کشاورزی اصفهان زیرسایه مشکلات تامین آب و افزایش قیمت ادوات و نهاده‌های کشاورزی


کشاورزی اصفهان زیرسایه مشکلات تامین آب و افزایش قیمت ادوات و نهاده‌های کشاورزی

گروه استانها- تامین آب مورد نیاز کشاورزی و نوسانات قیمت ادوات و نهاده‌های کشاورزی از جمله مواردی که کشاورزان با آن درگیر هستند و در این میان کشاورزان اصفهانی بیش از سایر نقاط کشور از این مسائل رنج می‌برند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، کشاورزی موضوعی است که در کشور از اهمیت خاصی برخوردار است و تامین مواد غذایی از تولیدات کشاورزی از جمله عواملی است که در زمان تحریم‌های شدید دچار کمبود و مشکل نشد؛ هرچند که به دلایل مختلف محصولات کشاورزی نوسانات قیمت فراوانی داشته‌ است.

کشاورزان به عنوان تولیدکنندگان محصولات غذایی در کشور همواره با مشکلات متعددی سروکار داشته‌اند که کمبود آب برای کشت محصولات و افزایش هزینه‌های مربوط به کشاورزی از جمله این موارد است.

با اینکه بیشترین میزان مصرف آب در کشور به بخش کشاورزی تعلق دارد اما کمبود آب از مشکلاتی است که بسیاری از کشاورزان را رنج می‌دهد. این مسئله در استان اصفهان هم بسیار به چشم می‌خورد و مشکل طولانی مدت رودخانه زاینده‌رود همواره از نگرانی‌های کشاورزان اصفهانی به شمار می‌رود.

با وجود  تلاش‌هایی که برای استفاده کشاورزان از وسایل و ادوات به‌روز کشاورزی برای رونق بیشتر این بخش و کاهش مصرف آب صورت می‌گیرد، افزایش قیمت ادوات به‌روز کشاورزی سبب روی آوردن برخی کشاورزان به روش‌های سنتی گذشته شده است که این روش‌ها مشکلات و خساراتی را به دنبال دارند.

نوسانات ارز بر قیمت ادوات و نهاده‌های کشاورزی بیشترین تاثیر را دارد

رئیس اتحادیه ادوات و نهاده‌های کشاورزی استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، در ارتباط با افزایش قیمت ادوات کشاورزی اظهار داشت: ادوات کشاورزی بین 10 تا 30 درصد افزایش قیمت داشته‌اند و دلیل آن این است که آن قسمت از اجناسی که از خارج کشور وارد می‌شوند با توجه به نوسانات ارز افزایش قیمت داشته‌ و قیمت تولیدات داخلی هم با تبعیت از این موضوع افزایش یافته است چراکه بخشی از این تولیدات با واردات و نوسانات ارز ارتباط دارد.

هوشنگ صیرفیانپور افزود: این افزایش قیمت بر توان خرید افراد تاثیر داشته است و آنها این موارد را تحمل می‌کنند اما بعضی مواقع دیگر نمی‌توانند با این شرایط کنار بیایند.

وی با اشاره به راهکارهای جلوگیری از افزایش قیمت ادوات کشاورزی بیان کرد: کنترل قیمت ادوات و نهاده‌های کشاورزی فقط به ارز بستگی دارد و اگر آن ثابت بماند، یک قیمت پایه در بازار مشخص می‌شود و قیمت‌ها بر آن اساس ثابت می‌ماند.

رئیس اتحادیه ادوات و نهاده‌های کشاورزی در رابطه با نقش نظارت‌ها بر کنترل قیمت ادوات کشاورزی بیان کرد: موضوع نظارت بر بازار فقط مانند مسکنی است که تنها یک مدت وضعیت را آرام می‌کند اما اگر قیمت در بازار ثابت بماند می‌شود نظارت کلی بر آن داشت چراکه امروز اگر جنسی توسط کشاورز خریداری شود هیچ تضمینی وجود ندارد که هفته آینده هم به این قیمت بتوان تهیه کرد و فقط در صورت ثبات ارز نظارت از طرف بخش‌های مختلف می‌تواند موثر باشد.

وی با اشاره به کشاورزانی که به علت گرانی ادوات کشاورزی به روش‌های سنتی روی می‌آورند، تصریح کرد: شرایطی وجود ندارد که کشاورزان بخواهند سنتی عمل کنند؛ به عنوان مثال وقتی آب در عمق 50 یا 100 متر باشد هیچ کشاورزی نمی‌تواند به روش سنتی از آن آب برای آبیاری استفاده کند و نیازمند وسایل به روز است.

تامین آب مورد نیاز کشاورزی، اولین و مهم‌ترین معضل کشاورزان

صیرفیانپور با اشاره به میزان بارندگی در سال‌های اخیر اظهارداشت: خوشبختانه بارندگی امسال و سال گذشته خوب بوده است اما متاسفانه در دو و سه سال گذشته می‌توان گفت که دو سوم باغ‌های اصفهان خشک شده است به صورتی که تمام آنها به صورت زمین خالی در آمده است.

وی افزود: آب به مقداری تامین شده و این خیلی به کشاورزان کمک کرده است به ویژه در سال گذشته و امسال و بازهم امیدواریم که نعمت باران برای ملت ایران باشد و بتوانند استفاده کنند.

رئیس اتحادیه ادوات و نهاده‌های کشاورزی با اشاره به بسته شدن سد کوهرنگ بیان کرد: مسئله ما این است که سد اصفهان یعنی سد کوهرنگ تا الان باز بوده و کشاورزان از آن برای کشت خود استفاده می‌کردند ولی اکنون سد به مقداری بسته شده و ارتفاع آب پایین‌تر می‌رود و این موضوع در تولید کشاورزی موثر است و باعث عقب افتادن کشاورزان اصفهانی می‌شود.

وی با بیان اینکه در صورتی که آب وجود داشت می‌توان گفت که باید بیشتر باز می‌ماند، گفت: اما موضوع این است اگر این سد فقط برای استفاده اصفهان بود، مقدار آب مورد نیاز را تامین می‌کرد ولی ظاهرا در جاهای دیگر هم از آن استفاده می‌شود و این سبب کمتر شدن سهمیه اصفهان و بروز برخی مشکلات می‌شود.

صیرفیانپور افزود: باید برای دیگر استان‌ها که با کمبود آب روبرو هستند و یا استان‌های همجوار اصفهان که می‌توانند برای تامین آب بیشتر کمک بکنند اما از این کار خودداری می‌کنند توسط دولتمردان فکری بشود.

وی در با بیان اینکه مسئله اول کشاورزان تامین آب است، تصریح کرد: اگر آب وجود داشته باشد کشاورزی رونق پیدا می‌کند و مسائل دیگر مانند بذر و ادورات کشاورزی در اولویت‌های بعدی قرار می‌گیرند و با تامین آب مسائل دیگر نیز قابل حل خواهد بود.

رئیس اتحادیه ادوات و نهاده‌های کشاورزی ادامه داد: مسئله ادوات کشاورزی به طریق‌های مختلف مانند تسهیلات بانکی، کمک‌های دولت، واردات و غیره قابل حل است اما مسئله مهم‌تر که باید اول به آن رسیدگی شود تامین آب برای کشاورزان است.

استان اصفهان در مسئله تامین آب کم برخوردار است

وی با اشاره به موضوع زاینده‌رود در اصفهان اظهارداشت: به عنوان مثال مسئله تامین آب رودخانه‌های دیگر استان‌ها از راه‌های مختلف مانند پیگیری‌های نمایندگان مجلس شورای اسلامی یا دولت حل می‌شود اما متاسفانه مسئله زاینده‌رود نزدیک به 10 یا 15 سال است که تغییری نداشته است.

صیرفیانپور افزود: هرسال به ما امید می‌دهند که این مشکل رفع می‌شود اما اینها وعده‌هایی بوده که در طول این سالها فقط گفته شده و اگر نعمت باران نبود کشاورزی اصفهان به طور کل نابود می‌شد اما امیدواریم نمایندگان جدید اصفهان بتوانند بیشتر به فکر حل مشکلات اصفهان باشند و در این مسیر قدم‌هایی بردارند.

مسئولان بیش از پیش به کشاورزی توجه داشته باشند

رئیس اتحادیه ادوات و نهاده‌های کشاورزی با بیان اینکه تولیدات کشاورزی نسبت به سالهای گذشته افزایش داشته است، خاطرنشان کرد: ما الان می‌دانیم که بیشتر محصولات در کشور تامین می‌شود و اگر ما آماری بدهیم مشخص می‌شود که تولیدات کشاورزی نسبت به دوسال گذشته و سالهای دورتر افزایش زیادی داشته است.

وی ادامه داد: اما باید تسهیلات بیشتری در اختیار کشاورزان گذاشته شود تا بتوانند استفاده کنند و همراهی بیشتری با آنها بشود؛ البته نه اینکه توجهی به این موضوع نبوده است اما باید بیشتر شود چراکه ما خوشحالیم که در این وضعیت تحریم از لحاظ تامین مواد غذایی کشاورزان تمام تلاش خود را به کار برده‌اند و در ادامه هم تلاش خواهند داشت.

صیرفیانپور خاطرنشان کرد: ما فقط می‌خواهیم که مسئولان توجهی به تامین آب کشاورزی استان اصفهان داشته باشند و برای آن تلاش کنند، همانطور که برای سایر استان‌ها تلاش می‌شود اما استان اصفهان نسبت به سایر استان‌ها عقب‌تر است.

وی افزود: اگر از راه‌های مختلف مانند همین تونل‌هایی که قرار است احداث شود به مشکل تامین آب کشاورزی اصفهان رسیدگی شود و ارز ثابت بماند، مشکلاتد بخش کشاورزی حل می‌شود.

به گزارش تسنیم، رفع مشکلات کشاورزی کشور نیازمند تامین آب و فراهم آوردن تسهیلات مورد نیاز کشاورزان است و باید توجه داشت که سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی از جمله مواردی است برای کشور ضروری است چراکه در غیر این صورت خساراتی به تامین مواد غذایی کشور وارد می‌شود.

در این میان کشاورزان استان اصفهان از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دولت باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرند تا مشکلاتشان به ویژه تامین آب، سبب عقب ماندن آنها از سایر کشاورزان در نقلاط دیگر کشور نشود.

انتهای پیام/174/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon