عرصه طبیعی مناطق قشلاقی و عشایری در قم شامل ۶۷۰ هزار هکتار است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: عرصه طبیعی مناطق قشلاقی و عشایری در سطح قم شامل ۶۷۰ هزار هکتار است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، عباس پور میدانی ظهر امروز در جلسه بررسی مشکلات عشایر و روستاهای استان که در سالن جلسات امام جواد(ع)استانداری برگزار شد، اظهار داشت: عشایر دارای نقش بسیار مهمی در تامین و پایداری مواد غذایی و تولید و امنیت هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم افزود: در استان قم، عشایر در قمرود و باقرآباد و جاده قدیم قم - تهران و منطقه عباس آباد و چشمه شور استقرار دارند.
وی بیان کرد: عرصه طبیعی مناطق قشلاقی و عشایری در سطح قم شامل 670 هزار هکتار است و عشایر به طور پراکنده در این عرصههای طبیعی مستقر هستند.
2 هزار و 250 عشایر در استان قم زندگی می کنند
پورمیدانی خاطرنشان کرد: تعداد عشایر ثبت شده در قم، 2 هزار و 250 نفر است در این میان بالغ بر 60 درصد از عشایر قم، از طایفه کلکویی و بقیه از شاهسوند و سایر طوایف هستند.
وی گفت: عشایر با توجه به اینکه قم، گرمسیر است از ابتدای پاییز وارد قم شده و تا اردیبهشت در این استان مشغول به پرورش دام هستند، آنها سهم مهمی در تولید لبنیات و گوشت دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم عنوان کرد: یکی از دغدغههای عشایر، کمبود آب شرب و مصارف تولیدی است که از طریق آبرسانی سیار، بخشی از نیاز آنها تامین میشود.
محسن بهشتی معاون استاندار قم نیز در این جلسه بیان کرد: پروژه آبرسانی محور قم تهران در سال 97 با اعتبار 45 میلیارد تومان برآورد هزینه شد که با توجه به تورم فعلی در سال 99، با اعتبار 63 میلیارد تومان عملیاتی میشود و انتظار میرود امور عشایر در اجرای دو فاز نخست آن مبلغ 8 میلیارد تومان تخصیص دهد.
همچنین احمدی جبلی مدیرعامل شرکت آبفای روستایی قم نیز خاطرنشان کرد: این پروژه به 12 روستا، آبرسانی و بخش زیادی از نیاز عشایر را تامین میکند، از این رو بهتر است در جهت رفع نیاز تولید، این پروژه به موقع عملیاتی شود.
وی تصریح کرد: شرکتهای صنعتی از جمله الغدیر و پایگاه هوایی قیام نیز در این مسیر از آبرسانی بهرهمند میشوند، این طرحبا مشارکت پایگاه هوایی قیام ارتش، شرکت شهرک های صنعتی، شرکت آب و فاضلاب روستایی و قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه تحقق پیدا میکند.
انتهای پیام/457/ ز