گزارش|گرانی افسارگسیخته در بازار لوازم خانگی یزد / وقتی نظارت در بازار جایی ندارد


گزارش|گرانی افسارگسیخته در بازار لوازم خانگی یزد / وقتی نظارت در بازار جایی ندارد

گروه استان‌ها ـ رئیس اتحادیه لوازم خانگی استان یزد نبود نظارت عملی را علت گرانی‌های چند باره  در بازار لوازم خانگی دانست و گفت: این روزها هم فروشندگان و هم مردم خسارت زیادی از این وضعیت بازار می‌بینند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، با ورود به بازار لوازم خانگی، بیشتر چشممان به والدینی می‌خورد که تأمین لوازم اولیه زندگی  دختران دم بخت یا عروس شده‌شان در این گرانی‌های پی در پی ناممکن شده و سردرگمی، لذت خریدی شاد آن هم برای عروسی را از آنها گرفته است.

علت را که جویا می‌شویم دوباره به مسئله نظارت و کنترل می‌رسیم  و آن هم نظارتی که تنها برای فروشنده نباشد و بر عملکرد همه از دولت، اتاق اصناف و وزارت صنعت معدن تجارت  گرفته تا اتحادیه و فروشندگان را در بر بگیرد چرا که نظارت یک طرفه آن هم تنها بر فروشندگان و به بهانه افزایش قیمت دردی را دوا نمی‌کند.

محمدهادی قیامت رئیس اتحادیه لوازم خانگی استان یزد در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در یزد اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون چهار مرتبه و هر بار 10 تا 15 درصد افزایش قیمت در بازار لوازم خانگی داشته‌ایم.

وی گفت: این افزایشِ قیمتِ بی‌رویه نشان از نبود نظارت است و البته نظارت داشتن در بازار الآن تنها یک یازی است چرا که هر کسی کار خود را انجام می‌دهد.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی استان یزد تشریح کرد: نماینده تولیدکنندگان لوازم خانگی می‌گوید ورق فولاد یک دفعه از 6 هزار تومان به 17 هزار تومان افزایش قیمت داشته، فولاد فلزی است که در دست دولت است و  قیمت آن در بورس اعلام می‌شود پس چرا آن را گران کرده‌اند.

وی افزود: در تولید وسیله‌ای مانند یخچال، 70 درصد فولاد به کار رفته و با افزایش قیمت 3 برابری فولاد، تولیدکنندگان چاره‌ای جز افزایش قیمت محصولات خود ندارند.

قیامت گفت: فروشندگان هم مجبورند جنس گران بخرند و گران هم بفروشند چرا که درصد سودشان مشخص است و تنها می‌توانند به هر فاکتور 7 درصد اضافه کنند و بیشتر از این مقدار توسط نمایندگان اتاق بازرگانی، اصناف و تعزیرات هنگام بررسی فاکتور جریمه می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه دولت گفته به مردم مانند مسکن وام می‌دهیم تا لوازم خود را خریداری کنند بیان کرد: همین امر خود سبب گرانی‌های بیشتر می‌شود.

رئیس این اتحادیه تصریح کرد: مسئله بر سر تولیدکنندگان و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان است و خود دولت و اداره صنعت معدن و تجارت هم نمی‌دانند چه کار باید کنند و همه حساب و کتاب از دستشان در رفته است.

وی گفت: گران کردن قانونش این است که آنالیزِ قیمت داده شود و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان مجوز گران کردن بدهد ولی در حال حاضر حساب‌ها از دست همه بیرون رفته و خودسر گران می‌کنند.

قیامته با اشاره به اینکه دولت باید وارد کار اساسی شود بیان کرد: کار اساسی به حرف نیست و دولت باید به حرفی که می‌زند عمل کند.

بالاخره این روزگار هم می‌گذرد و دود این گرانی‌ها روزی به چشم همان کسانی می‌رود که امروز با ندانم کاری مسئولیت عمل خود را به عهده دیگری می‌اندازند و یا با اقدام و عملی نادرست آن هم برای سود شخصی بیشتر بردن، بازار کار عده‌ای را از تکاپو می‌اندازند.

انتهای پیام/784/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران