گزارش| خسارات جبران ناپذیر کرونا بر اقتصاد خراسان شمالی؛ گردشگری استان کمر راست می‌کند؟

گزارش| خسارات جبران ناپذیر کرونا بر اقتصاد خراسان شمالی؛ گردشگری استان کمر راست می‌کند؟

ویروس میکروسکوپی کرونا خسارات میلیاردی سنگینی را پیکره اجزای مختلف اقتصادی استان خراسان شمالی وارد کرد که تا سال‌ها اثر آن در مسائل اقتصادی و اجتماعی استان قابل لمس خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد٬ ویروس کرونا از اسفند سال 98 تا کنون باعث وارد آمدن خسارات سنگینی بر اقتصاد و بازار خراسان شمالی و هنوز هم بسیاری از اصناف استان از اثرات سنگین این ویروس خطرناک متاثر و تعطیل هستند.

تالارهای استان خراسان شمالی هنوز اجازه بازگشایی ندارند. بیش از 4 میلیارد ریال به سینماها و مراکز فرهنگی استان خسارت وارد شده و میلیاردها تومان خسارت کمر گردشگری و تاسیسات میراث فرهنگی استان را شکسته است. به گفته کارشناسان آنچه از طریق کرونا بر سر اقتصاد استان آمد به احتمال زیاد با زلزله‌های سهمگین و حوادث طبیعی هم‌چون سیل نیز محتمل نبود.

طوفان کرونا اثری از گردشگری خراسان شمالی باقی نمی‌گذارد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی از خسارت 25 میلیارد و970 میلیون ریالی ویروس کرونا به صنایع دستی این استان خبر داد. حبیب یزدان پناه افزود: خراسان شمالی در حوزه تولیدات صنایع دستی دارای بیش از15 هزارنفر صنعتگر و تولید کننده است که متاسفانه در شرایط بحرانی کنونی، با حجم بزرگی از خسارات و زیان‌های اقتصادی روبه‌رو هستند.

وی با تاکید بر تمدید و صدور مجوزهای صنایع دستی گفت: طبق ضوابط اعلامی در صورت عدم مهار ویروس کرونا، مجوزهای سه گانه  صنایع دستی بصورت غیر حضوری و خودکار تمدید و صادر خواهد شد.

یزدان پناه به ساز و کارهای مقابله با شیوع ویروس کرونا در واحدهای تولیدی صنایع دستی اشاره کرد و گفت: بازدید از کارگاه‌های تولیدی و ابلاغ دستورالعمل های بهداشتی در خصوص فضای فیزیکی و نیروی انسانی، لغو کلیه فعالیت های آموزشی، تعطیل کردن کلیه فعالیت های آموزشی و تولیدی خانه صنایع دستی مرکز استان، لغو کلیه نمایشگاه های فصلی و محلی، لغو کلیه برنامه های نمایشگاهی و جشنواره های نوروزی از دیگر اقدامات صورت گرفته در این خصوص است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی به بررسی سیاست‌های دولت در راستای حمایت از کسب و کارها اشاره‌ای کرد و افزود: از 46 رسته‌ای که به دلیل شیوع ویروس کرونا آسیب اقتصادی دیده‌اند 11 رسته مورد تأیید دولت قرار گرفته است که 3 رسته آن مربوط به فعالان بخش گردشگری، صنایع دستی و تأسیسات گردشگری بوده است لذا اواخر اردیبهشت ماه گذشته آئین نامه پرداخت تسهیلات از سوی بانک مرکزی به بانک‌ها ابلاغ شده و افرادی که در سامانه کارا ثبت نام کرده‌اند می‌توانند این وام را دریافت کنند.

خسارت سنگین کرونا بر پیکره هنر استان

معاون هنری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی از خسارت  چهار میلیارد و 300 میلیون ریالی این ویروس به سالن‌های سینمایی و نمایشی این استان خبر داد و اظهار داشت:با توجه به شیوه نامه‌های سازمان امور سینمایی، سمعی و بصری کشور، تاکنون 6 سالن سینمایی و نمایشی استان در سامانه تسهیلات بنگاه‌های آسیب‌دیده از کرونا ثبت نام کرده‌اند، که فعالان این بخش برای دریافت تسهیلات به بانک‌ها معرفی می‌شوند.

وی با بیان اینکه کرونا در بهترین زمان فعالیت سالانه، یعنی ماه‌های فروردین و اردیبهشت به سینماداران خسارت زد، افزود: یکی از خسارت‌های وارده به سینماهای استان مربوط به سودی است که قرار بود در ماه فروردین به دست بیاورند، که به علت کرونا در این ماه محقق نشد.

حیدری افزود: بخش دیگری از این خسارت متعلق به هزینه‌های جاری نظیر حقوق کارکنان،  پرداخت کرایه و قبوض سینما است. تاکنون 260 نفر از هنرمندان عضو صندوق اعتباری هنر استان، از معافیت پرداخت سه‌ماهه حق بیمه در ماه‌های فروردین، اردیبهشت و خرداد برخوردار شده‌اند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی نیز در اوایل اریبهشت ماه گفته بود که شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مراکز فرهنگی و هنری، بیش از 240 میلیارد ریال زیان به بخش فرهنگ و هنر این استان زیان وارد کرده است.

زیرساخت‌های ضعیف استان و خسارت میلیاردی کرونا به صنعت مرغداری

بنا بر برخی شنیده‌های تعداد واحدهای فعال مرغداری استان از اسفند ماه سال گذشته تا کنون به نصف کاهش پیدا کرده و خسارت سنگین کرونا بر این واحدها٬ باعث تعطیلی تعداد بسیار زیادی از این واحدها شده است.

رییس اتحادیه مرغداران خراسان شمالی گفت: مرغداران این استان در اسفند پارسال، به علت شیوع کرونا و کاهش قیمت گوشت مرغ، 30 میلیارد ریال متضرر شدند.

علی اصغر عباس پور افزود: شیوع کرونا سبب شد تا میزان تقاضا برای گوشت مرغ، به شدت کاهش یابد و به همین علت، قیمت این محصول پایین آمد. قیمت مصوب برای خرید مرغ زنده، به ازای هر کیلوگرم 850 هزار ریال است اما با کاهش میزان تقاضا،  این نرخ به کمتر از 60 هزار ریال هم رسید و اکنون کمتر از قیمت مصوب، از تولیدکننده خریداری می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مرغداران در عرضه مرغ تولیدی در سالن‌ها، به ازای هر کیلوگرم 25 هزار ریال متضرر شده‌اند.  مرغداران برای ذخیره سازی نیز مشکلاتی را دارند و شرکت پشتیبانی امور دام برای خرید مرغ اقدام کرد اما این امر هم نتوانست قیمت این محصول را تعدیل کند.  

رییس اتحادیه مرغداران خراسان شمالی با اشاره به اینکه خرید و ذخیره سازی گوشت مرغ، تاحدی سبب شد تا قیمت مرغ زنده افزایش یابد اما آنگونه که باید دردی از مرغداران دوا نکرد٬  گفت: متاسفانه زیرساخت‌های استان ضعیف است، قابلیت انجماد و ذخیره سازی گوشت مرغ در استان محدود است از این رو نمی‌توان به موقع برای ذخیره سازی و تعدیل قیمت، اقدام کرد.  

آنچه در این گزارش آمد بخشی از خسارات میلیاردی کرونا بر اقتصاد استان بود. ویروس کرونا علاوه بر آن‌که جان بسیاری از انسان‌ها در سراسر جهان را گرفته و می‌گیرد، آسیب‌های اجتماعی بسیاری را بر خانواده‌ها تحمیل کرده است، اقتصاد کشورها را هم به خطر انداخته و روز به روز شاهد رشد منفی اقتصاد به‌واسطه آن هستیم.

انتهای پیام/311

 

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon