یزد| بازار آشفته مسکن خانهدار شدن را به آرزویی دست نیافتنی تبدیل کرد
در حالی که این روزها افزایش قیمت مسکن سبب تبدیل خانهدار شدن به آرزوی دست نیافتنی شده، بسیاری از مردم نگران آن هستند که با افزایش سرسامآور اجاره خانهها، سال آینده را باید در خانه سپری کنند یا توان پرداخت اجاره را ندارند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، داشتن سرپناهی کوچک برای بسیاری از جوانان و البته سایر اقشار جامعه به آرزویی بزرگ تبدیل شده که در حسرت بهدست آوردن آن حتی اگر برنامهریزی دقیق هم داشته باشند سالیان سال باید تلاش کنند تا در این بازار آشفته حال افزایش قیمتِ خانه و زمین، صاحبخانه شوند.
بازاری نامنظم از قیمتهای سر به فلک کشیده زمین و مسکن و ساختمان که علت آن را مثل همیشه در وضع قوانین نادرست، نبود نظارت مسئولان بر اجرای پروژهها و برنامههای کاری خود و منفعتطلبی و کسب سود از طرف عدهای دیگر میتوان یافت؛ مواردی که خوان سوددهی این بازار همچنان برایشان پهن است و سیرآوری نامتناهی برای آنها ایجاد شده است و آنان که باید عملی انجام دهند و حرفی بزنند سکوت کردهاند.
در این میان تنها عدهای که قدرت مالی کمتر دارند در آتش خودخواهی آنها میسوزند و سالها زحمتشان برای خانهدار شدن با عمل طمع برانگیز دیگران و بیتوجهی مسئولان به برنامهها و قوانین وضع کرده خودشان از بین میرود.
اتحادیه مشاورین املاک استان یزد مشکلات بهوجود آمده در بازار ملک را بر افزایش قیمت بیرویه زمین و خانه موثر دانست.
امیر یاسینی رئیس اتحادیه مشاورین املاک و بنگاهداران استان یزد در این رابطه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در یزد اظهار داشت: در بازار ملک و املاک مشکلاتی بهوجود آمده که بسیاری از آنها موجب افزایش قیمت بیرویه ساختمان و ملک شده و راه حل آن وضع قوانین و عمل به آنها است.
ایجاد رقابت ناسالم در بازار مسکن
وی گفت: از زمانی که قانون نظام صنفی حریم صنفی و سقف صنفی را برداشته، بنگاههای زیادی در سطح شهر پروانه کسب گرفتند بهویژه در بلوارهایی مثل جانباز، جوان و امام خامنهای تعداد بنگاههای زمین از سوپر مارکتی شاید بیشتر باشد و وقتی چند بنگاهدار در کنار هم کار میکنند تنها برای اینکه ملکی از دستشان نرود ملکی را بالاتر میفروشند یا ملکی را با قیمت پائینتر میخرند و این امر رقابتی ناسالم را بین بنگاهداران بهوجود آورده و بر افزایش قیمت ساختمان و زمین تأثیر گذاشته است.
رئیس اتحادیه مشاورین املاک استان یزد گفت: هیچ کجای ایران مدیران ساختمانها و آپارتمانها اجازه رهن، اجاره و فروش آپارتمان ندارند ولی در یزد این کار توسط مدیران مجتمعهای آپارتمانی انجام میشود و این مدیران قیمتهای مجتمعها را بسیار بالا بردهاند و حق دخالت به اتحادیه و بنگاهداران نمیدهند که این مشکل توسط اتحادیه و از طریق فرمانداری یزد در حال پیگیری است چرا که این مشکل بینظمی شدیدی در قیمت بازار ملک و همچنین افزایش قیمت بیرویه ساختمان بهوجود آورده است.
وی افزود: بنگاهداران از گرانی مسکن منفعتی نمیبرند و به قول قدیمیها نان در ارزانی است زیرا وقتی قیمت بالا برود، تعداد معاملات پائینتر میآید و به ضرر بنگاهدار است، بنابراین از فرمانداری خواستیم که قانونی را برای مجتمعهای آپارتمانی وضع کند تا در اختیار بنگاهداران گذاشته شود و این مجتمعهای آپارتمانی طبق قوانین و شرایطی قیمتگذاری و فروخته شود تا بدین گونه هر مدیر مجتمعی با قیمتهای بسیار بالا اقدام به فروش واحدهای آپارتمانی نکند.
دیوار و شیپور عامل افزایش افسارگسیخته قیمت مسکن
یاسینی از دیگر مشکلات این اتحادیه را سایتهایی مانند شیپور و دیوار دانست که خود مردم بر ساختمانهایشان قیمتهای فوقالعاده بالایی میگذارند برای مثال قیمت واقعی زمین در منطقه کاریزلند جاده تفت طبق آنچه الآن در حال معامله است متری یک میلیون و 800 هزار تومان تا 2 میلیون تومان است ولی در این سایتها تا متری سه میلیون و 500 هزار تومان هم قیمت گذاشته شده است.
بنابراین وقتی فردی میبیند که زمین همسایه یا فردی دیگر در آن منطقه قیمت 3 میلیون تومان گذاشته شده ترغیب میشود تا قیمت زمین خودش را بالاتر یا در نهایت با همین قیمت به بنگاهدار معرفی کند در صورتی که این سایتها با نظارت پلیس فتا و دولت خیلی بهتر میتوانند عمل کنند و یا اینکه حداقل دستور بدهند که قیمت ملک در سایت درج نشود چرا که اعلام قیمت در سایت سبب افزایش قیمت بیش از حد در بازار ملک شده است.
نهادهای دولتی و خصوصی تبدیل به بنگاهدار شدهاند
وی یکی دیگر از مشکلات این اتحادیه را ورود شرکت تعاونیهای دولتی و خصوصی برشمرد و گفت: تمام ادارات مثل استانداری، اداره برق، فرمانداری و بسیاری دیگر از شرکتها با ایجاد شرکت تعاونی قطعه زمین بزرگی را خریداری کرده و قطعات زمین را تفکیک کردند و با قیمت خیلی ارزان و با شرایط قسطی به دست کارمندانشان میدهند و بدین گونه همه برای خودشان دلال و بنگاهدار ملک شدهاند و کسی که بخواهد این خانه یا زمین قسطی را بفروشد بر اساس منافع خود با قیمت بالاتری به بازار معرفی میکند و این کار سبب افزایش قیمتها شده است.
یاسینی با اشاره به اینکه امنترین سرمایهگذاری بازار ملک است بیان کرد: قیمت طلا، دلار و ماشین ثبات قیمت ندارد و سرمایهگذاران زیادی به دلیل ثبات نسبیِ بازار ملک در این بازار سرمایهگذاری کردند.
وی وجود مجتمعها و آپارتمانهای خالی را از دیگر دلایل و مشکلات این صنف و افزایش قیمت ملک بیان کرد و گفت: شما میتوانید شبها در منطقهای مانند صفائیه بسیاری از مجتمعهای خالی را ببینید که مالکان آنها تنها چراغ آن را روشن میکنند و نه واحدهایشان را میفروشند و نه اجاره میدهند و نه به رهن میگذارند؛ دولت هم فکری برای آنها نداشته و مالکان هم بهدنبال بالاترین قیمت هستند.
وضع مالیات بر خانههای خالی کمک خوبی به بهتر شدن بازار ملک میکند
یاسینی وضع قانون مالیاتی برای مجتمعهای آپارتمانی خالی را کمکی خوبی برای بهتر شدن وضع بازار ملک دانست و گفت: وزیر مسکن و شهرسازی در هفته گذشته قول وضع این قانون را داده و اجرای آن را به عهده بنگاهداران گذاشته ولی این کار ریشهای باید اجرا شود و کاری نیست که صنف بنگاهداران بتواند انجام دهد یا صنف به بنگاهدار بگوید که با مالک در مورد آن صحبت کند و قیمت ساختمان را پائین بیاورد یا با دارایی در مورد مالیات ساختمان صحبت کند.
وی دادن تسهیلات بلند مدت به مردم برای تهیه مسکن و یا اجرای طرحهایی مثل مسکن مهر را بهصورت زمین یا آپارتمان در کاهش قیمت ملک و ساختمان موثر برشمرد.
در بازاری مثل ملک و ساختمان اگر قوانین مناسب و اصولی به درستی وضع میشد و بر پروژهها و های بزرگ شرکتها و ادارات نظارت میشد بسیاری از این مشکلات که گریبان عدهای را به سختی گرفته و ناتوانی دیگران را در حل این مشکلات به خوبی نشان میدهد، هرگز پیش نمیآمد.
در هر حال امروزه بهدلیل بی توجهی های بسیاری که از سوی مسئولان در طول سالهای قبل رخ داده و سوءاستفاده دلالان و سودجویان از این بی توجهی ها، زندگی بخش زیادی از جامعه را با سختی های زیادی روبهرو کرده است.
سختیهایی که طعم زندگی بدون اسباب کشی سالانه را برای بخش اعظمی از جامعه آرزویی دست نیافتنی کرده و این روزها دیگر این قشر از جامعه در رویاهای خود هم نمیتوانند صاحب خانه شدن حتی خانههای بسیار کوچک را تجربه کنند.
انتهای پیام/784/ح