اژه‌ای: اگر تخریب‌ها در ابتدای انقلاب نبود رویکرد زندانبانی براساس تعلیم و آموزش بود

اژه‌ای: اگر تخریب‌ها در ابتدای انقلاب نبود رویکرد زندانبانی براساس تعلیم و آموزش بود

معاون اول قوه قضائیه گفت: جمهوری اسلامی از ابتدا تلاش کرده به جای مجازات به تربیت بپردازد اما متاسفانه برخی موارد تحمیل شد و به جای تربیت ناگزیر به اعمال مجازات شدند.اگر اقدامات تخریبی دشمنان در ابتدای انقلاب نبود رویکرد نظام بر اساس آموزش بود.

به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در مراسم تودیع و معارفه روسای قدیم و جدید سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور اظهار کرد: بنای اسلام بر این است که همه انسان‌ها مسیر سعادت و قرب الهی را درک کنند اما متاسفانه گاهی تابع شیطان و شیطان صفت‌ها می‌شویم و مقررات را زیر پا می‌گذاریم.

معاون اول دستگاه قضا افزود: نظام جمهوری اسلامی از ابتدا همواره تلاش کرده به جای مجازات به تربیت بپردازد اما متاسفانه برخی موارد تحمیل شد و به جای تربیت و رشد ناگزیر شدند مجازات را اعمال کنند. اگر اقدامات تخریبی دشمنان در ابتدای انقلاب نبود رویکرد نظام بر اساس تعلیم و آموزش بود.

وی با تأکید بر اصلاح قوانین مربوط به زندان و زندانیان گفت: در سال‌های گذشته مجازات‌های جایگزین حبس و مقرراتی برای تعلیق و توقف برخی مجازات‌ پیش‌بینی و در همین رابطه دستورالعمل‌های متعددی صادر شد که همگی موثر بوده اما کافی نیست.

محسنی اژه‌ای به موضوع مقایسه آمار زندانیان ایران و سایر کشورها اشاره و تصریح کرد: در بحث مقایسه تعداد زندانیان کشورها و اعلام رتبه‌بندی، مبانی و معیارها با هم متفاوت است و بر همین اساس نمی‌توانیم دقیق بگوییم که ما در دنیا در رتبه چندم قرار داریم.  بسیاری از افرادی را که ما زندانی می‌نامیم در سایر کشورها زندانی محسوب نمی‌شود. 

معاون اول قوه قضائیه با تأکید بر پررنگ‌تر شدن اصلاح و بازپروری در زندان‌ها اضافه کرد: رویکرد اصلاح و تربیت را در زندان‌ها باید پررنگ‌تر کنیم. البته در عین حال  ناگزیر هستیم برای کسانی که در بیت‌المال تعدی می‌کنند مجازات بکار ببریم. یکی از باب‌های رحمت الهی توبه است و معتقدم می‌توان از این باب در جرایم مختلف حتی یاغی و طاغی استفاده کنیم. از رئیس جدید سازمان زندان‌ها می‌خواهم باب جدیدی در این رابطه باز کنند.

وی‌ در ادامه با اشاره به تکریم جهانگیر و انتصاب حاج محمدی به عنوان رئیس جدید سازمان زندان‌ها افزود: در طول سالیان گذشته آقای جهانگیر تلاش‌های زیادی برای بهبود وضعیت زندان‌ها و زندانیان کردند و شهادت می‌دهیم که تمام تلاش خودش را بکار گرفته است اما سوال اینجاست که آیا به نقطه مطلوب رسیدیم؟ طبیعتاً پاسخ منفی است زیرا مشکلاتی خارج از حوزه اختیارات رئیس سازمان زندان‌ها وجود دارد که مانع می‌شود. 

محسنی اژه‌ای در ادامه با گرامیداشت یاد و خاطره شهید لاجوردی و همراهان وی همچون شهید کچویی گفت: شهید لاجوردی در آن شرایط که هر لحظه احتمال شهادت وجود داشت به امر تربیت و احیای نفس زندانیان و مجرمان اهتمام داشت و ساعت‌ و حتی روزها و ماه‌ها برای بازگشت یک زندانی گفت‌وگو می‌کرد و عده زیادی در این رابطه برگشتند و حتی به فیض شهادت نایل شدند.

معاون اول قوه قضائیه خطاب به رئیس جدید سازمان زندان‌ها گفت: وظیفه ما فقط نگهداری از زندانی نیست بلکه باید به تربیت هم اهتمام ورزید و باید بستری برای اشتغال زندانی فراهم کرد و آقای حاج‌محمدی با توجه به سوابقی که در حوزه تعلیم و تربیت دارد می‌تواند در این ارتباط موفق عمل کند. 

محسنی اژه‌ای به تراکم جمعیت در برخی زندان‌ها اشاره کرد و گفت: در همین رابطه باید به موضوع طبقه‌بندی در زندان‌ها توجه کرد. وقتی فردی یک شبانه روز در زندان است به کجا می‌رود و با چه شرایطی مواجه است؟ اگر برای این افراد شرایطی ایجاد کنیم که با سایر زندانیان متفاوت باشند بهتر است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon