مرکز دائمی اطفای حریق هوایی در ارسباران ایجاد میشود
گروه استانها – مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی کمبود امکانات در حوزه اطفای حریق را مورد اشاره قرار داد و گفت: به دنبال ایجاد مرکز اطفای حریق هوایی هستیم.
حمید قاسمی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تبریز، با اشاره به احتمال آتش سوزی در جنگلهای ارسباران و تکرار تجربه تلخ گذشته، اظهار داشت: جلوگیری و واکنش سریع در برابر آتش سوزی، سه چهار ماه است که جزو دغدغههای اولویت دار ماست و به دنبال پیشگیری از آتش سوزی و یا تکرار تجربه آتش سوزیهای گذشته در جنگلها هستیم.
وی با بیان اینکه بر اساس قانون ستاد بحران، مسئول کارگروه اطفای حریق در جنگلها و مراتع، سازمان منابع طبیعی است افزود: ما هم در این زمینه همکار منابع طبیعی هستیم و امسال تلاش میکنیم که آمادهتر از سال گذشته باشیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با بیان اینکه از یک ماه گذشته فرهنگ سازی جلوگیری از آتش سوزی احتمالی را آغاز کردیم ابراز داشت: برخی سمنها و NGO ها هم برای فرهنگ سازی در دره مکیدی جنگلهای ارسباران مستقر شدند تا مانع از سرایت سهوی آتش به جنگل توسط گردشگران شوند.
وی افزود: منطقه آینالو در جنگل را هم به دلیل نگرانی از آتش سوزی و کرونا بستهایم و با امکانات اولیه در ستاد بحران آمادگی لازم فراهم شده است.
قاسمی از هماهنگیهای لازم ملی و محلی برای مقابله با آتش سوزی احتمالی خبر داد و گفت: وزارت دفاع برای هلی برد و آب پاشی هوایی بر آتش سوزی احتمالی جنگلها اعلام آمادگی کرده است.
وی خاطر نشان کرد: اکنون در 4 نقطه مختلف جنگلهای ارسباران محل پد هلی کوپتر مشخص شده است که تثبیت، تسطیح و خط کشی دو پد به اتمام رسیده و دو پد دیگر در دست اقدام است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه در حد توان و امکانات، اکیپ واکنش سریع توسط محیط زیست ایجاد شده و منابع طبیعی هم با اقداماتی، آمادگی لازم را دارد، اضافه کرد: علاوه بر منابع طبیعی و محیط زیست، نهادهای دیگر مانند ارتش و سپاه و بسیج و هلال احمر و آتش نشانیها هم پای کار هستند که البته امیدواریم آتش سوزیای اتفاق نیافتد تا نیاز به واکنش سریع باشد.
وی کمبود امکانات در حوزه اطفای حریق را مورد اشاره قرار داد و گفت: به دنبال ایجاد مرکز اطفای حریق هوایی هستیم. ما توان خرید و نگهداری هلی کوپتر را نداریم ولی از توان سایر ارگانهای توانمند برای این موضوع استفاده میکنیم.
قاسمی بارشهای زیاد برای منطقه را نعمت عظیم داشت و گفت: این بارشها علاوه بر نعمت فراوانی که به همراه خود داشت، باعث افزایش پوشش گیاهی در منطقه شده که با افزایش گرما، احتمال آتش سوزی را هم افزایش داده است که باید با تدابیر لازم، مانع آتش سوزی و یا گسترش آن شویم.
انتهای پیام/111/ ت