستاجر بودن هستند که امروزه از اجاره کردن منزل با متراژ کوچک هم عاجز هستند.

افزایش افسارگسیخته قیمت مسکن، مردم را آواره کرده است

شخص میانسالی که با وجود فرزندان بزرگ همچنان مستاجر است به خبرنگار تسنیم می‌گوید: سال گذشته به سختی توانستیم یک منزل در یکی از محله‌های شهرکرد اجاره کنیم اما امروز که زمان اجاره به پایان رسیده صاحبخانه کرایه را بیشتر کرده که متاسفانه قادر به پرداخت آن نیستم برای همین مجبور هستم منزل دیگری با متراژ پایین‌تری را انتخاب کنم. الآن چند هفته‌ای است که سرگردان در بنگاه‌ها هستم و این افزایش قیمت‌ها، روح و روان را به هم ریخته است.

یک زوج جوان در بنگاه حاضر هستند که به دنبال منزلی کوچک و زیبا هستند اما غافل از گرانی قیمت‌ها در ابتدا به دنبال منزلی با متراژ بالا هستند اما در ادامه مکالمه‌شان با بنگاه‌دار و با خبر شدن از قیمت‌ها به منزل 60 متری در محله‌های معمولی نیز قانع شدند.

علی و مرضیه زوج دیگری که به دنبال خانه دیگری برای اجاره هستند در گفت‌وگو با تسنیم می‌گویند: چند روزی است که از این مشاوراملاک به آن مشاوراملاک می‌رویم تا با قیمت پایین یک خانه مناسب را برای اجاره بگیریم اما تاکنون به نتیجه‌ای نرسیدیم.

افزایش افسار گسیخته نرخ اجاره‌بها، رهن و خرید مسکن، مسئله جدیدی نیست اما این افزایش تا چه زمانی ادامه دارد؟ چرا کسی به فکر نیست؟ و هزاران سوال دیگر از جمله سوالاتی است که اکثر مردم را درگیر خود کرده است.

خبرنگار تسنیم به سراغ یکی از مشاورین املاک در شهرکرد و رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک شهرستان شهرکرد رفته است تا مشکلات و معضلات گرانی مسکن را از زبان این افراد جویا شود.

بازار مسکن راکد شده است / گرانی مسکن  در تابستان

کاظم ترکی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد اظهار کرد: از 15 اسفند تا پایان فروردین یعنی حدود 45 روز کار و کاسبی به علت شیوع کرونا تعطیل بود و از ابتدای اردیبهشت ماه مجدد بنگاه را باز کردیم اما با ماه رمضان روبرو شدیم و کار  تقریبا به صورت نیمه تعطیل بود.

وی ادامه داد: امروز به خاطر کرونا صاحب خانه‌ها موارد بازدیدی را به منازل راه نمی‌دهند و یا مشتری زیاد برای دیدن منزل راغب نیست و سعی‌می‌کنند قراردادهای قبلی را تمدید کنند.

ترکی تصریح کرد: فضای مجازی و سایت‌ها،  بیشترین بازدیدها را در این روزها دارند و مشتری سعی می‌کند از طریق این راه مسکن‌های مورد نظر خود را ببیند اما فضای مجازی در بحث خرید و فروش خانه و زمین کاربردی نیست زیرا تا مشتری دو تا سه بار از نزدیک ملک یا زمین را نبیند و کارشناسی صورت نگیرد مایل به خرید و قرارداد نوشتن محل مورد نظر نیست.

وی گفت: به دلیل اینکه نقدینگی مردم به سمت و سوی سایر بازارها رفته است، چند هفته‌ای است که بازار مسکن راکد شده و مشتری پای کار می‌آید اما حاضر به نوشتن قرارداد نمی‌شود.

ترکی افزود: سنوات گذشته بعد از تعطیلی مدارس یعنی آخر خردادماه، جابه‌جایی‌ مستأجران آغاز می‌شد اما اکنون وضعیت مدارس به خاطر کرونا به هم ریخته است که این بلاتکلیفی در مدارس در وضعیت ملک نیز اثر گذاشته است.

وی ادامه داد: سه ماهه آخر سال گذشته، جهش قیمت در حوزه مسکن به وجود آمد و حتی کرونا نیز در کاهش قیمت‌ها تأثیری نداشت و این افزایش قیمت‌ها در فروردین و اردیبهشت نیز مشاهده می‌شد تا اینکه ورود نقدینگی مردم به سایر بازارها، بازار مسکن را راکد کرد و افزایش  قیمت را در سال جدید به 20 الی 30 درصد رساند، این در حالی است که افزایش قیمت در سال گذشته 50 درصد یا حتی بیشتر از این مقدار بود.

وی  تصریح کرد: از آنجایی که ساخت و ساز در حوزه مسکن کم شده، میل سرمایه‌گذاران در خرید قدیمی‌سازها بیشتر شده است زیرا که این منازل سبک هستند و با یک بازسازی کوچک می‌توان ملک قدیمی را نو کند و به سرعت به فروش برساند.

وی خاطرنشان کرد: اجاره‌بها نیز 20 تا 25 درصد افزایش یافته است که اگر با این روند ادامه یابد در فصل جابجایی و تابستان به 50 درصد نیز خواهد رسید.

قیمت منازل با حرف بالا و پایین می‌رود/ افزایش قیمت‌ها دلیل خاصی ندارد

محمد رئیسی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک شهرستان شهرکرد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد اظهار داشت: مردم خود به سمت خرید منزل هجوم می‌آورند و قیمت‌ منازل به صورت حباب بالا می‌رود.

وی با اشاره به اینکه در روزهای اخیر پیامک از طریق قوه قضاییه در رابطه با کارشناسی شدن قیمت‌های زمین و منازل پخش شد که همین امر بازار مسکن را راکد کرد، گفت: قیمت‌ها در سال جاری 30 تا 40 درصد افزایش یافته است که دلیل خاصی نمی‌توان برای این افزایش قیمت پیدا کرد و اگر کارشناسی در قیمت مسکن و یا زمین ایجاد شود، مشکل حل می‌شود اما متاسفانه 3 الی 4 سال است که استارت این امر زده و جلسات گوناگونی تاکنون برگزار شده اما اجرایی نشده است که اجرایی شدن این کار همت مضاعفی را می‌طلبد.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک شهرستان شهرکرد تصریح کرد: اجاره‌بهاء منازل نیز افزایش یافته است اما به علت شیوع کرونا تاکنون جابجایی صورت نگرفته است لذا قیمت دقیق اجاره‌بها مشخص نیست.

وی با اشاره به اینکه قیمت منازل با حرف بالا و پایین می‌شود و دلیل خاصی ندارد تصریح کرد: قیمت‌ها افزایش یافته است و تجاری یا مسکونی بودن، نوساز و یا قدیمی‌ساز بودن ملک تفاوتی در افزایش قیمت ندارد.

رئیسی تصریح کرد: در حال حاضر حدود 400 مشاور املاک در شهرکرد مشغول فعالیت هستند که ساعت کاری را خود تعیین می‌کنند ولی طبق مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا قرار شده است که در بنگاه‌ها تجمع صورت نگیرد و نهایت جمعیت بین دو تا سه نفر باشد.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک شهرکرد حضور دلالان و سایت‌های واسطه را عامل اصلی افزایش قیمت ملک دانست و  گفت: برخی سایت‌ها، مردم را گرفتار کرده است، هم نرخ مسکن را بی‌رویه افزایش می‌دهد و هم کلاه‌برداری‌های بسیاری از این طریق صورت گرفته است که تا به حال گزارش‌های بسیاری در این مورد ارائه کرده‌ایم اما هنوز اقدامی برای مقابله با این سایت‌ها و دلالان صورت نگرفته است.

دلالان بیشترین نقش را در افزایش قیمت مسکن دارند

وی با بیان اینکه شاید افراد بگویند بنگاه قیمت منازل را افزایش می‌دهد تا حق کمیسیون خود بالاتر رود، افزود: اما حقیقت امر این نیست و دلالان بیشترین نقش را در افزایش قیمت‌ها دارند، در چند روز گذشته معامله‌ای در یکی از بنگاه‌ها صورت گرفت که دلال بر روی هر یک متر زمین 2 میلیون افزایش قیمت ایجاد کرده و صاحب ملک از این اتفاق بی‌خبر بود.

رئیسی افزود: بنگاه به نفع خریدار تلاش می‌کند تا بتواند ملک او را بفروشد اما اوضاع بازار به گونه‌ای است که افراد زیاد مایل به خرید و فروش ملک نیستند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک شهرستان شهرکرد گفت: ارزان‌ترین قیمت‌ زمین در منطقه امیرکبیر و منظریه شهرکرد با 6 الی 8 میلیون تومان و گران قیمت‌ترین زمین در محله کاشانی با متری 27 و 28 میلیون تومان خرید و فروش می‌شود که این قیمت‌ها واقعی نیست و بی‌جهت و بی‌دلیل افزایش پیدا می‌کند و تنها راه مقابله با آن مقابله با دلالان است.

رئیسی خاطرنشان کرد: بنگاه‌داران هر کاری که از دست‌شان برمی‌آید برای سهولت خرید و فروش و رفاه حال مردم انجام می‌دهند اما متاسفانه تاکنون برخوردی محکم با دلالان و سایت‌ها صورت نگرفته است.

انتهای پیام/7540/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon