صالحی:۵۴ هزار هنرمند بیمه شده در سال ۹۸ داشتیم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از ۴۵ هزار میلیارد تسهیلاتی که دولت برای بنگاه ها و مجموعه های اقتصادی بعد از شیوع کرونا در نظر گرفته، ما بیش از ۳ میلیارد اعتبار برای اصحاب هنر در نظر گرفته ایم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری تسنیم، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه، 25 خرداد) قوه مقننه، در بخش دوم اظهارات خود و در پاسخ به سوالات تعدادی از نمایندگان، در تشریح شرایط منابع مالی و بودجه ای عرصه فرهنگ، گفت: در سال 99 سهم امور فرهنگ، تربیت بدنی و گردشگری از کل بودجه عمومی 1.97 بود.
وی ادامه داد: سهم وزارت فرهنگ و ارشاد از کل بودجه عمومی 1.97 درصدی تنها 8 درصد است و سهم وزارت فرهنگ و ارشاد از بودجه عمومی کل کشور هم 25/. درصد یعنی یک چهارم درصد است که این مسائل تاثیراتی را در بحث حمایتی از نظر فرهنگ و ارشاد در تمام کشور داشته است و نیازمند همکاری همگرایانه ای میان دولت و مجلس و موسسات فرهنگی هستیم تا شرایط برای امسال و به صورت جدی تر سال های آینده بهتر پیش برود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سخنان برخی نمایندگان درباره نیاز به فضا و مکانهای فرهنگی در حوزههای انتخابیه آنها، بیان کرد: در این دوره طی 6 سال، 600 کتابخانه ساخته، تکمیل یا تجهیز شده اند. همچنین ده ها پروژه فرهنگی طی 3 سال گذشته افتتاح و ساخته شده اند.
صالحی تصریح کرد: اکنون بیش از 278 فضای درحال احداث داریم که برخی از آن ها در مسیر تکمیل و اتمام هستند البته بودجه قابل توجهی برای آن ها نیاز داریم. همچنین شهرهای بسیاری به مکان های بزرگ فرهنگی نیاز دارند و با توجه به جمعیت ایران حدود 16 میلیون مترمربع فضا موردنیاز است.
وی افزود: 278 فضا ساخته و 620 فضای فرهنگی هم وجود دارد که با توجه به تمام این تعداد باز هم کمبود فضای فرهنگی داریم و به حدود 14 میلیون مترمربع مجتمع فرهنگی در کشور نیاز است و برای رسیدن به این مهم مجلس باید همکاری کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ساختار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از نظر پست و سازمانی از سال 1370 کاهش جدی داشته، در صورتی که تعداد شهرستان ها از 220 به 433 عدد اضافه شده بنابراین ما طی جلسه ای که با سازمان اداری استخدامی داشتیم، نامه ای را به رئیس جمهور نوشتیم که با توجه به افزایش جمعیت شهرنشینی باید ساختار فرهنگ تقلیل پیدا نکند و در این قسمت هم نیازمند کمک های مجلس هستیم.
صالحی با اشاره به بحث حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از هنرمندان، گفت: در سال 93 تنها 23 هزار بیمه شده داشتیم که این عدد در سال 98 به 54 هزار بیمه شده افزایش یافت که این موضوع بیانگر افزایش 2 برابری بیمه شدگان در حوزه رسانه، هنر و قرآن است.
وی درباره بحث حمایت این وزارتخانه بعد از شیوع کرونا از هنرمندان هم، اظهار کرد: حوزه فرهنگ و ارشاد در 13 رسته شغلی قرار می گیرد که ما توانستیم 3 ماه بیمه ای که هنرمندان شخصا پرداخت می کردند را برعهده گرفته و پرداخت کنیم. همچنین از 45 هزار میلیاردی که دولت برای حمایت از بنگاه ها و مجموعه های اقتصادی بعد از شیوع کرونا در نظر داشت، بیش از 3 میلیارد اعتبار برای هنرمندان در نظر گرفتیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه بیمه بیکاری هنرمندان با توجه به وجود مشکلاتی پرداخت شده است، بیان کرد: حتی بیمه هنرمندانی که به صورت خویش فرما بیمه های خود را پرداخت می کردند نیز پرداخت شده است.
صالحی با اشاره به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های انقلابی و ارزشی نظام، خود را متعهد دانسته و به صورت جدی فعالیت می کنند، گفت: ما با تشکل های گوناگون مانند بسیج هنرمندان، جشنواره عمار، جشنواره مقاومت، حوزه هنری، جشنواره کتاب مقدس، راهیان نور و ... ارتباط داریم و آن را به عنوان یک وظیفه اجتماعی و دینی پیش می بریم.
وی ادامه داد: همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد رویدادهای متعددی را مانند تئاتر مرصاد، تئاتر شهدای شرهانی، تئاتر مقاومت، جشنواره روح مقاومت که امسال برگزار می شود دنبال می کند و جایزه سردار سلیمانی را امسال برای اولین بار به جشنواره فیلم های سینمایی اضافه کرده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: همچنین این وزارتخانه در حوزه محصولات فاخر و جدی در حوزه انقلاب، دفاع مقدس و ارزشی خود را مسئول دانسته و فعالیت می کند و دستاوردهایی مانند فیلم های به وقت شام، تنگه ابوقریب و فیلشاه داشته است.
صالحی درباره فعالیت های این وزارتخانه در حوزه فضای مجازی، گفت: مرکز شورای عالی فضای مجازی برنامه تحولی را در 72 اقدام عرضه کرده و مرکز ملی فضای مجازی 18 اقدام را از پارسال تاکنون انجام داده و 20 اقدام هم طی امسال در دست اقدام قرار داشته است. همچنین براساس رویکرد بودجه سال 99 تولید محتوای سالم و پاک در فضای مجازی موردنظر بوده است.
وی تاکید کرد: جریان های مردمی در فضای مجازی مورد توجه بوده و کانون هایی مانند کانون مساجد باید تقویت شود اگرچه اقداماتی انجام شده است.
انتهای پیام/