مصاحبه| نماینده پارلمان عراق: پاسخ به ماندن آمریکایی‌ها در عراق حق مشروع مقاومت است/ آمریکا با گفت‌وگو از عراق نمی‌رود

مصاحبه| نماینده پارلمان عراق: پاسخ به ماندن آمریکایی‌ها در عراق حق مشروع مقاومت است/ آمریکا با گفت‌وگو از عراق نمی‌رود

نماینده پارلمان عراق با بیان اینکه "آمریکایی‌ها توافقنامه راهبردی ۲۰۰۸ را به دروازه اشغالگری و دخالت در مسائل عراق تبدیل کرده‌اند"، گفت: هر مبارز عراقی در برابر ماندن آمریکایی‌ها حق مشروع برای مبارزه دارد.

«وجیه عباس»  عضو فراکسیون الصادقون در پارلمان عراق در گفت‌وگو با خبرنگار بین‌الملل خبرگزاری تسنیم درباره جزئیات دور اول گفت‌وگوهای عراق و آمریکا که روز پنجشنبه از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد، گفت: توافقنامه چارچوب راهبردی دوستی و همکاری که در سال 2008 بین دو طرف عراقی و آمریکایی امضا شد، مبنای گفت‌وگو به شمار می‌آمد، اما آمریکایی‌ها آن را به دروازه اشغالگری و دخالت در مسائل عراق تبدیل کردند؛ بنابراین گفت‌وگو با توضیح دو طرف در مورد تصورات خود در ارتباط با روابط اقتصادی، سیاسی و امنیتی و نیز فرهنگی بین دو طرف آغاز شد و من تصور می‌کنم دور نخست این گفتگوها شبیه دست گرمی بود و بی‌شک دورهای بعدی متفاوت خواهد بود.

دولت آمریکا با گفت‌وگو از عراق خارج نمی‌شود

وی در پاسخ به سؤال "بر اساس بیانیه مشترکی که بعد از دور اول گفت‌وگوها صادر شده  تأکید شده است که آمریکا در تلاش برای ایجاد پایگاههای نظامی همیشگی در عراق نیست و تعداد نیروهای خود در این کشور را کاهش خواهد داد، نیروهایی که باقی خواهند ماند کجا مستقر خواهند شد و چه تعداد خواهند بود؟"، گفت: اطمینان دارم، دولت آمریکا در تعامل سیاسی با عراق و هر کشور دیگری به معیارهای اخلاقی پایبند نیست و نخواهد بود و مزدوران خود را از راههای طولانی برای این نیاورده است که در پایان در کشورهایی که وارد آن شده است با ضرر و زیان روبه‌رو شود و از طریق گفت‌وگو از آنجا بیرون برود. هرجا آمریکا باشد، شر آنجاست و جنگ به نیابت از آمریکا به یک مفهوم ایدئولوژیک بین ملت‌های مستضعفی تبدیل شده است که اختیار رؤسای آنان در دست دلار است.

این نماینده عراقی ادامه داد: تعداد نیروهای آمریکایی اکنون بین 9 تا 15هزار نفر است که بیشتر نیروهای نظامی هستند؛ اما باید پرسید "دولت عراق به این تعداد نیروی اشغالگر چه نیازی دارد؟" می‌گویند 3هزار نیرو بدون پایگاههای نظامی دائمی در عراق باقی خواهند ماند، من حرفشان را باور نمی‌کنم و آمریکا به ریاست ترامپ به یک سرطان تبدیل شده است.

انتخابات آمریکا وعده‌های دروغ است

وی در پاسخ به پرسش "آیا ترامپ طبق قول تبلیغات انتخاباتی خود مبنی بربازگرداندن نظامیان آمریکایی به کشور در تلاش است با بازگرداندن تعدادی از این نیروها از عراق، دستاوردی انتخاباتی برای خود محقق کند یا بازگشت این نیروها حاصل پی بردن آمریکا به این است که ماندن در عراق برایش تلفات جانی سنگینی خواهد داشت؟"، گفت: سیاست بیشتر مبتنی بر منافع است نه اخلاق؛ کالا و خوراک انتخابات آمریکا وعده‌های دروغ است و من ایمان دارم حادثه کشته شدن «جرج فلوید» به دست یک نیروی پلیس آمریکا، آنچنان زیان انتخاباتی را بر ترامپ تحمیل خواهد کرد که بازگرداندن نظامیان آمریکایی از عراق در برابر آن به‌مثابه حاشیه یک متن بزرگ است.

ملت آمریکا به مسائلی که در داخل این کشور در جریان است بیش از یک‌میلیون بار بیشتر از کشته‌شدن ملت‌هایی که با همان سلاح پلیس آمریکا و بیرون از این کشور کشته می‌شوند، نگاه می‌کنند. پیش‌بینی می‌کنم راه پیش روی ترامپ با موانع زیادی روبه‌رو باشد.

انتخابات عراق ربطی به آمریکا ندارد

این نماینده پارلمان عراق در بخش دیگری از این مصاحبه درخصوص اینکه "در بیانیه وزارت خارجه این کشور در پایان اولین گفت‌وگوی راهبردی بین نمایندگان دولت عراق و آمریکا  آمده است: آمریکا بر حمایت مداوم خود از تکاپوی عراق برای فراهم کردن مقدمات برگزاری انتخابات (پارلمانی عراق) حمایت می‌کند. آیا اعلام حمایت دخالت در مسائل داخلی عراق به‌منظور تأثیرگذاری بر نتایج انتخابات آینده پارلمان عراق و از شخصیت‌های حامی آمریکا نیست؟" تصریح کرد: انتخابات عراق مربوط به عراق است و به آمریکا مربوط نمی‌شود و عراقی‌ها چنین اجازه‌ای را نخواهند داد.

وی یادآور شد: سفیر آمریکا در عراق در زمان تشکیل دولت عادل عبدالمهدی تمام تلاش خود را برای نامزدی فلانی و کنار زدن فلانی انجام داد؛ اما عراق موضعی کاملاً ثابت اتخاذ کرد و چه بسا همین موضع سبب شد آمریکا آشکارا و به دور از اصول اخلاقی در مسائل عراق دخالت کند.

آمریکا تاریخ قدیم عراق را به تاراج برد

وی همچنین درخصوص بررسی بازگرداندن آرشیو مهم سیاسی عراق و آثار تاریخی و آرشیو حزب بعث به عراق و اهمیت آن گفت: همه در عراق می‌دانند که آمریکا سکه و اسکناس از عراق به سرقت نبرد، بلکه چند تن از (اسناد و مدارک) تاریخ قدیم این کشور را سرقت کرد و آمریکا بود که کاملاً زمینه را برای به سرقت بردن موزه عراق فراهم کرد و به این ترتیب شریک اصلی جنایتی است که به‌منظور جبران نقص نداشتن تمدن، در عراق صورت گرفت و اگر این آثار بازگردانده شود، احتمالاً روزنه‌ای برای اصلاح خرابی‌هایی است که تمدن کابویی و وحشیانه در عراق به بار آورد.

وی در خصوص اینکه "آیا پارلمان بر گفت‌وگوهای روز گذشته و آینده عراق و آمریکا، نظارت داشته است یا فقط از سوی دولت بر آن نظارت می شود؟"، پاسخ داد: مطمئنم پارلمان پنجم ژانویه 2020 تصمیم خود را به نمایندگی از مردم مبنی بر بیرون راندن نیروهای آمریکایی و هر نیروی دیگری را به تصویب رساند و ماندن آمریکایی‌ها در عراق به هر مقاوم عراقی برای مبارزه با آنان مشروعیت می‌بخشد و قانون اساسی کشور نیز به دولت عراق اجازه می‌دهد از تجربه نظامی خارجی‌ها برای آموزش و مشورت کمک بگیرد؛ اما آنچه در عراق جریان دارد چیزی جز اشغالگری آمریکایی با کمک مدعیان ملی‌گرایی و طرفداران  بازگشت حزب بعث نیست.

وجیه عباس درباره نتایج این دور از گفت‌وگوها گفت:پارلمان عراق باید منتظر نتایج حاصل بین دو طرف باشد و وارد گفتگوی سیاسی نشود؛ مأموریت پارلمان، قانونگذاری و نظارت است و نظر خود را مبنی بر مخالفت با حضور نیروهای آمریکایی در عراق داده است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon