امامجمعه بوشهر: امام صادق(ع) احیاءگر اسلام نابمحمدی(ص) و زدودن تحریفها در تاریخ اسلام است
گروه استانها- امام جمعه بوشهر با بیان اینکه امام صادق (ع) آشکار کننده گنجینه معارف اسلامی در همه ابعاد است، گفت: امام جعفر صادق(ع) احیاءگر اسلام ناب محمدی (ص) و زدودن تحریفها و انحرافها در تاریخ اسلام است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، آیتالله غلامعلی صفاییبوشهری صبح امروز در آیینی به مناسبت سالروز شهادت رئیس فقه جعفری حضرت صادق آل پیامبر (ص)، با بیان اینکه حضرت امام جعفر صادق (ع) احیاءگر اسلام ناب محمدی (ص) و زدودن تحریفها و انحرافها در تاریخ اسلام است اظهار داشت: حضرت جعفر بن محمد صادق (ع) مبانی تمدن اسلامی را ساختارسازی نظری کرد.
نماینده ولیفقیه در استان بوشهر، با بیان اینکه امام صادق (ع) آشکار کننده گنجینه معارف اسلامی در همه ابعاد است، خاطرنشان کرد: ششمین پیشوای شیعیان حضرت شیخ الائمه امام صادق (ع) نشان بزرگی و زنده مانی اسلام در تمام ابعاد فردی و اجتماعی است.
رئیس شورای عالی حوزههای علمیه استان بوشهر جایگاه ایمان و تقوا، ضرورت و توجه به سبک زندگی ائمه معصومین(ع) را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: امام صادق (ع) علم و دانش و جهاد و بصیرت را بر اساس ایمان و تقوا همواره سفارش میکرد.
آیت الله صفایی بوشهری با تصریح بر اینکه موسس فقه جعفری وارث علوم رسالت و مایه ماندگاری نبوت و مبلغ دین خدا بود، افزود: امام صادق (ع) در عین اصالت همواره بر دانستن مبانی شیعه و وحدت مذاهب اسلامی سفارش میکرد.
امام جمعه بوشهر، با اشاره به ایمان قلبی و تقوای عملی، اظهار کرد: ایمان ساختار اندیشه، اعتقاد و نوع نگرش انسان به جهان کلان خلقت هست و باطن اعتقادی انسان را معماری میکند و منشاء اعمال انسان در عرصه زندگی است.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با بیان اینکه تقوا و ایمان مکمل و رشد دهنده یکدیگرند تصریح کرد: تقوا زندگی عملی و رفتاری انسان طبق موازین دین و اطاعت از دستورات الهی در تمامی عرصههای زندگی است.
وی به چگونگی تحول آفرینی ایمان و تقوا در زندگی انسانها اشاره کرد و گفت: ایمان و تقوا زندگی انسان را در طریق عبودیت الهی قرار میدهد و سبب نجات و کمال انسان است.
آیتالله صفایی بوشهری تمدن آفرینی را محصول سبک زندگی توحیدی دانست و تاکید کرد: نجات و کمال انسان در زندگی فردی و اجتماعی، دنیایی و فرا دنیایی و تمدن آفرینی محصول و نتیجه تحول ایمانی و تقوایی در سبک زندگی انسانها است.
امام جمعه بوشهر به بهرههای اجتماعی خمس و زکات پرداخت و خاطرنشان کرد: خمس و زکات یکی از واجبات شرعی است که سبب تزکیه مال، حفظ دین و رفع چالش های اقتصادی مستمندان میشود.
وی در ادامه نکاتی پیرامون ضعف و ناتوانی جسمی و روحی و گرفتاریهای جامعه را بیان کرد و گفت: همانطور که سلامت و تندرستی و آسایش، گاهی سبب غرور انسانهای کم ظرفیت میشود؛ ضعف و ناتوانی و گرفتاریها نیز سبب شکستن هیمنه غرور میشود و انسان میداند که هیچ نیست، چراکه با اندک میکروب و ویروس مریض و با کمترین تغییرات، دچار فقر و سقوط میشود.
نماینده ولیفقیه در استان بوشهر با اشاره به اینکه سومین پیشوای شیعیان حضرت امام حسین (ع) میفرماید: «اگر این سه چیز تهیدستی، بیماری و مرگ نبود هرگز انسان در مقابل چیزی سر فرود نمیآورد»، اضافه کرد: انجام فرائض دینی برای دارا بودن مصالح و آثار عالیه الهی سبب صفای باطن و رفع غرور میگردند و با انجام فرائض دینی، انسان متوجه میشود که بنده است و در مقابل عظمت ذات اقدس خداوند و دیگر عابدان درگاه الهی قیمتی ندارد، انسان با به جا آوردن عبادات الهی از حیوانیت و دنیاگرایی فاصله گرفته، اوج میگیرد و نهاد و باطنش سرشار از انوار تقوا میشود.
استاد درس خارج مدرسه علمیه امام خمینی (ره) شهرستان بوشهر عنوان کرد: آلودگیهای حیوانی و امیال دنیوی سبب توقف معنوی و سقوط شخصیت الهی انسان میشود و تمامی اعمال خیر انسان را رنگ دنیوی زده و آثار وضعی و تربیتی و برکات اخروی آن را از بین میبرد.
امامجمعه بوشهر با بیان اینکه تمایلات نفسانی برای انسان بتی میشوند که انسان را به بردگی خود میکشانند، به روایتی از امام علی(ع) پرداخت و خاطرنشان کرد: ای انسان، چه چیز تو را به ارتکاب گناه جرأت داده و در برابر پروردگارت مغرور ساخته و چه کس تو را بر هلاکت خویشتن علاقمند کرده است. آیا آن مهربانی که در حق دیگران روا میداری برای خودت نمیخواهی؟!».
آیتالله صفاییبوشهری با اشاره به اینکه خداوند قادر سبحان در سوره مبارکه قصص میفرماید «آن خانه آخرت را برای کسانی قرار دادهایم که هرگز در زمین برتری جو و مغرور نبوده و هیچگاه فساد نمیکنند»، بیان کرد: انسان در عالم وجود ذرهای بیش نیست، اگر با خدا باشد و مرتکب گناه نشود به بزرگی میرسد و اگر بی خدا باشد و گناه انجام دهد کشتی وجودش دچار توفان و در گرداب سخت دریای دنیا غرق میشود.
انتهای پیام/190/ ز