مصاحبه| عملیات نظامی قریب الوقوع ارتش سوریه در ریف ادلب/ هماهنگی راهبردی میان سوریه با هم پیمانان برقرار است
کارشناس نظامی سوریه از عملیات نظامی قریب الوقوع در ریف ادلب خبر داد و گفت: هدف ریشه کن کردن موجودیت تروریستهای مسلح جبهه النصره و زیرمجموعههای آن و بازگشت هویت ملی سوریه به محدوده جغرافیایی آن است.
«محمد عباس» کارشناس نظامی و سرتیپ بازنشسته ارتش سوریه در گفتوگو با خبرنگار گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم درباره تحولات ادلب در سوریه و مهلت اضافی روسیه به ترکیه با هدف گشودن مسالمت آمیز جاده بین المللی (M4) که امروز پایان می یابد و چگونگی برخورد سوریه و واکنش آن در صورت اجرا نشدن این امر گفت: بی شک، مهلت اضافی مسالمت آمیز روسیه به ترکیه به منظور اعطای فرصت به این کشور برای اثبات شفافیت و موضعگیری خودش بود تا به طور کامل موضعگیری خودش را در عمل نشان دهد؛ بویژه که ترکیه از گروههای تروریستی مسلح از گروه موسوم به «حراس الدین» گرفته تا «الحزب الترکستانی الاسلامی» و دیگر گروههای تروریستی حمایت میکند که یک ارتش ترکیهای جایگزین (نیابتی) به شمار می رود و ترکیه از آنها بهره برداری و حمایت میکند تا حضور نامشروع خود در خاک سوریه را تضمین کند و فضا را برای خود به منظور تداوم سیطره بر جغرافیای ترکیه از طریق این ارتشهای جایگزین (نیابتی) فراهم کند.
این کارشناس نظامی سوری درباره واکنش کشورش به اقدامات ترکیه گفت: سوریه کاملا میداند که ماموریت ملیاش بازپسگیری جغرافیای این کشور و از بین بردن این حضور تروریستی مسلح و بیرون راندن ارتش اشغالگر ترکیه از خاک سوریه است. این همان هدف راهبردی سوریه به شمار می رود.
وی افزود: معتقدم که ما در سایه هماهنگی و همکاری با دوستان و هم پیمانان روس و ایرانی خودمان و با حمایت مقاومت منتظر لحظات روشن و مشخصی برای همکاری در مقابل تجاوزگری ترکیه هستیم. مقصودم از لحظات این است که پیش روی ما یک گزینه جدید وجود دارد و آن هم گزینه برخورد با اشغالگری ترکیه با منطقی نظامی است؛ بویژه که ما به ترکها برای ابراز حسن نیت فرصت دادیم اما به نظر می رسد که آنها در تلاش برای بهره برداری از فاکتور زمان و باقی ماندن در چارچوب زمان هستند که به ترکیه اجازه میدهد تا در جغرافیای سوریه باقی بماند.
محمد عباس تصریح کرد: یک همکاری و هماهنگی مشترک و تبادل دیدگاه و مواضع و طرحها و برنامه ریزی راهبردی بین سوریه، روسیه، ایران و مقاومت وجود دارد. یک سری اقدامات نظامی در سطح راهبردی وجود دارد. نمی توانیم به سمت اهدافی عملیاتی یا تاکتیکی بدون هماهنگی راهبردی و هم پیمانان و دوستان خودمان حرکت کنیم.
این سرتیپ بازنشسته ارتش سوریه افزود: یک واکنش نظامی در چارچوب کار سیاسی و هماهنگی و تکمیل نقشها بین سوریه و روسیه و عراق و ایران و مقاومت و مقاومت لبنان وجود دارد. ما در عرصه یک جنگ متکامل درحال نبرد هستیم و این نبرد نیازمند این هماهنگی و همکاری کامل و تقسیم ماموریتها و وظایف بین این نیروهای همپیمان به منظور مقابله با تروریسم و مبارزه با تروریسم آمریکایی - ترکیه ای - اسرائیلی در منطقه است.
وی درباره اعزام شدن نیروهای تقویتی ارتش سوریه به محورهای تماس با گروههای مسلح تروریستی در ریف ادلب در برهه اخیر و امکان وقوع عملیاتی نظامی در آینده نزدیک در این محل و اهداف چنین عملیاتی احتمالی گفت: نیروهای مسلح سوریه توانمندیهای رزمی خود را در خطوط جبهه بسیج کردهاند و ماموریتهای رزمی مشخص است و به نیروهای مستقر در خطوط تماس محول شده است اما تاکید میکنم که ترکیه در اعزام بسیاری از نیروها خواه توپخانه سیار یا موشک اندازها یا راکت اندازها و استحکامات و تجهیزات مهندسی تعلل نخواهد کرد و این وضعیت نشان میدهد که ترکیه اقدام به ایجاد خطوط دفاعی کاملی برای نیروهای اشغالگر خود کرده است و این بدان معناست که ما شاهد یک عملیات نظامی محدود نخواهیم بود بلکه یک عملیات نظامی خواهیم بود که چه بسا با هماهنگی بین آمریکا و ترکیه و اسرائیل و گروههای تروریستی مسلح مستقر در منطقه باشد.
محمد عباس از عملیات نظامی قریب الوقوع در ریف ادلب خبر داد و افزود: هماهنگی و همکاری بین سوریه و همپیمانانش روسیه و ایران و مقاومت یک هماهنگی متکامل است و باید نتایج مورد نظر از این هماهنگی حاصل شود.
وی درباره اهداف این عملیات نظامی قریب الوقوع گفت: به طور قطع، هدف ریشه کن کردن موجودیت تروریستهای مسلح جبهه النصره و زیرمجموعههای آن و بازگشت هویت ملی سوریه به محدوده جغرافیایی است که ترکیه تلاش میکند سیاست ترک سازی را در آنجا دنبال کند. در نتیجه، ما با یک نبرد بسیار بزرگ روبهرو هستیم که فقط نظامی نیست بلکه نبرد هویت و فرهنگ و موجویت ملی در سرزمین سوریه در ریف ادلب است.
این کارشناس نظامی گفت: یک سری اهداف بزرگ سیاسی و اجتماعی و نظامی برای این عملیات و نیز یک نوع تکامل با جنبههای اجتماعی و ملی و فرهنگی و اخلاقی و پاسداری از هویت سوری شهروند سوری در ادلب و محروم کردن ترکیه از انجام نقش تروریستی خود برای سیطره بر هویت و ترک سازی و تحمیل لیره ترکیه و سامانه مخابراتی و قوانین ترکیه بر اهالی سوری منطقه و دادن رنگ و بوی ترکیه ای به این منطقه وجود دارد. این تلاشهای ترکیه یک نوع دیگر از تعدی و تجاوزگری علیه سوریه است.
وی درباره لغو سفر وزیران خارجه و دفاع روسیه به ترکیه و رابطه آن با آغاز عملیاتی نظامی در ادلب گفت: فکر نمیکنم که ارتباطی با عملیات نظامی داشته باشد اما شاید نشانهای از این احساس روسیه باشد که ترکیه خیانت و نفاق را در پیش گرفته است و چه بسا گواهی بر این موضوع باشد که روسیه از اقدامات ترکیه راضی نیست اما فکر نمیکنم که با آغاز عملیات نظامی در ادلب مرتبط باشد؛ با وجود اینکه این عملیات آماده اجرا شده است. اما شاید این امر (لغو سفر) با جنبهای سیاسی و منطقهای و لجستیکی و ماهیت درگیری موجود در عرصه مرتبط باشد و فکر نمیکنم که این عرصه در جغرافیای کشور سوریه محدود باشد بلکه اکثر منطقه و تا لیبی و یمن را در برمیگیرد.
این کارشناس نظامی سوری گفت: لغو سفر ممکن است نشانهای از ارسال یک پیام از طرف روسیه برای ترکیه باشد که دیگر پیمانه پر شده است و زمان پیش از آغاز عملیات کوتاه شده است اما به هیچ وجه به معنای آغاز عملیات نظامی نیست.
سرلشکر عباس گفت: آغاز عملیات نظامی یک سری شروط سیاسی و نظامی و اقتصادی و لجستیکی خواهد داشت که ماهیت موضعگیری و وضعیت محلی و ذاتی آن را مشخص میکند.
انتهای پیام/