گزارش| تلاطم به بازار میوه و گوشت هم رسید / وعده‌هایی که برای کنترل تورم و آسودگی خیال مردم توخالی شد


گزارش| تلاطم به بازار میوه و گوشت هم رسید / وعده‌هایی که برای کنترل تورم و آسودگی خیال مردم توخالی شد

گروه استان‌ها ـ قیمت میوه‌ و گوشت در شیراز به طور چشم‌گیری افزایش و به فروش می‌رسد به گونه‌ای که خرید این محصولات از توان مردم خارج شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، این روزها قیمت انوع میوه در بازار سر به فلک کشیده است. میوه‌های تابستانی روز به روز افزایش قیمت را تجربه می‌کنند و قدرت خرید مردم نیز به شدت پائین آمده است. 

همچنین گرانی قیمت گوشت قرمز و مرغ و جای خالی آن در سبدغذایی بسیاری از خانواده‌ها یکی از دغدغه‌های مهمی است که این روزها شاهد آن هستیم و شهروندان را نگران کرده است. 

دی‌ماه سال 98 بود که رئیس جهاد کشاورزی استان فارس به خبرنگاران اعلام کرد که این استان رتبه اول در تولید محصولات باغی و جایگاه دوم در تولید محصولات زراعی در کشور دارد، این سوال پیش می‌آید که چرا باز هم قیمت میوه در این استان بالاست؟ و با توجه به اینکه امسال شاهد شیوع بیماری کرونا هستیم و هیچ صادرات محصولات بخش کشاورزی را به کشورها نداریم باز هم قیمت ها بالاست؟

با وجود وعده‌های فراوان مسئولان مبنی بر اینکه مردم نگران گرانی نباشند. همه چیز تحت کنترل است. بازهم شاهد افزایش قیمت‌ها و گرانی‌های دامنه‌دار بازار هستیم و مسئولان به سرعت فراموش می‌کنند که چه وعده‌هایی برای کنترل تورم و آسودگی خیال مردم داده‌اند. 

حالا که انواع و اقسام کالاها در افزایش قیمت کورس گذاشته‌اند،‌ مردم هر روز شاهد از دست رفتن قلمی از اقلام سبد معیشتی خود هستند و سازمان‌های نظارتی هم رسیدگی موثری انجام نمی‌دهند، به طوری که هر روز سفره خانوارها آب می‌رود.

گلایه شهروندان شیرازی از گرانی میوه و گوشت و افزایش قیمت‌ها

برای بررسی وضعیت قیمت‌ها سری به سطح شهر زدیم تا صحبت‌های مردم را نیز بشنویم. یکی از شهروندان در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم، گفت: با وجود بارش‌های فراوان که امسال شاهد آن بودیم، امید بود که محصولات افزایش و قیمت‌ها پائین‌تر بیاید که متاسفانه برعکس سال‌های قبل شد.

وی در ادامه گفت: همه چیز گران شده است به‌طوری که قدم به قدم که جلوتر می‌رویم قیمت‌ها در مغازه‌ها متفاوت است، گرانی بیداد می‌کند، از مسئولان می‌خواهیم به داد مردم برسند.

شهروند دیگری با ابراز تاسف از وضعیت گرانی در بازار میوه و گوشت، اظهار کرد: متاسفانه قیمت همه کالاها افزایش یافته است و این در حالی است که میوه فراوان است و کسی هم پاسخگوی این نابسامانی و آشفتگی بازار نیست و این روند به شدت به مردم فشار می‌آورد. 

وی عنوان کرد: امید است مسئولان مربوطه نظارت بیشتر بر بازار داشته باشند تا مشکل کمبود بسیاری از کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم برطرف شود.

بازهم شهروند دیگری، با گلایه شدید مبنی بر اینکه در بازار چه خبر است؟ تصریح کرد: قیمت میوه و گوشت سرسام‌آور است و خانواده‌هایی با درآمد متوسط به سختی می‌توانند خرید کنند البته ما هرچه می‌گوئیم گوش شنوایی نیست و مسئولان شاید یک هفته به وضعیت بازار نظارت داشته باشند و بعد به فراموشی سپرده می‌شود.

این شهروند معترض گفت: من خودم را می‌گویم که نان‌آور یک خانواده هستم واقعا در تامین مایحتاج اولیه برای خانواده مانده‌ام و توان خرید یک کیلو میوه تابستانه را ندارم. 

تشکیل کمیته‌ نظارت بر کالاهای اساسی در شیراز 

در ادامه برای علت افزایش قیمت‌ها و گرانی به سراغ محمد ابراهیم صداقت معاون بازرسی سازمان صمت استان فارس رفتیم. وی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در این باره، اظهار داشت: اگر با پدیده گرانی که در بسیاری از کالاها رو به رو هستیم این مربوط به سیاست‌های کلان کشوری است که استان‌ها نقشی در آن ندارند یعنی وقتی گرانی می‌شود یعنی در کل کشور این اتفاق می‌افتد.

صداقت با بیان اینکه هیچ یک از اصناف حق ندارند، اقلام مورد نیاز مردم را با قیمتی بالاتر از قیمت‌های مصوب بفروشند از مردم خواست تا هرگونه گرانفروشی را به سامانه 124 اطلاع دهند، افزود: در استان فارس بیش از 160 هزار واحد صنفی فعالیت دارند که هیچ وقت امکان پذیر نیست همه این واحدها در یک روز به طور مستمر بازرسی شوند بنابراین با تخلفاتی که مواجه شویم برخورد می‌کنیم.

وی با اشاره به افزایش قیمت برخی میوه‌ها از جمله لیموترش، اظهار کرد: قیمت این محصول بر اساس قیمت عرضه و تقاضا در بازار به فروش می‌رسد و با توجه به اینکه فصل برداشت لیمو ترش است به تدریج قیمت آن پائین می‌آید.

معاون بازرسی سازمان صمت استان فارس بیان کرد: طبیعی است که وقتی هزینه سوخت و دستمزدها بالا رفته  و کرایه‌ها بالا رفته است نباید انتظار کاهش قیمت لیمو و میوه‌های دیگر را نیز داشته باشیم.

وی گفت: افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار کشور است اما برخی محصولات لبنی بین 10 تا 15 درصد افزایش قیمت یافته است.

صداقت با بیان اینکه قیمت گوشت مرغ که از یک سال گذشته نرخ مصوب آن 12 هزار و 900 بوده است، برای اولین بار در برخی از واحدهای صنفی قیمت آن بالاتر رفته است، افزود: دلیل این افزایش قیمت این است که مرغ زنده گران شده است و متولی آن وزارت جهاد کشاورزی است.

معاون بازرسی سازمان صمت استان فارس افزود: دلیل افزایش قیمت مرغ را سازمان جهادکشاورزی باید اعلام کند.

وی ادامه داد: گوشت قرمز در هیچ استانی قیمت مصوب ندارد، بنابراین قیمت گوشت تابع قیمت دام زنده است اما معمولا نرخ گوشت در استان معمولا بین 90 تا 100 هزار تومان است. 

صداقت در ادامه با اشاره به کمبودبرنج در بازار، گفت: کمبودهایی که مشاهده می‌شود ناشی از سیاست‌های تخصیص ارز نیمایی است که بخش عمده برنج‌هایی که در انبارهاست به زودی با قیمت جدید و بالاتر در بازار عرضه می‌شود.

حیدر آسیابی دادستان شیراز نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در شیراز با بیان اینکه در بحث افرایش قیمت و احتکار لیمو ترش دادستانی مرکز استان فارس به عنوان رئیس کمیته نظارت بر فرآیند عرضه کالاهای اساسی استان به موضوع ورود کرد، گفت: کمیته‌ نظارت بر کالاهای اساسی در هفته جاری نیز تشکیل خواهد شد و در این کمیته تاکیدات لازم به دستگاه‌ها داده خواهد شد.

تاکید بر حذف دلال‌ها و واسطه‌ها 

جعفر قادری، نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در شیراز با اشاره به گرانی در بازار کالاهای اساسی، اظهار کرد: هر چند وظیفه دولت کنترل و نظارت دقیق بر اجرای طرح افزایش قیمت‌هاست، اما در این رابطه باید دلال‌ها و واسطه‌ها را که منجر به افزایش قیمت محصولات و کالاها می‌شوند، حذف کرد.

وی افزود: اطلاع‌رسانی و شفافیت قیمت‌ها باید توسط دولت ساماندهی شوند و باید اصناف و سازمان صمت در گرانفروشی‌ها و تخلفات ورود کنند تا اختلال‌ها و قیمت‌های نجومی تعدیل شود تا هرکسی برای خود یکه تازی نکند.

قادری با بیان اینکه تمام تلاشمان بر این است تا بتوانیم شرایط سخت و دشوار را مردم تسهیل کنیم، ادامه داد: البته مشکلات فراتر از این مسائل است و تا زمانی که سرمایه‌گذاری‌ها و جذب نقدینگی‌ها در بخش‌های تولیدی فراهم نشود، همچنان با این مشکل مواجه خواهیم بود.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایط فعلی شهرداری‌ها باید ورود کنند و فضاهایی پیش بینی شود که بی‌واسطه کالاها از تولید به مصرف در خدمت مصرف‌کننده قرار بگیرد تا مردم بتوانند نیازهای خود را تامین کنند.

به گزارش تسنیم چه سازوکاری برای تثبیت قیمت‌های فعلی در دستور کار متولیان بازار قرار دارد. آیا امیدی برای بهبود شرایط و کاهش قیمت‌ها در آینده است؟! با این وجود ما همچنان پیگیر این موضوع خواهیم بود.

گزارش از مریم رضایی

انتهای پیام/424/a

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon