«دهلاویه»؛ سپر مقاومتی سوسنگرد+ اینفوگرافیک
"دهلاویه" خط مقدم رسیدن نیروهای بعثی به سوسنگرد بود اما با رشادت فرمانده ستاد جنگهای منظم حسرتی تاریخی را به دل صدام گذاشت.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، «دهلاویه» روستای کوچکی در استان خوزستان و در منطقه دشت آزادگان در شمال غربی سوسنگرد است که در روزهای اول جنگ مورد تهاجم رژیم بعث قرار گرفت.
این روستا در تاریخ دفاع مقدس سرگذشتی پرفراز و نشیب دارد؛ در همان روزهای نخستین جنگ، رژیم بعث صدام قصد اشغال سوسنگرد را داشت و در این بین دهلاویه در خط مقدم حملات نیروهای بعثی قرار داشت. اگرچه پس از پدافندی ده روزه، دهلاویه در 24 مهرماه سال 1359 به دست نیروهای عراقی افتاد اما از آن پس این منطقه صحنه نبرد ستاد جنگهای نامنظم بود.
در 27 خردادماه سال 1360، شهید چمران طرح آزادسازی دهلاویه را بررسی و با نصب پل بر روی رودخانه کرخه، توسط نیروهای ستاد جنگهای نامنظم از آن عبور کرد. این عملیات منجر به پیروزی رزمندگان اسلام با فرماندهی شهید چمران شد.
در 31 خردادماه 1360 این منطقه با تهاجم مجدد نیروهای دشمن به اشغال درآمد و ایرج رستمی به شهادت رسید. در همین روز شهید مصطفی چمران بر اثر اصابت گلوله خمپاره در جریان عزیمت به دهلاویه و معرفی فرمانده جدید مجروح شد و سپس به شهادت رسید.
سرانجام در 27 شهریور 1360 دهلاویه در جریان عملیات شهید مدنی آزاد شد.
انتهای پیام/