سمنان| خاطره یک قاری قرآن از دیدارش با رهبر معظم انقلاب
گروه استانها- مدرس قرآن و از داوران مسابقات مختلف کشوری و استانی است و نامش از استان پهناور سمنان در کشور و در حوزههای مختلف فعالیتهای قرآنی مطرحشده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سرخه، محمد لطیف مجیب قاری قرآن و از پیشکسوتان این عرصه است. 65 سال سن دارد و از مهاجران افغانستانی ساکن در سرخه از توابع استان سمنان است.
او مدرس قرآن و از داوران مسابقات مختلف کشوری و استانی است و البته خود نیز در مسابقات متعدد داخلی و بینالمللی قرآن کریم در رشته قرائت و حفظ شرکت کرده است و موفق به کسب عناوین برتر در این رشتهها شده است.
او در سال 59 پناهنده جمهوری اسلامی ایران میشود و در همان بدو پناهندگی همپای دیگر انقلابیون ایرانی به فعالیتهای انقلابی در شهرهایی نظیر کرمان، مشهد و تهران میپردازد.
استاد مجیب در سال 64 وارد سمنان میشود و با شخصیتهای برجسته این استان نظیر حجتالاسلام حسن اختری، آیتالله شاهچراغی که اکنون نماینده ولیفقیه در استان سمنان، محمدحسن پیرچه که هماکنون مسئول دفتر شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان است در ستاد نماز جمعه تا سال 1372 فعالیت و همکاری داشته است.
او در رزومه فعالیتهای خود از داوری مسابقات قرآنی سپاه و سازمان تبلیغات اسلامی نیز نام میبرد و این استاد برجسته قرآنی هماکنون از پیشکسوتان و قاریان قرآن است که نامش از استان پهناور سمنان در کشور در حوزههای مختلف فعالیتهای قرآنی مطرحشده است.
استاد مجیب رشد و تربیت در خانوادهای مذهبی که در آن پدر از قاریان قرآن و مادر نیز همواره به تلاوت قرآن مشغول بوده است را در علاقهمندیاش به ادامه راه پدر مؤثر میداند و میگوید: مسلمان واقعی باید با قرآن مأنوس باشد؛ قرآنی که کلام خداوند متعال است و از معجزات پیامبر عظیمالشأن اسلام حضرت محمد (ص) محسوب میشود؛ حال اهلیتت در مسلمانی میخواهد تشیع باشد یا تسنن.
این قاری برجسته قرآن که قرار گرفتن در مسیر قرآن را لطف خداوند متعال میداند میگوید: بنده از همان ابتدا شیفته صوت زیبای قاریان مصری قرار گرفتم و نوارهای قرائت اساتید مصری در حوزه صوت و لحن را گوش میدادم.
او میگوید علاوه بر اینها سالها در کلاسهای قرآنی تجوید و روخوانی نیز شرکت کردهام و باید هم اینگونه باشد؛ فراگیری هر حرفه و تخصصی نیاز به تمرین و ممارست و تلاش فراوان دارد؛ همانگونه که اساتید قرآنی همچون عبدالباسط و دیگر اساتید برجسته و مطرح قرآنی نیز چنین بوده و هستند.
آرامش نتیجه مأنوس شدن من با قرآن است
استاد مجیب با بیان اینکه آرامش تمام آن چیزی است که از مأنوس شدن با قرآن نصیب بنده شده است عنوان میکند: انسان مؤمن و یک مسلمان واقعی باید راه هدایت خود را پیدا کند و در طول زندگی خود از این مسیر هرگز خارج نشود و مسائل و موانع راه او را به بیراهه نکشاند تا رستگار شود و بهعبارتیدیگر به کمال معنوی دست یابد.
او که سالهاست به آموزش قرآن به قرآن آموزان میپردازد از خاطره خود در سال 60 و حضورش در مسابقات کشوری قرآن در تهران میگوید: در آن سال رهبر معظم انقلاب امامجمعه تهران بودند و بنده افتخار ملاقات با ایشان را داشتم و هنوز نیز تلاوت زیبای قرآن را از زبان ایشان در خاطر دارم که بسیار زیبا و دلنشین قرآن را تلاوت کردند.
این قاری قرآن اضافه میکند: در سال 62 به همراه جمعی حدود 80 نفره در آن زمان که آیتالله خامنهای رئیسجمهور ایران بودن دوباره فرصت دیداری دیگر برایم میسر شد و هنوز عکس آن دیدار را در آلبوم عکس خود به یادگار دارم.
او با اشاره به برخی توصیههای مقام معظم رهبری به قاریان قرآن گفت: ازجمله توصیههای اکید ایشان انتقال مفاهیم و مضامین متعالی قرآنی به نسلهای بعدی بود.
جهان اسلام باید زیر چتر ولایتفقیه باشد
این قاری برجسته قرآن با تأکید بر اینکه باید فرزندانمان را با قرآن بیشازپیش مأنوس کنیم، تصریح میکند: جهان اسلام باید زیر چتر ولایتفقیه باشد و همه ما باید گوشبهفرمان ولی امر مسلمین جهان حضرت آیتالله خامنهای باشیم.
او توصیهاش به نسل جوان و نوجوان امروز است که در فراگیری علوم قرآنی بهعنوان یک مسلمان چه شیعه و چه سنی بیشازپیش اهتمام ورزند و تأکید میکند: هر فرد مسلمان که به سن تکلیف میرسدـ دختران از سن 9 سالگی و پسران از سن 15 سالگی ـ باید تلفظ صحیح عبارات عربی را فرا گیرند؛ چراکه همانطور که میدانیم در نماز اگر عبارات عربی را بهدرستی تلفظ نکنیم؛ آن نماز صحیح نیست.
این قاری برجسته قرآن اضافه میکند: بیتوجهی به تلفظ صحیح عبارات عربی در نماز متأسفانه وجود دارد و اکثر افراد کمترین توجهی به این مسئله ندارند و این موضوعی است که برای بنده بهعنوان یک دغدغه جدی است و مسئولان امر باید به این موضوع توجه بیشتری داشته باشند.
استاد مجیب در ادامه از مشکلات خود اینگونه برایمان میگوید که: بارها برای اخذ تابعیت ایرانی مراجعه کردهام و اما هنوز موفق نشدهام تابعیت ایرانی بگیرم و به بنده میگویند اگر همسرت ایرانی بود میتوانستی به راحتی تابعیت ایرانی داشته باشی.
این قاری قرآن از طریق خواندن قرآن و مربیگری و داوری مسابقات مختلف قرآنی امرارمعاش میکند و امروز با سختیهای زیاد مالی مواجه است.
این استاد و قاری قرآن همچنان مستأجر بوده و آنچه از تلاش در عرصه فعالیتهای قرآنی به دست میآورد؛ فقط کفاف خوراک و پوشاک و دادن پول آب و برق و گاز و تلفن او را میدهد.
کمک به امرار معاش و زندگی متوسط کمترین کاری است که میتوان برای فعالان قرآنی و فرهنگی کشور کرد؛ موضوعی که هم نیاز به انسجام قانونی دارد و هم نیاز به عزم مسئولانه.
مصاحبه از محترم امامی
انتهای پیام/363/ ت