گرما و کرونا مصرف آب در کردستان را افزایش داد/ تقاضای عاجزانه از مردم برای صرفه‌جویی در ‌مصرف آب‌


گرما و کرونا مصرف آب در کردستان را افزایش داد/ تقاضای عاجزانه از مردم برای صرفه‌جویی در ‌مصرف آب‌

گرما و رعایت موارد بهداشتی برای پیشگیری از کرونا سبب افزایش ۱۸ درصدی مصرف آب در استان کردستان نسبت به مدت مشابه سال گذشته شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، امروز 25 خردادماه به‌عنوان روز صرفه‌جویی در مصرف آب نامگذاری شده است، آب به‌عنوان ارکان اصلی توسعه در هر کشوری با مدیریت صحیح زمینه شکوفایی استقلال در کشور پایه‌ریزی خواهد شد. سیاره زمین با 75 درصد آب به سیاره آبی شناخته شده، 97 درصد آب کره زمین، آب‌های شور و 3 درصد باقی مانده آن آب‌های شیرین بوده که قریب به دو درصد آن از یخچال‌ها و قطب‌ها و یک درصد آن نیز که در دسترس عموم مردم دنیا قرار گرفته، آب‌های رودخانه‌ای و زیر زمینی موجود هستند.

با توجه به شرایط تغییر اقلیم و قرارگرفتن ایران در کمربند خشک جهانی؛ مصرف بی‌رویه و برداشت‌های غیر مجاز تأثیرات منفی زیادی در این حوزه داشته است.

نعمت خدادادی آب را بیهوده هدر ندهیم

محمد نادری یکی از شهروندان سنندجی در بحث صرفه‌جویی مصرف آب به خبرنگار تسنیم می‌گوید: صرفه‌جویی به معنای مدیرت و درست مصرف کردن است و باید در این شرایط  بحران و اوضاع شیوع بیماری کرونا و فصل تابستان  با درایت تمام و مناسب آب را استفاده کرد.

وی افزود: ما می‌توانیم این نعمت خدادادی را بیهوده هدر دهیم یا نه به درستی استفاده کنیم، بنابراین باید در میزان مصرف‌ آب رعایت کرده، چراکه نبود آب آسیب‌های جدی به محیط زیست و زندگی ما وارد می‌کند، بیشتر دلمان بسوزد.

برنامه‌های جلوگیری از هدررفت آب در کردستان اجرایی شود

مریم فیضی دیگر شهروند سنندجی درباره درست مصرف کردن آب به خبرنگار تسنیم گفت: باید از هر نظر و در هر شرایطی چه در خانه‌های خود، مغازه‌ها، ادارت، سازمان‌ها و مدارس از آب به‌درستی استفاده کنیم، قطعاً این نعمت خدادادی را شکر گفته و برای آیندگان ما نیز حفظ خواهد شد؛ جلوگیری از هدر رفت آب به‌صورت یک تکلیف مشترک در وجود همه انسان‌ها ایجاد و این برنامه‌ها در استان اجرایی شود.

وی بیان کرد: متأسفانه امروزه نوع استفاده آب در میان خانواده‌ها بسیار بی‌رویه مصرف می‌شود، هر روز برخی از شهروندان با شستن ماشین‌های‌شان جلوی مغازه و منازل خود این نعمت را هدر می‌دهند، درحالی که می‌توان با شیوه‌های مختلف و با کمترین مصرف آب، این شست‌وشو را هم انجام داد.

فرهنگ صرفه‌جویی در مصرف آب در جامعه نهادینه شود

بهرام زندی، دیگر شهروند سنندجی فرهنگ‌سازی میان خانوادهها را بسیار مهم دانست و بیان کرد: آب برای مصرف روزانه و نظافت و پاکی شهروندان است فرهنگ درست کردن را باید در جامعه نهادینه کرد و حتماً به فکر روستاها و نواحی منفصل شهری هم باشیم که هر ساله در فصل تابستان با مشکل آب روبه‌رو هستند.

وی با بیان اینکه خطر کم‌آبی و خشکسالی کشورمان را تهدید می‌کند، گفت: آموزش و پرورش باید بحث صرفه‌جویی مصرف آب و آموزش به دانش‌آموزان را جدی گرفته چراکه باید از همان کودکی این مضوع در ذهن و فکر کودکان ما جا بیفتد.

این شهروند سننندجی با ذکر اینکه صرف‌جویی در مصرف آب مدیریت کافی برای کم‌آبی است، بیان کرد: سازمان آبفا حتماً بسته‌های تشویقی و شیوه اطلاع‌رسانی و آگاهی به مردم را در جامعه افزایش و نظارت کافی برخرابی کنتورها داشته باشد.

راهکارهای ساده برای کاهش مصرف آب در کردستان

حمید شالپوش، مدیر بهربرداری تأسیسات آب شرکت آب و فاضلاب استان کردستان به نحوه مصرف و درست مدیریت کردن آب آشامیدنی اشاره و اظهار داشت: حفظ و نگهداری این مایه حیاتی وظیفه تک تک مردم است، باید با مدیریت صحیح خود را مکلف دانسته و این فرهنگ رعایت و صرفه‌جویی را به آیندگان نیز منتقل کنیم.

وی با اشاره به اینکه جمعیت استان کردستان حدود یک میلیون و 300 هزار نفر است، افزود: حدود 99.9 دهم درصد از این جمعیت در 27 شهر استان از آب آشامیدنی برخوردار و حداکثر ظرفیت تأمین آب استان 151 میلیون متر مکعب در سال است.

شالپوش بیان کرد: تإسیسات آبی شرکت آب و فاضلاب استان، 5 سد برای برداشت آب‌های سطحی، 106 حلقه چاه، 12 دهنه کانی و چشمه و یک رشته قنات، کلیه اطلاعاتی از حوزه شهری آبفای شهری استان است.

وی با بیان اینکه از اسفندماه سال گذشته با یک پارچه‌سازی شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی، قریب به 356 هزار جمعیت روستایی تحت پوشش قرار گرفته است، افزود: ظرفیت تامین آب در روستاها قریب به 32 میلیون متر مکعب در سال است.

مدیر بهربرداری تأسیسات آب شرکت آب و فاضلاب استان کردستان با بیان اینکه 611 حلقه چاه، هزار و 92 دهنه کانی و 20 رشته قنات در خدمت‌رسانی به روستائیان است، گفت: در این بخش تولید نیز حدود 55 درصد آب‌های سطحی و 41 درصد آب‌های زیر زمینی در استان است. 

وی به نوع مدیریت مصرف آب و نهادینه کردن مصرف آب به‌ویژه در کودکان و خانواده‌ها اشاره و خاطرنشان کرد: هرسال از یکم تا 7 تیر به‌عنوان صرفه‌جویی در مصرف آب نام‌گذاری شده و در راستای مدیریت مصرف آب، بیش از 5 هزار نفر دانش‌آموز و دانشجو از تاسیسات آبی و تصفیه‌خانه‌ها بازدید کرده تا با نحوه انتقال و توزیع و مشکلات آب آشنایی داشته باشند.

مدیر بهربرداری تأسیسات آب شرکت آب و فاضلاب استان کردستان ادامه داد: بازدید مستمر تشکل‌های مردم نهاد، ائمه جماعت و اصناف، برگزاری سالیانه جشنواره زنگ آب با هماهنگی آموزش و پرورش، برگزاری مسابقات نقاشی در قالب آب با انتخاب اثر برتر، تولید محتوا، استفاده از ظرفیت رسانه‌ها و فضای مجازی از جمله اقدامات انجام شده در استان بوده و تهیه و نصب شیرآلات کاهنده مصرف آب در سطح استان در دستور کار قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه سرانه مصرف در کشورهای توسعه‌یافته 110 لیتر به ازای نفر روز و این سرانه در ایران 185 لیتر نفر روز است، گفت: گرم شدن هوا و رعایت مسائل بهداشتی برای مبارزه با کرونا موجب افزایش 18 درصدی مصرف آب نسبت به مدت مشابه سال گذشته در استان شده است.

شالپوش یادآور شد: شهروندان می‌توانند برای کاهش مصرف آب در این روزهای کرونایی، از لوازم کاهنده و شیرآلات اهرمی در منازل استفاده و دوش گرفتن در کمتر از 5 دقیقه و قطع کردن آب در زمان وضو گرفتن و مسواک زدن را تمرین کرده و تعمیرات نشتی‌های تأسیسات آبی اعم از کولرهای آب را انجام داده و از آب پاکیزه برای شستن ماشین‌ها استفاده نکنیم.

انتهای پیام/484/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon