دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با دانشگاه علامه همکاری می‌کند/ رشته ارتباطات سلامت ایجاد می‌شود

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با دانشگاه علامه همکاری می‌کند/ رشته ارتباطات سلامت ایجاد می‌شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن اعلام آمادگی برای گسترش همکاری های پژوهشی با دانشگاه علامه طباطبایی برای راه اندازی رشته ارتباطات سلامت ابراز امیدواری کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی در دیدار با رئیس و دبیر شورای عالی سیاستگذاری کرسی ارتباطات علم و فناوری یونسکو، با اشاره به لزوم حرکت دانشگاه‌ها به سمت دانشگاه‌های نسل سوم، پرداختن به دوره‌های بین رشته‌ای و رشته‌های بین بخشی در این مسیر را بسیار ارزنده خواند و گفت: در تعاریف پایه تکنولوژیک هم دانشگاه‌هایی که به علوم بهداشتی و سلامت می‌پردازند، باید سهم مطلوبی را در حوزه علوم انسانی بازتعریف کنند.

وی تصریح کرد: جدایی دانشگاه‌های علوم پزشکی از دانشگاه‌های فنی و پایه به کمرنگ شدن وجوه علوم انسانی در دانشگاه دامن زد و اکنون به عنوان یک نقطه آسیب شناسانه به آن توجه داریم.

کرونا دانشگاه‌ها را به هم نزدیک تر کرده است

زالی، اظهار داشت: این موضوع نقطه عطفی شد تا وظایف، راهبردها، برنامه ریزی ها و آینده نگاری‌های دانشگاه علوم پزشکی تغییر کند، اما در حال حاضر از کرونا به عنوان یک فرصت برای تلفیق دانشگاه‌ها استفاده می‌کنیم، چراکه کرونا دانشگاه‌ها را به هم نزدیک تر کرده و زمینه همکاری‌های مشترک را افزایش داده است.

وی با اشاره به اینکه در اپیدمی کووید -19 نیاز به تحلیل‌های بسیار پیچیده ای وجود دارد، ادامه داد: از روزهای اول هم نگران بودم با نگاه‌های ساده انگارانه به کرونا مواجه شویم. به مرور زمان، هنگامی که ابعاد اقتصادی و اجتماعی این بحران بیشتر جلوه کرد این نگرانی به واقعیت تبدیل شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی تاکید کرد: اگر بتوانیم موضوع کرونا را از یک بحث درمانی به یک مسئله اجتماعی تبدیل کنیم و این نگرانی را به همه آحاد شهروندی بسط دهیم، بسیاری از مسائل نظام سلامت حل می‌شود و تاب آوری اقتصادی و اجتماعی مردم هم تحت الشعاع این موضوع قرار خواهد گرفت.

زالی با بیان اینکه تاکنون کار پژوهشی در زمینه تغییرات خلقی به صورت مستند انجام نشده است، گفت: طبق مطالعات و نظرسنجی‌های صورت گرفته، در برخی از رفتارهای مردم در جریان اپیدمی کرونا هیجان و تنش مشاهده می‌شود، این موضوع باید با یک مدیریت هوشمندانه هدایت شود و نیاز به انجام یک پروژه پژوهشی در این زمینه احساس می‌شود.

ضرورت گسترش همکاری‌های پژوهشی با دانشگاه علامه طباطبایی

وی با اشاره به لزوم گسترش همکاری‌های پژوهشی دانشگاه با دانشگاه علامه طباطبایی، عنوان کرد: باید چند موضوع بین بخشی را به عنوان کار پژوهشی مشخص و آغاز کنیم.

زالی در خصوص افزایش همکاری‌های آموزشی دانشگاه با دانشگاه علامه طباطبایی در قالب رشته ارتباطات سلامت، افزود: برای تحقق این امر به ویژه در بحث رسانه‌ها نیازمند تربیت افرادی هستیم که نگاه به یک موضوع خاص بین رشته‌ای نداشته باشند. در واقع مفهوم کلی ارتباطات با هر ابعاد و وجود آن باید در نظر گرفته شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی خاطرنشان کرد: امضای تفاهم نامه در این راستا با دانشگاه علامه طباطبایی نقطه شروع خوبی برای شناسایی افراد توانمند و تشکیل گروه‌های علمی و فکری مشترک است و دانشگاه به عنوان دریچه ابتدایی در این زمینه آمادگی کامل دارد.

اعلام آمادگی دانشگاه علامه طباطبایی برای گسترش همکاری‌های آموزشی و پژوهشی با دانشگاه

دکتر هادی خانیکی رئیس شورای عالی سیاستگذاری کرسی ارتباطات علم و فناوری یونسکو با اشاره به اینکه بحران کرونا به تصور زمینه‌ای ما برای همکاری با دانشگاه دامن زد، گفت: این حجم از کار خیری که با ماهیتی متفاوت به بهانه مقابله با این همه گیری انجام شد، یکی از تغییراتی است که زمینه را برای رشد روندهای همبستگی ساز فراهم کرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر با پزشکانی رو به رو هستیم که در برخی مواقع ایده‌ای برای اطلاع رسانی ندارند. باید اقدامات استراتژیکی در زمینه ارتباطات سلامت صورت گیرد. در همین راستا پاییز سال جاری دهمین نشست روان و رسانه برگزار می‌شود.

مدیر گروه مطالعات ارتباطی دانشگاه علامه طباطبایی از آمادگی طراحی دوره کارشناسی ارشد ارتباطات و سلامت با همکاری دانشگاه خبر داد و گفت: ترجیح بر طراحی دوره‌ها در مقطع کارشناسی ارشد است و مقطع دکتری با نگاه دقیق‌تر و متمرکز بر حوزه‌ای خاص باید طراحی و راه اندازی شود.
 

وی ادامه داد: با ارائه مباحث جامعه شناسی، اقتصاد و ارتباط سلامت در این دوره‌ها، راه‌های اطلاع یابی درست کوتاه می‌شود، توان ارتباطی مردم بالا می‌رود و ماهیت ارتباطات را بیشتر درک می‌کنند.

خانیکی از آمادگی گروه مطالعات ارتباطی دانشگاه علامه طباطبایی برای برگزاری وبینار، سمینار و نشست‌های مشترک پژوهشی با دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خبر داد و گفت: سامان دادن اقدامات نهادی از اولویت‌های این همکاری محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران