تشکیل صندوق پروژه برای جذب نقدینگی مردم در صنعت پتروشیمی

تشکیل صندوق پروژه برای جذب نقدینگی مردم در صنعت پتروشیمی

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: از سال گذشته پیگیر تشکیل صندوق پروژه در صنعت پتروشیمی هستیم تا بتوانیم سرمایه های خرد مردمی را به توسعه صنعت پتروشمی وارد کنیم که امیدواریم این برنامه در ماه‌های آتی به تصویب برسد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، بهزاد محمدی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در نشستی خبری اظهار داشت: برنامه ریزی کرده بودیم که در سال 99، 16 طرح پتروشیمی را به بهره برداری برسانیم؛ اما با شیوع ویروس کرونا، سرعت اجرای پروژه‌ها تحت تأثیر قرار گرفت و بهره برداری از برخی از این طرح‌ها به سال 1400 موکول می شود.

وی افزود: از این تعداد، در سال جاری 12 طرح پتروشیمی به بهره برداری خواهد رسید و در پایان سال جاری و شروع سال 1400، ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی از 66 میلیون تن در سال به 90 میلیون تن در سال می رسد و 4 طرح نیز در سال 1400 بهره برداری می شود.

معاون وزیر نفت با اشاره به بهره‌برداری از 27 طرح باقیمانده جهش دوم صنعت پتروشیمی تا پایان سال 1400 گفت: ظرفیت صنعت تا پایان سال 1400 به 100 میلیون تن خواهد رسید که براساس تعهد برنامه ششم توسعه کشور باید به این رقم می‌رسید و درآمد صنعت پتروشیمی از 15 میلیارد دلار کنونی به 25 میلیارد دلار در سال 1400 می‌رسد.

وی ادامه داد: همچنین 27 طرح دیگر در جهش سوم پتروشیمی اجرایی می شوند و ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی در سال 1404 به 130 میلیون تن و درآمد این صنعت به بیش از 34 میلیارد دلار افزایش می‌یابد.

محمدی با بیان اینکه هم‌اکنون 980 هزار تن پروپیلن در کشور تولید می شود که 150 هزار تن آن در بخش پالایشگاهی و 835 هزار تن در بخش پتروشیمی است، گفت: در حال حاضر 200 هزار تن در سال کمبود پروپیلن در کشور داریم که این کمبود در سال‌های آتی به 700 هزار تن می‌رسد.

وی افزود: برنامه ریزی کرده ایم که با اجرای پروژه‌های متعدد ظرفیت تولید پروپیلن کشور را به 3 میلیون تن در سال برسانیم که در این خصوص از دو روش تولید پروپیلن از متانول و گازطبیعی استفاده خواهیم کرد؛ دانش فنی بومی شده این‌کار وجود دارد و با توجه به ظرفیت 23 میلیون تنی تولید متانول کشور در سال 1404، ظرفیت اجرای این طرح‌ها وجود دارد.

معاون وزیر نیرو با بیان اینکه طرح‌های تولید پروپیلن از متانول در سواحل جنوبی و طرح‌های تولید پروپیلن از گازطبیعی در سواحل شمالی کشور اجرا می شوند، گفت: به منظور افزایش توجیه پذیری اقتصادی این طرح‌ها، در نظر داریم بالاترین میزان تخفیف گازطبیعی را به این طرح‌ها اختصاص دهیم، همچنین با ارائه دانش فنی و برداشت هزینه‌ها به صورت اقساطی و در زمان بهره برداری از طرح و طرح‌خهای تشویقی مالیاتی، در نظر داریم توجیه پذیری اقتصادی این طرح‌ها را بیشتر و جذاب تر کنیم.

وی ادامه داد: تیرماه سال جاری، طرح‌های پایین دستی با مشخصات کامل آماده ارائه به سرمایه گذاران خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پاسخ به سؤالی در خصوص برنامه این شرکت برای استفاده از سرمایه های مردمی و نقدینگی بالای کشور گفت: از سال گذشته پیگیر تشکیل صندوق پروژه در صنعت پتروشیمی هستیم تا بتوانیم سرمایه های خرد مردمی را به توسعه صنعت پتروشیمی وارد کنیم که امیدواریم این برنامه در ماه‌های آتی به تصویب برسد.

وی افزود: وزیر نفت نیز با گردهم آوردن خبرگان مالی در تلاش است با تشکیل شورای تأمین مالی، در جهت استفاده از سرمایه های داخلی به ویژه سرمایه های خرد مردمی، گام بردارد.

محمدی درخصوص اینکه آیا افزایش قیمت لوازم خانگی و محصولات نهایی، از افزایش قیمت محصولات پتروشیمی نشئت می گیرد، گفت: قیمت محصولات پتروشیمی نسبت به سال قبل کاهشی 27 درصدی در بازارهای جهانی داشته و اثرات این کاهش قیمت در بازار داخلی نیز مشاهده می شود و در سال جاری علی رغم افزایش 11 درصدی معامله در بورس، 8 درصد کاهش درآمد داشته ایم که ناشی از همین کاهش قیمت‌ها بوده و به هیچ وجه افزایش قیمت محصولاتی چون لوازم خانگی، ناشی از قیمت محصولات پتروشیمی نیست.

انتهای پیام/

 

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon