شهردار مشهد: بافت اطراف حرم رضوی نباید کارگاه ساختمانی باشد/ با حجم سنگینی از بدهی روبهرو بودیم
گروه استانها - شهردار مشهدمقدس گفت: ما میخواهیم بافت اطراف حرم، کارگاه ساختمانی نباشد و به آماده سازی آن برای خدمت رسانی به زائران بپردازیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، محمدرضا کلائی صبح امروز در نشستی خبری در جمع اصحاب رسانه در محل نمایشگاه بینالمللی مشهد اظهار داشت: در زمینه بافت پیرامون حرم مطهر ما با پروژهای مواجه هستیم که سرعت رسیدن به اهداف آن کسی را راضی نکرده است.نیازمند به هماهنگی میان عناصر تصمیم گیرنده هستیم و این بحث با چالش هایی مواجه است.
شهردار مشهدمقدس گفت: چالش اول چالش بین استان و تهران است که تصمیمگیری در این زمینه در نهادهای تهران است یا خراسان.چالش دوم تامین منابع مالی طرح است که آیا برای تصمیمات اتخاذ شده منابع مالی تامین شده یا نه؟
کلائی گفت: چالش سوم به آینده نگاه کردن یا به گذشته نگاه کردن است، برخی معتقدند باید به گذشته نگاه کرد و ریشه یابی کرد برخی معتقدند این روش کار را طولانیتر میکند و باید امروز به سمت آینده نگاه کنیم.پیشبینی من این است که فرآیند این چالشها همچنان زمان خواهد برد، ما در مدیریت شهری معتقدیم در تصمیمات کلان ذی نفعان متعددی وجود دارد.
شهردار مشهدمقدس عنوان کرد: ما میخواهیم بافت اطراف حرم، کارگاه ساختمانی نباشد و به آماده سازی آن برای خدمت رسانی به زائران بپردازیم؛ چهار صورتجلسه بین وزیر راه و شهرسازی و استاندار و سایر مسئولین وجود داشته اما هیچکدام عملی نشده؛ما مرجع تصمیم نیستیم، صرفا می توانیم کمک کنیم.
کلائی بیان کرد: اگر روند شیوع کرونا کاهش یابد دهه کرامت فرصتی برای برگزاری جشنهای گوناگون خواهد بود.
شهردار مشهدمقدس در ادامه با اشاره به اینکه زمانی که به مدیریت شهری رسیدیم با حجم سنگینی از بدهی مواجه بودیم، حدود 5 هزار و 800 میلیارد تومان به بانکها بدهی داشتیم و هزار میلیارد تومان به پیمانکاران گفت: 83 دستگاه به ما کمک کردند تا این بدهیها را پرداخت کنیم.
وی افزود: حدود 30 پروژهای که سبب بلوکه شدن دارایی ما شده بود، تعیین تکلیف شد و منابع ما از آنجا آزاد شد. آزادسازی آن منابع اجازه داد به پروژههای عمرانی فکر کنیم.در فرآیند پروژههای عمرانی، حدود 10 هزار میلیارد تومان پروژه تعریف کردیم. اگر هر پیمانکاری بگوید به دلیل کمبود بودجه بدهی معوق از شهرداری دارد، شخصا پاسخگو هستم و این در حالی است که دورهای در مشهد نبوده که کمتر از 400-500 میلیارد به پیمانکاران بدهکار نباشیم.
شهردار مشهدمقدس عنوان کرد: مجموعه پروژههایی که تعریف کردیم یا تعریف خواهیم کرد همگی تا پایان این دوره مدیریت شهری اجرا خواهند شد. پروژههای بلند مدت را نیز پیش پرداخت آنها را انجام خواهیم داد.
کلائی افزود: بیشترین تاخیر ما برای اجرای یک پروژه تنها یازده روز بوده است. این تاخیرها هیچ وقت به ماه و به سال نمیرسد و ما هدفی جز رفاه مردم نداریم.
وی ادامه داد: رئیس قرارگاه خاتمالانبیا میگفت، مشهد در پرداخت از همه پروژههای شهری در کشور سر است و ما همیشه 500 میلیارد تومان از شهرداری مشهد طلب داشتیم اما الان هیچ طلبی نداریم، اینها سبب افزایش و پیشرفت شهر مشهد میشود.
شهردار مشهدمقدس گفت: همین نگاه شهرداری مشهد سبب شده 3هزار نفر در عمق 30متری زمین در ساخت و احداث خطوط قطار شهری مشهد کار کنند.در سال 97 و 98، 27هزار رأی ماده صد صادر شده است و برای ما هیچ فرقی بین پروندهها وجود ندارد و هر ساختمان تا زمان پایان کار از نظر مالی تعیین تکلیف نمیشود.
وی ادامه داد: هم فرآیند جلب مشارکت و گفتوگو مهم است هم فرآورده آن. در بخشهایی که گروههای مردمی و کسانی که مصرف کننده نهایی هستند در گروههایی اجتماع کرده بودند و ما با آنها گفت و گو کردیم نتیجه بهتری دیدیم. مثلا در پروژه "محله ما" که پنج درصد از بودجه مدیریت شهری باید با نظر شوراهای اجتماعی محلات هزینه شود، سال گذشته نزدیک به 100 هزارنفر درگیر شدند و این جذابیت بالایی دارد.
شهردار مشهدمقدس عنوان کرد: در ابتدا فکر نمیکردم زمینههای ایجاد یک کنش جمعی در تصمیمگیری وجود داشته باشد ولی نتایج این پروژه در سال 98 خیره کننده بود.
کلائی گفت: در زمینه ارتباط با گروههای تخصصی مثل سمنها، خیلی موفق نبودیم. بخش اول آن به تاریخچه مدیریت شهری برمیگردد که عدم اعتماد در آن پر رنگ است و پیشفرضها برمبنای آن است. هر چقدر بیشتر گفتوگو کنیم نتیجه آن بهتر خواهد شد.
وی افزود: در بافت پیرامون حرم در حال حاضر 290 پروژه درگیر حقوق مکتسبه است. این هفته در شورای عالی شهرسازی شیوه نامهای به تصویب رسید.
شهردار مشهدمقدس عنوان کرد:انواع پروژهها تقسیم بندی شده است و برای هرحالت دستورالعملی نوشته شده است که برخی از بندهای آن باعث موضع گرفتن پیمانکاران شده است. زیرساختهای منطقه ثامن را بهبود دادیم. تفاوت بین امسال و سه سال گذشته محسوس است.
کلائی عنوان کرد: من برای سرمایه گذاران ناراحتم. برای ظرفیت عظیم پیرامون حرم و برای نبود همبستگی. کلاس ما در خراسان رضوی و مشهد بسیار بالاتر از شهرهای دیگر است.
وی ادامه داد: هفته گذشته در جلسه طرح توس، گفتم طرح در دی 97 آماده شده یک سال و نیم است تنها سه جلسه برگزار کردهاید! من در جلسه پرسیدم یک نفر از شما بزرگواران در سه سال گذشته توس را دیده؟ باید برای توس اختیار به استان بدهند.
شهردار مشهد در ادامه عنوان کرد: هزینه نیروی انسانی و نهادهها در حملونقل عمومی افزایش یافته است و دولت سهم خودش را در حوزه حملونقل عمومی پرداخت نمیکند، ما مجبور هستیم سهم دولت را پرداخت کنیم. سهم دولت را از مردم نمیگیریم و بخشی را از مردم به صورت حداقلی دریافت میکنیم.
وی با اشاره به اینکه در بخش تاکسیها روال قانونی آن باید طی شود و اجرا میکنیم گفت: اوراق مشارکت قطار شهری 900 میلیارد تومان برای تهران و 700 میلیارد تومان در مشهد منتشر شد و تا شهریور سال گذشته ما این 700 میلیارد تومان را وارد پروژه قطار شهری کردیم. اما شهرداری تهران هنوز نتوانسته از بانک پول را برداشت کند.هزینه ساخت مترو سه برابر شده است، اما قاطعانه میگویم از تمام کارگاههای مترویی کشور فعالتر هستیم.در سال 1398 فعالیتهایی که در مترو انجام شده از تمام ادوار 10 سال گذشته آن بیشتر بوده است.
وی تاکید کرد: از بدهی دولت به شهرداری مشهد 4400 میلیارد تومان پرداخت شد و ما هم به سمت احصا سایر بدهیها از دولت و مستندسازی آن رفتیم و در این راستا 20هزار میلیارد تومان بدهی دولت به شهرداری مشهد را احصا کردیم و مستند شده و به سازمان حسابرسی ارائه کردیم.
شهردار مشهد خاطرنشان کرد: وضعیت کرونا و وضعیت اقتصادی کشور سبب افزایش بیکاری شده است. اما با اقدامات شهرداری مشهد تعداد کارگران در میدانها با گذشته تفاوت زیادی ندارد.در پروژه آبادگران ما صراحتاً اعلام کردیم تا حقوق شهر را پرداخت نکنند اجازه فعالیت ندارند و در حال گفتوگو هستیم.البته آبادگران یک پروژه 20 ساله است و ما هم نباید انتظار داشته باشیم آنها بهیکباره حقوق شهر را پرداخت کنند.
وی با اشاره به اینکه در ایام کرونا به هر پاکبان یک میلیون کمک هزینه واریز کردیم که بیسابقه بود تاکید کرد:درباره اراضی ارتش و احداث بوستان ما هر جایی با نهادهای تهران برخورد میکنیم کارمان قفل میشود. من به دنبال یک پارک ملت دیگر در اراضی ارتش هستیم. اما متأسفانه دولت حال و حوصلهای برای پیگیری ندارد. تا زمانی که من شهردار مشهد هستم تمام سعی خود را برای این بوستان میکنم.
شهردار مشهدمقدس عنوان کرد: هروقت کارمان به تهران گره خورده است ما با مشکل مواجه میشویم. البته ما که کوتاه نمیآییم و تمام سعی و تلاش خود را میکنیم.
کلائی گفت: انتقال زندان مشهد را در جلسهای که با رئیس قوهقضاییه در هفته گذشته داشتم پیگیری کردم و در مکانیابی جدید بحث شد و 3گزینه ارائه شده است. سازمان زندانها تأکید بر گزینه غرب مشهد دارد. اما دوستان شهرسازی تأکید بر احداث در شرق مشهد دارند. به طور کلی با توجه به تأکید رئیس قوهقضاییه به نظر من انتقال زندان تا پایان امسال به نتیجه میرسد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه طرح شهرداری الکترونیک تا آبان ماه راه اندازی میشود، این طرح بر نیروی انسانی شهرداری تاثیری ندارد اما از نظر سرعت خدمات دهی پیشرفت خواهیم کرد.
کلائی با اشاره به اینکه برآورد اولیه پروژه کوه پارک 150 میلیارد تومان است اظهار داشت:استقبال مردم مشخص میکند که علاقهمند به آن هستند یا خیر، نوع علاقهمندی مردم مشخص میکند که چه زیرساختی را بیشتر پرورش دهیم. از بخش خصوصی در کوه پارک استفاده خواهیم کرد.شب گذشته در بولوار نماز از تقاطع دلاوران تا اطلس 1300 خودرو در لاین کندرو پارک کرده بودند که نشان دهنده استقبال مردم از فضای آنجاست.
انتهای پیام/281/ ت