آذربایجان غربی|بازار صنایع دستی در رکود کامل است/هنرمندان صنایع دستی حال خوشی ندارند

آذربایجان غربی|بازار صنایع دستی در رکود کامل است/هنرمندان صنایع دستی حال خوشی ندارند

فعالان صنایع دستی آذربایجان غربی از مسئولان و متولیان انتظار مساعدت و کمک برای توسعه مشاغل خود دارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، بخشی از مشکلاتی که این روزها گریبان‌گیر صنایع و اتحادیه‌های مختلف شده، مربوط به شیوع کرونا است اما بخش عمده‌ای از این مشکلات که ریشه‌دار و طولانی مدت هستند را به هیچ عنوان نمی‌توان مرتبط با شیوع کرونا دانست.

مشکلاتی که در طول سالهای گذشته هم وجود داشته و صنایع مختلف با این مشکلات دست به گریبان بودند و نه تنها وضعیت آنها به بهبودی نرفت بلکه شیوع کرونا هم عاملی شد که توان کم باقی مانده آنها هم به پایان برسد.

یکی از صنایعی که وضعیتی اینچنین دارد و پیش از کرونا مشکلات بسیاری داشته و با شیوع این ویروس وضعیت بسیار بدتری پیدا کرده، صنایع دستی است.

رفع مشکلات این صنعت مهم برنامه‌ریزی دقیق با بازه تاثیرگذاری کوتاه مدت و بلند مدت از سوی مسئولان است و بدون توجه دولت امکان رفع مشکلات آنها وجود ندارد.

چند تن از هنرمندان این صنعت در همین راستا در گفت‌وگو با تسنیم به بیان برخی از این مشکلات و چالش‌های این صنف پرداخته اند که در ادامه از نظر میگذرد.

تاثیر مخرب کرونا بر صنایع دستی استان

مهری افخمی فعال عرصه صنایع دستی می گوید: بازار صنایع هر سال مشکلاتی داشت اما امسال با بیماری کرونا به شدت آسیب دیده و دچار خسارت شد و هنرمندان در زمان حساس نوروز فروش خود را از دست دادند.

وی تامین مواد اولیه و گرانی آن را دیگر چالش پیش روی صنایع دستی می داند و بیان می کند: هنرمندان صنایع دستی امروز در تامین مواد اولیه که منجر به تولید و فروش می‌شود مشکل دارند و همین مسئله سبب گران شدن هزینه تولید صنایع دستی می‌شود.

افخمی با بیان اینکه در حال حاضر صنایع دستی در سبد خانوار جایی ندارد، می افزاید: شرایط کرونا و تاثیرش بر اقتصاد نیز این موضوع را دوچندان کرده و انتظار این است که با حمایت دولت و اجرای مصوبات حمایتی صنایع دستی بتواند از رکود خارج شود.

علی حسن زاده فعال فرشبافی می‌گوید: نبود زمینه مناسب برای فروش، حمایت نشدن از سوی مسئولان سبب شده است که من و بقیه فعالان این صنعت دیگر امیدی به ادامه کار نداشته باشیم.

وی می‌افزاید: دولت می‌تواند با دادن وام با تسهیلات مناسب از کارگاه‌ها حمایت کند چرا که این کارگاه‌ها با افزایشِ قیمت بی‌رویه مواد اولیه و دستگاه‌های مورد نیاز یا نعطیل کردند و یا با حداقل کارگر و کمترین کار فعالیت دارند و بدون شک این گونه کار کردن پاسخگوی فعالیت اقتصادی جامعه نیست.

فروش بازارچه های صنایع دستی استان به صفر رسید

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌غربی می گوید: شیوع کرونا در ماه‌های اسفند 98 و فروردین ماه 99 در حدود 28 میلیارد و 480 میلیون ریال به صنایع دستی استان خسارت وارد کرده است.

جلیل جباری با بیان اینکه در بخش صنایع دستی بیشترین خسارت وارده به کارگاه‌های تولیدی بوده است، بیان می کند: در این بخش زیان وارده برابر با 24 میلیارد و 480 میلیون ریال است همچنین فروشگاه ها و بازارچه های صنایع دستی هیچ فروشی نداشته و درآمدشان به صفر رسیده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، از آنجا که این صنف تاثیر مستقیم و بسیار زیادی بر تولید حوزه های مختلف کشور دارد، ضرورتی است در راستای کمک به تحقق شعار جهش تولید، برنامه‌ریزی لازم برای رفع مشکلات فعالان این صنف از سوی دولت انجام شود.

گزارش از راضیه محمودپور

انتهای پیام/7548/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon