رفع انحصار فروش بلیط با همکاری سینماداران میسر میشود
مسعود نجفی مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی درباره شبهات سامانه مدیریت فروش و اکران فیلمها «سمفا» پاسخ داد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، یکی از اقداماتی که سازمان سینمایی در ماههای کرونایی در حال برنامهریزی آن بوده است، سامانه مدیریت فروش و اکران فیلمها «سمفا» است.
طبق گفته رئیس سازمان سینمایی یکی از بحثهای مرسوم بین صاحب فیلم و سینمادار در جلساتی که در سازمان سینمایی تشکیل شده بود، بحث سانسهای چرخشی بود. من به کرات وقتی با فیلمسازان آثار فرهنگی مواجه میشدم، میدیدم از این گلایه دارند که سینمادار در جریان سانسی چرخشی نوبت ظهر را به آثار آنان اختصاص میدهد و از 4 و 6 بعد از ظهر فیلم سینمای به اصطلاح بدنه را اکران میکند.
او ادامه داد: در حال حاضر در سمفا یعنی سامانه مدیریت فروش و اکران فیلمها راه حل این مشکلات دیده شده است. این سامانه دو کار انجام میدهد یعنی هم فروشنده بلیت را به چهار شرکت رسانده که زمینه رقابت ایجاد شود و بخش دیگر این سامانه مدیریت اکران است. یک پرده سینما بنا به قراردادش که در سمفا ثبت میشود میتواند دو فیلم و یا یک فیلم داشته باشد و اگر دو فیلم داشته باشد، باید یکی در میان فیلم را اکران کند، و سیستم اجازه جابجایی نمیدهد. آن نگرانی قبلی برطرف میشود و پس دعوایی دیگر رخ نمیدهد که پای بحث آن به شورای صنفی نمایش وارد شود.
بعد از صحبتهای انتظامی این سؤال مطرح شد که آیا در این شیوه جدید خرید بلیط سینما، امکان انتخاب فیلمها در سینما مدنظر وجود دارد یا خیر؟ برخی از رسانهها بر این باورند که سمفا چنین قابلیتی ندارد و خریدار برای خرید یک بلیط ساده فیلم باید بگردد و ببیند که سینمای مورد نظرش در کدام یک از سامانههای خرید بلیط وجود دارد تا در آنجا بلیط فیلم وسینمای مورد نظر خود را بخرد.
علاوه بر این اتفاق دیگری که رخ داد مسأله انحصار بود. تا قبل از این خرید بلیط سینما تنها از سایت سینما تیکت ممکن بود اما حالا این امکان برای سه سامانه دیگر نیز فراهم شده است و مخاطب فیلم میتواند علاوه بر سینما تیکت از آپ، جیرینگی و ایرانتیک نیز بلیط خود را خریداری کند. البته یکی از صاحبان سایتهای فروش نسبت به این موضوع در مصاحبهای واکنش نشان داد و گفت که این سامانه چندان در مسیر رفع انحصار نیست.
مزایای سمفا در یک نگاه
امروز نیز مسعود نجفی مدیرکل روابط عمومی سازمان سینمایی در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری تسنیم درباره برخی از خللهایی که در زمینههای مذکور گفته شده است توضیحاتی را ارائه داد.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا مخاطب هنگام خرید بلیط از سایت سمفا میتواند سینمای خود را انتخاب کند؟ گفت: سامانه مدیریت فروش و اکران (سمفا) نقش یک ترمینال را دارد. مخاطب با مراجعه به هر یک از چهار فروشنده برخط و بر حسب تخفیفات رقابتی که هر یک از آنان میدهند بلیت خود را بر حسب فیلم، سینما، سالن، سانس مورد نظر از آنان خریداری میکند؛ نه از سمفا، اما سمفا بر صحت عملکرد آنان نظارت دارد.
نجفی درباره اینکه گویا سینماداران باید حداقل 2 سایت را انتخاب کنند و بنابراین آیا بهتر نیست ضرورتی ایجاد شود که با هر 4 سایت قرارداد بسته شود تا انحصار ایجاد نشود؟ اظهار کرد که قانوناً نمیتوانیم فروشنده را به سینما تحمیل کنیم؛ این رویکرد مغایر فلسفه انتخاب است. البته برای رفع انحصار موجود، انتخاب حداقل 2 فروشنده برای فعال شدن در سامانه فروش، ضروری است؛ اما به انتخاب خود سینما. ضمناً مطابق اطلاعاتی که داریم اکثر سینماها با هدف افزایش فروش با هر 4 فروشنده قرارداد میبندند و برای این سینماها مشوقهایی در نظر گرفتهایم.
بنابراین به نظر میرسد که سمفا مسیر جدید و خوبی برای رفع انحصار میتواند باشد البته باید تا ابتدای تیر صبر کرد و در عمل این سامانه جدید را چه از نظر سهولت خرید و چه از نظر رفع انحصار آزمایش کرد.
انتهای پیام/