آتشسوزی در کمین مراتع و جنگلها؛ ۱۵۶ هکتار از مراتع و جنگلهای استان کرمان در آتشسوزی از دست رفت
گروه استانها- از نیمه اردیبهشت تاکنون ۱۵۶ هکتار از مراتع و جنگلهای استان کرمان در آتشسوزی نابود شده و عامل انسانی نقش مهمی در این مسئله داشته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، تنها یک لحظه اتفاق میافتد از زمانی که آتشی در یکی از جنگلها و مرتع روشن شود و گرمای هوا و وزش باد به گسترش آتش و در نهایت دود شدن سرمایههای ملی کشور و استان منجر شود.
شدت گرمای خورشید و شیشه و پلاستیکهای رها شده در دامان طبیعت که مانند ذرهبین عمل کرده باعث شروع آتش و نابودی بخشی است منابع طبیعی ما میشود.
براساس آمار 95 در صد علت آتشسوزیهایی که در طبیعت اتفاق میافتد به عامل انسانی و دخالت انسان در طبیعت بر میگردد که نکته قابل توجه و قابل تاملی است.
آتشهایی که بیشتر آن بهدست گردشگران در ایام تعطیلات افروخته میشوند و هدفی جز گرم کردن غذا و پختن آن وجود ندارد.
مهدی رجبیزاده مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان با اشاره به آتشسوزهایی که در منابع طبیعی اتفاق میافتد و خسارات جدی که به منابع طبیعی و سرمایههای ارزشمند ما وارد میشود اظهار داشت: در سال آبی 99 -98 که هنوز هم در آن بسر میبریم بارندگیهای خوبی در کشور و استان کرمان داشتیم که بن نسبت سال قبل با افزایش بارندگی روبهرو بودیم.
وی با عنوان اینکه این افزایش بارشها در نخستین جایی که خودش را نشان میدهد در میزان رویشها و پوشش گیاهی مراتع و جنگلهاست ادامه داد: این افزایش رویشها نتایج خیلی خوبی چون افزایش علوفه، حفاظت خاک و کاهش گرد و غبار را به دنبال دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان با اشاره به اینکه این افزایش رویشها خطرات جدی نیز به همراه دارد که از جمله آن میتوان به افزایش آتشسوزی در جنگلها و مراتع اشاره کرد.
وی با بیان اینکه از نیمه دوم اردیبشتماه تا شهریور که هوا رو به گرمی میرود، گیاهان علوفهای ما رو به خشکی میروند افزود: این مسئله محیط مستعد آتشسوزی و حریق در این عرصهها به وجود میآورد.
رجبیزاده با عنوان اینکه بررسیها ما نشان میدهد که 95 درصد حریقها در سطح جنگلها و مراتع عامل انسانی دارد گفت: عمده این عامل انسانی به گردشگران و درصدی کمی به خود ساکنان این مراتع مربوط میشود.
وی با تاکید بر اینکه تنها 5 درصد عامل غیر انسانی در این آتشسوزیها موثر است ادامه داد: در بررسیهای انجام شده 75 درصد این آتشسوزیها در ایام تعطیلات اتفاق میافتد که مسئله قابل تاملی از سوی گردشگران است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان تصریح کرد: در زمان کوتاهی در اثر حریقی که برای گرم کردن و یا پخت غذا توسط گردشگران ایجاد میشود سرمایه ملی ما به راحتی از دست میرود.
وی با بیان اینکه زمانی که حریق اتفاق میافتد و از آنجا که بر اثر وزش باد این حریق به سرعت انتشار پیدا میکند کنترل آن از عهده یک اداره خارج است گفت: در چنین شرایطی با بسیج همه نیروها از جمله نیروهای مردمی، امدادی، بسیج، هلال احمر، محیط زیست، مدیریت بحران، دهیاریها و بخشداریها تلاش میکنیم تا در کمترین زمان ممکن حریق را مدیریت و مهار کنیم.
رجبیزاده با عنوان اینکه از 15 اردیبهشت تا به امروز تقریبا 156 هکتار مراتع و جنگلهای استان کرمان را در آتشسوزی از دست دادیم و حتی این امکان وجود داشت که اتفاقات بدتری هم بیفتد افزود: از همه مردم تقاضا داریم که در مراتع آتش درست نکنند.
وی با بیان اینکه منابع طبیعی سرمایه ملی و متعلق به همه ملت و حتی نسلهای آینده است گفت: برای اینکه بتوانیم تابستان کم خطری داشته باشیم به کمک و همراهی همه مردم نیاز داریم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان با عنوان اینکه تا به امروز از نظر آماری حدود 40 درصد حریقهای سال گذشته را پشتسر تجربه کردیم تصریح کرد: پیشبینی میشود که تابستان سختی را پیشرو داشته باشیم و همه باید برای محافظت جنگلها و مراتع استان کرمان در برابر آتشسوزی کمک کنند.
انتهای پیام/511/ح