اعتراض ۶ نماینده اردبیل به وزارت راه؛ اجحاف دولت تا به کی؟


اعتراض 6 نماینده اردبیل به وزارت راه؛ اجحاف دولت تا به کی؟

استان اردبیل با جغرافیای کوهستانی سال‌ها است از ضعف زیرساخت راه رنج می‌برد. موضوعی که محرومیت آن را دو چندان ساخته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، در دیدار وزیر راه با نماینده ولی فقیه در استان، 6 نماینده از 7 نماینده استان اردبیل حضور داشتند که به اتفاق نسبت به ضعف زیرساخت‌های راه به وزارت راه و شهرسازی معترض شدند.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی در این جلسه با تاکید به اینکه وزیر راه عملکرد فراجناحی دارد و این قابل تقدیر است، گفت: اردبیل کمتر توسعه یافته و زرخیز است و در حالی که می‌تواند نیمی از سیب زمینی و نیمی از گندم مصرفی کل کشور را تامین کند با محرومیت مواجه است.

حجت الاسلام سید کاظم موسوی تصریح کرد: مشکل راه‌های شریانی، مقاوم سازی ساختمان‌ها، ساماندهی بافت فرسوده و تامین مسکن در این استان به جد مشاهده می‌شود.


وی با بیان اینکه این استان باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد، افزود: به عنوان مثال 4 سال است که راه آهن آستارای گیلان به آستارای آذربایجان متصل شده و در مقابل 15 سال است از کلنگ زنی راه آهن اردبیل سپری شده و هنوز این پروژه به اتمام نرسیده است.

رئیس مجمع نمایندگان استان اردبیل به تصادفات متعدد جاده سرچم اشاره کرد و افزود: همچنین در پارس آباد، گرمی و خلخال و کوثر با مشکلات متعددی مواجه هستیم.

موسوی به مشکلات تامین مسکن نیز اشاره کرد و با بیان اینکه بسیاری از جوانان و فرهنگیان در این استان قادر به تامین مسکن نیستند، اظهار کرد: آورده 150 میلیون تومانی برای 80 متر مسکن اجحاف بزرگی است.

وی همچنین به پروژه راه آهن اردبیل اشاره کرد و گفت: این پروژه در حال حاضر ابتر است و تا زمانی که راه آهن اردبیل به شمال استان متصل نشود ابتر باقی خواهد ماند.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی گفت: از 30 هزار میلیارد تومان که رئیس جمهور برای زیرساخت‌های عمرانی کشور در نظر گرفته بود، هیچ نامی از اردبیل نبود.

موسوی با بیان اینکه چرا اردبیل را فراموش می‌کنند،  تاکید کرد: با آقای نوبخت در این خصوص صحبت شد تا سهمی برای اردبیل قائل شوند.

شاخص‌های راه خلخال 40 درصد پایین تر از کشور

همچنین نماینده مردم خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی در این جلسه به محرومیت ریشه دار خلخال اشاره کرد و گفت: شاخص راه‌های استان 20 درصد پایین‌تر از کشور و شاخص راه‌های خلخال نیز 20 درصد پایین تر از استان است.

سید غنی نظری تاکید کرد: اینکه در توسعه منطقه‌ای تبعیضی داشته باشیم مغایر اصل صریح قانون اساسی است و مشکلات خلخال و کوثر به مراتب حادتر است.

وی به پروژه کلور- درام اشاره کرد و گفت: این پروژه یکی از مطالبات جدی شهروندان این منطقه است و می‌تواند زمان سفر به پایتخت را کاهش دهد که لازم است اعتبار آن تامین شود.

نماینده مردم خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 13 کیلومتر است که 13 کیلومتر هشتجین اجرا می‌شود و این وضعیت قابل قبول نیست، ادامه داد: علاوه بر این انتظار می‌رود شهر گیوی از بن بست خارج شده و راه‌های آن بهبود یابد.

همچنین نماینده پارس آباد و بیله سوار در مجلس شورای اسلامی گفت: 67 درصد تصادفات جاده‌ای استان مربوط به جاده مغان است و سالانه به طور میانگین 50 نفر فوتی داریم.

عباس جهانگیرزاده تاکید کرد: انتظار داریم اعتبارات راه این منطقه تحقق یابد. مسیر سربند 10 سال قبل آغاز شده و هنوز به اتمام نرسیده است.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در توسعه راه‌های استان گفت: از جمله مهمترین آن احداث راه آهن است. این پروژه در سال 94، 7 میلیارد تومان اعتبار داشت اما از سال 95 تا 98، هزار میلیارد تومان به این پروژه تزریق شده است.

صدیف بدری تاکید کرد: انتظار می رود تا پایان سال 99 زیرسازی‌ها انجام شده و در سه ماهه اول سال 1400، ریل گذاری آن انجام شود و وقتی برای تامین مالی تلاش شده، دور از انصاف است که تا قبل از اتمام دولت افتتاح نشود.

وی به تامین مالی بزرگراه‌ها اشاره کرد و گفت: در چند سال گذشته 700 کیلومتر از راه‌های استان به ردیف ملی اضافه شده است و 120 میلیارد تومان در سفر رئیس جمهور اختصاص یافته است.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی به اختصاص 50 میلیارد تومان برای راه‌های گردشگری اشاره کرد و گفت: همچنین در سفر آقای نوبخت نیز 200 میلیارد تومان ماده 56 برای ادامه بزرگراه اردبیل- سرچم اختصاص یافت.

به گفته بدری از جمله اقدامات گشایش اعتباری این است که اردبیل- سرچم و نمین- آستارا به ردیف شمال اضافه شد که با توجه به نیاز مبرم اردبیل انتظار داریم بر خلاف سال 98 که تخصیص منصفانه نداشتیم، امسال 70 درصد برای اردبیل و 30 درصد برای گیلان اختصاص یابد.

وی افزود: برای تونل دوم حیران نیز 20 میلیارد تومان در سفر رئیس جمهورتخصیص یافته که امیدواریم با توجه به تجهیز کارگاه پیمانکار، اعتبار اختصاص یابد.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی همچنین خواستار تامین مالی تجهیز باند فرودگاه تا پایان شهریور ماه شد و گفت: لازم است تمامی موضوعات مطرح شده در سفر در قالب صورتجلسه قید شود تا بعدا بتوانیم پیگیری کنیم.

بدری تاکید کرد: امید می‌رود محورهای نیر- سراب، سه راهی صحرا به گرمی و بیله سوار و پارس آباد به سه راهی مشگین شهر و راه‌های روستایی نیز تسریع شود.

4 سال است، 5 کیلومتر راه را احداث نکردند

وی با اشاره به برقراری پرواز جدید ماهان در مسیر اردبیل- تهران افزود: انتظار داریم پروازاردبیل- کیش، اردبیل- اصفهان و اردبیل- شیراز برقرار شود.

نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با بیان اینکه راه آهن اردبیل تا زمانی که به حوزه قفقاز متصل نشود، نتیجه مد نظر را حاصل نخواهد کرد، افزود: حتی در صورت فعال شدن خط ریلی آستارا به آستاری آذربایجان این پروژه توجیه اقتصادی خود را از دست خواهد داد.

ولی اسماعیلی گفت: هنوز فاز اولیه مطالعات اولیه راه آهن اردبیل- مغان آغاز نشده و این در حالی است که انتظار ما نگاه متوازن به توسعه زیرساخت‌ها است.

وی با بیان اینکه گرمی جزو محروم ترین مناطق کشور است، افزود: در طرح ابرار 2 هزار کیلومتر آسفالت در کل کشور اجرا شده و در خود گرمی حتی یک متر آسفالت اجرا نکردند.

نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی گفت: این محرومیت در حالی است که در استان همجوار ما تخصیص 300 درصد دادند و در استان گاهی به 10 درصد هم نمی‌رسد. در حالی که راه 13 روستای بالای 50 خانوار در گرمی هنوز آسفالت نشده‌ است.

به گفته اسماعیلی 4 سال است، 5 کیلومتر راه چهار بانده ورودی گرمی آغاز شده و به اتمام نرسیده است و هنوز که هنوز است برای اتمام آن 6 ماه زمان می‌خواهند.

وی با بیان اینکه 5 کیلومتر راه موران به گرمی، 30 سال پیش آسفالت شده است، همان آسفالتی که جهاد ریخته و بعد از آن اقدامی صورت نگرفته است و بهسازی موران- گرمی  به طول 26 کیلومتر مطالبه جدی است.

نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی خواستار اجرای بهسازی راه گرمی- قره آقاج به طول 34 کیلومتر، راه گردشگری داش دیبی  به طول 9 کیلومتر و رینگ گردشگری دریاچه به طول 3 کیلومتر شد.

اسماعیلی همچنین خواستارصدور  دستور انقلابی از امام جمعه اردبیل برای اتمام آسفالت راه‌های روستای با بیش از 30 خانوار شد و گفت: کل این راه‌ها بیش از 40 کیلومتر نیست.

وی جاده مغان را قتلگاهی توصیف کرد که هر روز خانواده‌ای را داغدار می‌کند.

دولت یازدهم به راه آهن اردبیل جفا کرد

 نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با تاکید به اینکه زیرساخت خالق ثروت در منطقه است، گفت: از جمله پروژه‌های مهم استان اردبیل راه آهن است که 5 سال و نیم راکد بود.راغبیم پروژه در دولت آقای روحانی افتتاح شود اما در این پروژه جفا کردند.

علی نیکزاد با تاکید به اینکه در راه آهن تامین مالی شده اما دولت روحانی با وقفه 5 ساله به آن جفا کرد، گفت: انتظار می‌رود 100 کیلومتر از سمت اردبیل ریل گذاری شود، امسال عملیات زیرسازی خاتمه یافته و 7 ایستگاه احداث شود تا سال آینده به بهره‌برداری برسانیم.

وی با بیان اینکه احداث 4 خطه سرچم هم ضروری است و نباید هم دولت کار کند و هم این جاده قتلگاه شناخته شود، ادامه داد: با توجه به اینکه در استان‌های زنجان و آذربایجان شرقی انگیزه ای برای نگه داری مسیر سرچم نیست، انتظار داریم با اختصاص ماشین آلات نگه داری به اردبیل سپرده شود.

نیکزاد خواستار تخصیص 100 درصدی اعتبار کلور- درام شد و افزود: همچنین انتظار داریم تونل دوم حیران کلنگ زنی شود.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی خواستار تخصیص 3 هزار میلیارد ریال وام بافت فرسوده به محلات 13 گانه اردبیل شد و گفت: تجهیز باند فرودگاه شهریور ماه به اتمام می‌رسد و به پروازهای تهران اضافه می‌شود و انتظار داریم روشنایی باند هم اجرا شود.

انتهای پیام/136/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon