اسبقیان: انتقال رشتههای جانبازان و معلولین به فدراسیونها باعث گلهمندی شد/ برای اولین بار به قولم عمل نکردم، عذرخواهی میکنم
رئیس فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولین گفت: انتقال رشتههای جانبازان و معلولین به فدراسیونهای تخصصی باعث گلهمندی ورزشکاران و هیئتها شده است.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در جلسهای که ابتدای هفته جاری با حضور علینژاد معاون وزیر ورزش، خسرویوفا رئیس کمیته ملی پارالمپیک، اسبقیان رئیس فدراسیون ورزشهای جانبازان و معلولین و رغبتی مدیرکل دفتر برنامهریزی و نظارت ورزش قهرمانی در وزارت ورزش و جوانان برگزار شد، بعد از بررسیهای به عمل آمده و نظر نهایی حاضران در جلسه مقرر شد رشتههای تنیس، تنیس روی میز، تکواندو، قایقرانی، تیراندازی با کمان، دوچرخهسواری، بدمینتون و سوارکاری در بخش معلولین همچون گذشته در فدراسیونهای ملی مرتبط به فعالیت خود ادامه دهند.
این تصمیم در حالی گرفته شد که همه این رشتهها به جز تکواندو فعالیتهایشان را تا قبل از سال 98 کم و بیش زیر نظر فدراسیون جانبازان انجام میدادند که البته این رویه از ابتدای سال 98 تغییر کرد. در اواخر سال گذشته و در مجمع انتخاباتی این فدراسیون نیز اسبقیان قول داده بود که این 8 رشته را به فدراسیون متبوعش بازگرداند، اما موفق به این کار نشد.
اسبقیان در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، درباره این تصمیم اظهار داشت: در جریان برگزاری انتخابات و در ارتباطاتی که با استانها داشتیم، آنها اعلام میکردند که در برخی از این هشت رشته توجه جدی از سوی هیئتها به ورزش جانبازان و معلولین صورت نمیگیرد و این رشتهها رها شدهاند. بر همین اساس مقرر شد این موضوع را پیگیری کنیم. در واقع تمام تلاشمان این بود که این رشتهها که مورد کمتوجهی هیئتها قرار گرفتهاند، برای بازگرداندنشان اقدام کنیم که این مسئله در مجمع نیز اعلام شد.
وی افزود: اخیراً سه جلسه برگزار شد؛ جلسه اول در کمیته ملی پارالمپیک، جلسه دوم در فدراسیون جانبازان و معلولین و جلسه سوم نیز روز یکشنبه در وزارت ورزش. تمام مسائل در این جلسه مطرح و عنوان شد که موضوع ورزش جانبازان و معلولین در استانها و شهرستانها مورد توجه جدی از سوی هیئتها و فدراسیونهای تخصصی قرار بگیرد که این مسئله از طرف من عنوان شد. با توجه به اینکه خسرویوفا یکسری الزامات مربوط به کمیته بینالمللی را مطرح کرد و گفت که سمت و سوی IPC به سمت سوق دادن رشتهها به فدراسیونهای تخصصی است، قرار بر آن شد که در رشتههایی که واگذار شده، وزارت ورزش ورود کند. در همین باره علینژاد ماموریتی به رغبتی داد که این موضوع را پیگیری کند و اگر قصوری در هیئتهای استانی یا فدراسیونهای تخصصی وجود دارد، حتماً مورد توجه قرار داده و تذکر لازم به برخی از آنها داده شود. در نهایت قرار بر آن شد با توجه به الزاماتی که وجود دارد، این رویه فعالیت رشتهها زیر نظر فدراسیونهای تخصصی ادامه پیدا کند.
رئیس فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولین یادآور شد: در مجمع انتخاباتی هیئت استان کرمان که روز سهشنبه برگزار شد، شاهد گلهمندی هیئت استانی و مجموعه ورزشکارانی که رشتههایشان واگذار شده، بودیم. قطعاً این گزارشها را به معاونت توسعه ورزش قهرمانی وزارت ورزش و رئیس کمیته ملی پارالمپیک ارائه خواهم کرد.
اسبقیان درباره نارضایتیهایی که از سال 98 درباره انتقال رشتهها به فدراسیونهای تخصصی از سوی هیئتها و ورزشکاران معلول وجود داشت و در پاسخ به این سوال که آیا نمیشد این اقدام پس از فراهم شدن زیرساختها صورت بگیرد؟ گفت: موافق این قضیه هستم و معتقدم ابتدا باید زیرساختها آماده شود و سپس این اتفاقات بیفتد. این کار باید با تأمل صورت میپذیرفت، ولی در هر صورت این اتفاق افتاده و در خصوص موضوع برگشت به عقب هم الزامات IPC از سوی کمیته ملی پارالمپیک مطرح میشود و این مسئله ما را کمی نگران میکند که دچار مشکلات و مسائل بینالمللی شویم. این موارد را پیگیری و مشکلات را با معاونت توسعه ورزش قهرمانی وزارت ورزش مطرح میکنیم و حتی به آقای خسرویوفا میگوییم تا ببینیم نتیجه چه میشود. فعلاً تصمیم همان چیزی است که گرفته شده است.
وی درباره اینکه شنیده میشود فرصت انتقال این رشتهها تا سال 2028 است و بر همین اساس چرا عجله برای این انتقال وجود دارد تا ورزشکاران و هیئتها گلهمند شوند؟ عنوان کرد: در مجمع کرمان هم این گلهمندی بود و ورزشکارانی که رشتههایشان به هیئتهای استانی منتقل شدهاند، توجه جدی به آنها نمیشود و رها شدهاند که این میتواند آسیبزا باشد. باید این گزارش را مجدداً به وزارت ورزش منعکس کنم تا تدابیر لازم اندیشیده شود و ورزشکاران جانباز و معلول آسیب نبینند.
«در روزهای گذشته بحث احتمال استعفای هادی رضایی از سمت دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک مطرح شد. در صورت این جدایی، آیا در کادر فنی تیم ملی والیبال نشسته نیز تغییراتی صورت میگیرد؟» اسبقیان در پاسخ به این سوال گفت: رضایی از افراد متخصص و فنی در حوزه ورزش جانبازان و معلولین است. این مسئله یک موضوع داخلی و صحبتهایی بین او و خسرویوفا است که حل میشود. نظر خسرویوفا و تمام اعضای هیئترئیسه کمیته پارالمپیک این است که رضایی بماند. حضور رضایی یک فرصت برای ورزش جانبازان و معلولین است و امیدوارم مشکلی پیش نیاید.
به گزارش تسنیم، در عین حال سایت فدراسیون جانبازان و معلولین هم در مطلبی نوشت: «اسبقیان که روز گذشته در مجمع عمومی هیئت استان کرمان حضور یافته بود، پیرامون انتقال 8 رشته به فدراسیونهای تخصصی گفت: از همه اعضای مجمع انتخاباتی عذرخواهی میکنم که نتوانستهام به قولم عمل کنم و در این مورد به تصمیم اعضای مجمع در خصوص ادامه خدمتم احترام میگذارم. در طول سی سال خدمت و فعالیتم در پستهای مدیریتی و مسئولیتهایی که داشتم، به قولهای خود عمل کردهام و این اولین باری است که به عهدم وفا نکردم، اما دوستان بدانند این تصمیم از سوی کمیته ملی پارالمپیک و وزارت ورزش اتخاذ شد و آنها نیز با در نظر گرفتن الزامات بینالمللی به این کارشناسی رسیدهاند که به طور حتم در این خصوص توضیح داده یا خواهند داد. به هرحال من به قول خود عمل نکردم و باید پاسخگو باشم و انشاالله در مجمع آینده، توضیحات لازم را خواهم داد.
انتهای پیام/