تولید کارخانه ای در چین افزایش یافت

تولید کارخانه ای در چین افزایش یافت

به گفته تحلیلگران، نشانه هایی از پیشرفت در چین دیده میشود ولی هشدار می‌دهند مدتها طول می‌کشد تا این فعالیت‌ها به سطح قبل از همه گیری کرونا باز گردد.

 به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، کارخانه های چین تولید خود را در ماه مه برای دومین ماه پیاپی افزایش دادند ولی این افزایش ضعیف تر از حد انتظار بوده و نشان می‌دهد رونق تولید هنوز هم آسیب پذیر است.

 ادامه کاهش خرده فروشی و سرمایه گذاری حاکی از آن است که بسیاری از بخش ها هنوز با تأثیرات تعطیلی های گسترده دست و پنجه نرم می کنند.

 کشورهای بزرگ دنیا در همان حال که تعطیلی های ناشی از همه گیری ویروس کرونا را برمیدارند تا اقتصادشان دوباره رونق یابد، از نزدیک تحولات چین را زیر نظر دارند تا ببینند چقدر طول می کشد دومین اقتصاد بزرگ دنیا دوباره سرپا شود.

 به گفته تحلیلگران، نشانه هایی از پیشرفت در چین دیده میشود. این پیشرفت را می توان در بخش های مختلف از تولید فولاد و فروش خودرو تا پارک های صنعتی دید ولی هشدار می‌دهند مدتها طول می‌کشد تا این فعالیت‌ها به سطح قبل از همهگیری کرونا باز گردد.

جیانگ یوان، یکی از مقامات مرکز آمار چین طی بیانیه ای گفت تولید صنعتی رو به بهبود است ولی هنوز سختیها و بی ثباتیهایی وجود دارد.

 رشد تولید صنعتی در ماه مه به 4.4 درصد نسبت به سال گذشته رسید که بیشترین حد از ماه دسامبر بود. تحلیلگران انتظار داشتند تولید صنعتی 5 درصد نسبت به 3.9 درصد ماه آوریل رشد داشته باشد. ولی سقوط صادرات در بحبوحه قرنطینه های جهانی کارخانه های چین را به تقاضای داخلی وابسته تر کرده است. تقاضای داخلی هم رشد بسیار آهسته ای دارد.

 خرده فروشی برای چهارمین ماه متوالی کاهش یافته است. البته 2.8 درصد کاهش خرده فروشی در ماه مه بسیار کمتر از کاهش 7.5 درصدی در آوریل بود ولی تحلیلگران 2 درصد کاهش را پیش‌بینی کرده بودند. از دست رفتن مشاغل و ترس از موج دوم همه گیری ویروس کرونا باعث شده مصرف کنندگان هنوز هم محتاط باشند.

تانگ جیانوی، اقتصاددان ارشد در بانک ارتباطات چین در شانگهای می گوید:« هوز هم محدودیت هایی در برخی بخش‌های تقاضا وجود دارد. مردم همچنان نگران هستند و تعداد کمی از آنها سفر می‌کنند یا به سینما می‌روند. موارد ابتلا به کرونا هم افزایش یافته که بر مصرف تاثیر می گذارد».

 سرمایه گذاری 6.3 درصد بین ماه‌های ژانویه تا مه نسبت به سال گذشته کاهش یافته در حالی که پیش بینی می شد 5.9 درصد پایین بیاید.

 سرمایه گذاری ثابت بخش خصوصی که 60 درصد کل سرمایه گذاری در چین را تشکیل می دهد، از ژانویه تا ماه مه 9.6 درصد پایین آمده است. کاهش این نوع سرمایه گذاری در 4 ماه اول سال جاری میلادی 13.3 درصد بود.

 تولید ناخالص داخلی چین 6.8 درصد در سه ماهه اول سال جاری میلادی کاهش یافت که یک رکورد بود. دولت چین به خاطر دورنمای نامطمئن اقتصاد، هدف خود برای رشد تولید ناخالص داخلی را اعلام نکرد و این اولین بار طی دو دهه گذشته است که این اقدام صورت نمی گیرد.

 برخی تحلیلگران انتظار دارند تولید ناخالص داخلی چین در سه ماهه دوم رشد متوسطی داشته باشد ولی بسیاری عقیده دارند  بی‌ثباتی اشتغال همچنان بر مصرف تاثیر می گذارد.

 انتهای پیام/67

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon