حداکثر افزایش شهریه مدارس غیردولتی ۳۰درصد/ لغو مجوز ۷ مدرسه معروف

حداکثر افزایش شهریه مدارس غیردولتی 30 درصد/ لغو مجوز 7 مدرسه معروف

رئیس سازمان مدارس غیردولتی با اعلام اینکه افزایش شهریه مدارس غیردولتی امسال به‌طور میانگین ۲۳درصد است، گفت: ۷ مدرسه معروف (برند) لغو مجوز شدند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، مجتبی زینی‌وند در نشست خبری با رسانه‌ها، اظهار کرد: قانون شوراهای آموزش و پرورش برای کمک به توسعه آموزش و پرورش تصویب شد و سیاست محوری ما استیفای حقوق آموزش و پرورش است و با تعامل با دستگاه‌ها سعی کردیم حقوق قانونی آموزش و پرورش را از طریق اجرای قانون شوراهای آموزش و پرورش استیفا کنیم.

وی افزود: شوراهای آموزش و پرورش از جدیدترین شوراها در دستور کار استاندار و فرماندار است و مهمترین موضوعات آموزش و پرورش در سطح مناطق و استان‌ها در دستور کار شوراهاست. در مقایسه سال 98 با سال قبل از آن، 97 درصد رشد درآمدهای ناشی از اجرای درست قانون شوراها را داشتیم.

رئیس سازمان مدارس غیردولتی گفت: مناطق آزاد از امکانات خوبی بهره‌مند هستند و آیین‌نامه آموزش و پرورش مناطق آزاد تصویب و در مرحله نهایی برای ابلاغ است. در شوراهای آموزش و پرورش 13 دستگاه عضو هستند و علت اینکه از ظرفیت آن به خوبی استفاده نشده این است که ضمانتی برای پاسخگویی دستگاه‌ها وجود نداشت و معتقدیم یک نهاد مرکزی باید ایجاد شود تا دستگاه‌ها را ملزم به تمکین قانون کند. پیشنهاد دادیم ستاد راهبردی شوراهای آموزش و پرورش با ریاست معاون اول رئیس جمهور تشکیل شود و قبل از شروع سال تحصیلی اولین جلسه را داشته باشیم.

زینی‌وند درباره آموزش از راه دور، بیان کرد: در مناطق کمتر برخوردار امکان حضور در کلاس درس وجود ندارد و طرح آشتی با آموزش را طراحی کردیم و با حمایت خیران و آموزش الکترونیک کار پیش می‌رود و در جنوب سیستان و بلوچستان تعدادی از دانش‌آموزان را تحت پوشش قرار داده است و به دو شیوه گروهی و انفرادی اجرا می شود. در شیوه انفرادی، هر‌ فضایی که امکان برگزاری کلاس دارد تعریف شده و از تلویزیون و کامپیوتر استفاده می‌شود و پس از آن یک مشاور راهنما انتخاب می‌شود و تحت عنوان کلاس اقماری مدارس از راه دور‌ فعالیت می‌کند.

وی درباره مدارس غیر دولتی تصریح کرد: استفاده از ظرفیت این مدارس برای آموزش آنلاین را داشتیم و در یک اقدام ملی از همه روش‌های آموزش مجازی به شیوه خوبی استفاده کردند و تحقق بخش این شعار بودند که با تعطیلی مدرسه آموزش تعطیل نمی‌شود.

 تمام معلمان مدارس غیردولتی تا سال 1402 باید کارت صلاحیت بگیرند

زینی‌وند درباره توانمندسازی نیروی انسانی، تصریح کرد: این برنامه را از سال گذشته از دوره ابتدایی آغاز کردیم و از دو سال گذشته مدرسه‌ای را نداریم که معلمی را بدون تاییدیه گزینش، جذب کرده باشد. همچنین در بحث شرایط اختصاصی می‌گفتند ممکن است معلم متناسب با رشته تحصیلی در کلاس درس حاضر نشود و دو برنامه را طراحی کردیم، تناسب رشته تحصیلی با تدریس و برگزاری دوره‌های آموزشی ضمن خدمت که 50 هزار نفر ساعت آموزش آنلاین داشتیم.

وی افزود:  پایان سال 1402 هیچ معلمی در مدارس غیردولتی بدون داشتن کارت صلاحیت حرفه‌ای حق حضور در مدارس را نخواهد داشت همچنین امسال کارت شناسایی را برای معلمان این مدارس تعریف و بحث حقوق و بیمه معلمان یکی از ملاک‌ها و شاخص‌های اصلی در تعیین شهریه است.

رئیس سازمان مدارس غیردولتی گفت: شهریه را به گونه‌ای تعریف می‌کنیم که از دخالت افراد جلوگیری کنیم. به عنوان مثال امسال میزان دانش‌آموز بر اساس اطلاعات سامانه اسناد بوده یا برای میزان نیروهای بیمه شده از سامانه تأمین اجتماعی استفاده کردیم. امسال 138 هزار نیروی بیمه شده در مدارس غیردولتی داشتیم و حساس هستیم که حقوق و بیمه این معلمان باید استیفا شود.

زینی‌وند ادامه داد: از 13 داده‌ای که در الگوی شهریه وجود دارد برای 9 مورد از سامانه‌ها استفاده می‌شود و برای 4 مورد کف و سقف گذاشته‌ایم، یعنی برای اجاره بها باید کارشناسان دادگستری کف و سقف را مشخص کنند یا در بحث نوسازی مبنا را مصوبات و تأییدیه‌های نوسازی قرار دادیم و برای نیروی انسانی به سراغ مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش رفتیم.

وی تصریح کرد: امسال الگوی شهریه به گونه‌ای تعیین می‌شود که حقوق مؤسسان، دانش‌آموزان و معلمان را لحاظ کنیم و به این موضوع باید حساس باشیم که حق دانش‌آموز و معلم را نباید فراموش کنیم.

شهریه مدارس غیردولتی امسال مصوبه ستاد تنظیم بازار را گرفت

رئیس سازمان مدارس غیردولتی درباره سقف و کف شهریه مدارس غیر دولتی خاطرنشان کرد: در بحث افزایش شهریه با سازمان حمایت و ستاد تنظیم بازار همکاری داشتیم و 5 جلسه با سازمان حمایت داشتیم. الگوی شهریه امسال مصوبه ستاد تنظیم بازار را داشت، میانگین افزایش شهریه امسال 23 درصد و سقف آن 30 درصد و حداقل 15 درصد است. بالاترین میزان شهریه مصوب و فوق برنامه آموزشی برای دوره ابتدایی 12، متوسطه اول 14 و متوسطه دوم 17 میلیون و بالاتر از آن دیگر نداریم.

زینی‌وند عنوان کرد: پایه 12 فعالیت‌های مکمل را دارد و تا قبل از شروع سال تحصیلی بابت فوق برنامه‌های غیر آموزشی حق ندارند شهریه ای بگیرند. البته بعضی مدارس شهریه را رعایت نکردند و تیم‌های ناظران در مناطق یک تا 6 مستقر شدند و 45 مدرسه با شهریه غیرمتعارف شناسایی شدند و مکاتباتی با آموزش‌وپرورش شهر تهران داشتیم و اخیراً 7 مدرسه که جزو مدارس برند هستند از طریق شورای نظارت تهران لغو مجوز شدند و باید 20 روز بگذرد و اعتراض آنها در شورای نظارت مرکزی بررسی شود و ببینیم رای شورای تهران می‌شکند یا خیر. هر مدرسه‌ای که شهریه اضافه می‌گیرد مربوط به هر فرد و هر شخصی باید با آن برخورد شود.

وی اضافه کرد: در بحث آموزش مجازی 19 هزار تماس از طریق سازمان، مناطق و استان‌ها با مدارس داشتند و نحوه بازخوردهای آموزشی و چگونگی استفاده از آموزش مجازی رصد شد و نظارت‌ها بیشتر آموزشی بود الان هم همانگونه که مصر بودیم به ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها گفتیم، موظفند شهریه اضافه را برگردانند یا لغو مجوز انجام شود. مدارسی که هزینه فعالیت‌های فوق برنامه آموزشی گرفتند و فعالیت‌ها انجام نشده باید هزینه را به خانواده‌ها برگردانند یا به عنوان شهریه سال آینده محاسبه و فیش شهریه را به خانواده بدهند.

رئیس سازمان مدارس غیردولتی همچنین گفت: دیروز ساعت 10 به ما اطلاع دادند مدرسه ابتدایی 17 میلیون شهریه می‌گیرد و ساعت 12 همکاران ما حضور داشتند و موضوع را پیگیری و به آموزش‌وپرورش شهر تهران اعلام کردند. بعضی مواقع ما مطلع نمی‌شویم و اگر خانواده‌ها به سامانه 4317 اطلاع دهند با آنها برخورد می‌کنیم.

زینی‌وند ادامه داد: اقدامی که مدارس غیردولتی در بحث آموزش الکترونیک و آنلاین و آزمون‌های مجازی انجام دادند بسیار قوی بود و در بررسی‌هایی که ما داشتیم وقت معلمان برای آموزش آنلاین بیشتر از زمان حضور در مدرسه بود به همین خاطر مکلف کردیم مؤسسان حقوق معلمان را به طور کامل پرداخت کنند.

وی درباره کاهش تقاضا برای ثبت نام در مدارس غیردولتی به دلیل کرونا گفت: استقبال از مدارس نه تنها کم نشده بلکه به خاطر موفقیت در آموزش مجازی بیشتر شده است و گزارشی که داریم اولیا نگرانند اگر مدرسه تعطیل شود، باید چکار کنند؟ با توجه به اینکه در مدارس غیردولتی آموزش‌های مجازی منسجم است تمایل دارند فرزندشان را در مدارس غیردولتی ثبت‌نام کنند و در پیش ثبت‌نام تقاضای زیادی از سوی اولیا داشتیم. مدارس غیردولتی با کمبود مراجعه اولیا برای ثبت‌نام مواجه نیستند و مراجعه افراد به سازمان ما برای ثبت‌نام فرزندانشان در مدارس غیر دولتی نسبت به سال‌های قبل بیشتر شده است و 25 درصد افزایش مراجعه داشتیم تا ما برای ثبت‌نام وساطت کنیم. نگرانی اولیا در بحث شهریه است و امسال شهریه را دیر اعلام کردیم چون با سازمان حمایت هماهنگ بودیم و مصوبه ستاد تنظیم بازار را گرفتیم.

رئیس سازمان مدارس غیردولتی افزود: امسال تیم‌های ناظر در مناطق یک تا 6 تهران هر روز مستقر هستند و اگر اولیا شکایتی داشتند به صورت حضوری مراجعه و مناطق 7 تا 22 روزهای دوشنبه و چهارشنبه در مناطق مستقر هستند و روزانه تیم های مشترکی داریم که مبتنی بر شکایت مردم در سامانه تلفنی 4317 مدارس را رصد می‌کنند. در این ایام 430 مورد شکایت داشتیم که 100 مورد منتج به نتیجه شد. سال گذشته حدود 40 تا 45 مدرسه در شهر تهران بر اساس شکایت مردمی مشخص شد که شهریه اضافه گرفتند و مهلتی دادیم تا شهریه را برگردانند که هم برگشت شهریه، تذکر و هم لغو مجوز داشتیم.

زینی‌وند ادامه داد: مدارسی که لغو مجوز شدند جزو مدارس برند هستند یعنی از نظر آموزشی کیفیت خوبی دارند، میزان مبلغ برگشت شده از سوی شهر تهران به ما اعلام نشده است اما اطمینان داده اند که شهریه برگشت داده می شود. برای 11 مدرسه حکم صادر شد، 7 مدرسه لغو مجوز و تعدادی لغو مدیریت شدند. نظارت ما بر مدارس غیردولتی سختگیرانه است و با هیچ فردی تعارف نداریم.

وی درباره دستور وزیر برای تعارض منافع در آموزش و پرورش و ممنوعیت هم زمان راه‌اندازی و اداره مدرسه توسط مسئولان آموزش و پرورش، بیان کرد: مسئولیت در جمهوری اسلامی امانت است و همه افراد مطیع هستند و اگر قرار بر اجرای قانون باشد همه مطیع هستیم. هم‌اکنون آماری از میزان افراد مشمول نداریم و مؤسسان مدارس غیردولتی براساس قانون می‌توانستند فعالیت کنند. در شورای نظارت مصوب کردیم که معاونان وزیر، رؤسای مناطق و مشاوران می‌توانند مجوز مدرسه داشته باشند و مدرسه  راه‌اندازی کنند، این مصوبه به امضای وزیر آموزش و پرورش رسید و ابلاغ شد اما دو ماه قبل شورای سیاست‌گذاری این مصوبه را تعدیل کرد و مقرر شد افرادی که مسئولیت دارند اگر مجوز مدرسه بگیرند تا زمانی که در مسئولیت هستند مدرسه را تأسیس نمی‌کنند و پس از اتمام مسئولیت باید آن را راه‌اندازی کنند.

رئیس سازمان مدارس غیردولتی در پاسخ به این پرسش که مدیران و معاونان فعلی که مدرسه دارند باید به کار خود ادامه دهند، آیا آنها نباید بروند، گفت: همه باید تسلیم قانون شوند.

زینی‌وند درباره استفاده از ظرفیت شوراهای آموزش و پرورش برای تأمین زیرساخت‌های آموزش مجازی در مناطق محروم، بیان کرد : یکی از موضوعات در جلسات فروردین و اردیبهشت استفاده از ظرفیت استانی برای آموزش مجازی مدارس دولتی بود و مصوبات خوبی داشتند. میزان رضایت ما از عملکرد شوراهای آموزش و ‌پرورش در بحث ظرفیت سازمانی و منطقه‌ای در مدارس دولتی مثبت است. در یکی از استان‌ها مانند گلستان گرفتن تبلت برای دانش‌آموزان محروم که امکان استفاده نداشتند توسط شورای آموزش و پرورش استان انجام شد.

وی در بحث عملکرد شورای آموزش و پرورش استان تهران برای مشکل پلمب مدارس دولتی تهران، بیان کرد: سال گذشته این موضوع مطرح شد، مصوباتی داشتند که منجر به توافق بین بنیاد شهید و آموزش و پرورش شد و بر این اساس بین وزیر وقت و رئیس بنیاد شهید به توافق رسیدند؛ اما ارتباط این مسئله با شورای آموزش و پرورش استان ها از این جهت بود که با شهرداری و استانداری هماهنگ کنند تا در جاهایی که آموزش و پرورش باید مدرسه بسازد اما زمین ندارد، زمین مورد نیاز را در اختیار قرار دهند در مقابل آموزش و پرورش با تبدیل به احسن کردن املاک خود، فضاهای مازادش را به شهرداری بدهد.

رئیس سازمان مدارس غیردولتی بیان کرد :  22 هزار مؤسس مدارس غیر دولتی  برای دریافت وام حمایتی دولت ثبت نام کردند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon