صالحی امیری: جهانی کردن ورزش پهلوانی مانند مخلوط کردن دیزی و پیتزاست!
رئیس کمیته ملی المپیک کشورمان در ادامه بازدیدهای امروز (یکشنبه) خود از فدراسیونهای ورزشی به فدراسیون پهلوانی و ورزش زورخانهای هم رفت.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، سیدرضا صالحی امیری در روز پربازدید خود از فدراسیونهای ورزشی، ظهر امروز (یکشنبه) همراه با کیکاووس سعیدی دبیر کمیته ملی المپیک، مجید کیهانی و علیرضا رحیمی اعضای هیئت رئیس کمیته ملی المپیک از فدراسیون پهلوانی و زورخانهای نیز بازدید کردند.
در این دیدار مجتبی جوهری رئیس فدراسیون پهلوانی و زورخانهای گفت: به آییننامه اولیه دست یافتیم و مسابقات را طبق همان آییننامه برگزار کردیم و به شکل کتاب درآوردیم.
وی افزود: ما بانک اطلاعاتی ورزشکاران، داوران و زورخانهها را درست کردیم. این زیرساختها با تلاش زیادی انجام شد که در آینده 110 نفر نیروی فنی را در اختیار خواهیم داشت.
جوهری با اشاره به آموزش مرشدین گفت: حدود 1700 نفر را آموزش دادهایم که در سامانه ثبت شدهاند. بیش از 930 زورخانه داریم و حدود 670 زورخانه شناسنامهدار و فعال در سامانه به ثبت رسیدهاند.
رئیس فدراسیون پهلوانی و زورخانهای ادامه داد: ما دو فدراسیون هستیم و خواهش میکنم ما را تعیین تکلیف کنید که شرایطمان را کدامیک برعهده بگیرند.
در این دیدار داریوش ارجمند بازیگر سینما و عضو هیئت رئیسه فدراسیون پهلوانی و زورخانهای نیز گفت: اگر این رشته را به جوانان بیاموزیم عرفان را میتوانیم ترویج کنیم. آنچه امروز گمشده است، این صفت ورزش است که کار یک فدراسیون نیست. ورزش فراگیر است و دانشگاهها و آموزش و پرورش میتوانند در آن نقش داشته باشند. یعنی اگر فتوت را یاد دهیم، باید در مدرسه صورت بگیرد و در کنارش و در سنین بالاتر مسائلی مهمتر از ابزار ورزشی را آموزش دهیم، چرا که جسم بیروح به درد نمیخورد. ورزشکاری که ارزش انسانی نمیفهمد و متکی به عضله است به درد نمیخورد.
وی ادامه داد: آن بزرگی ذهن، قلب، روح و ایمان چیز دیگری است. ایمان مهمترین عاملی است که باید تسری پیدا کند. اگر اعتقاد نداشته باشی مثل فوتبالیستی هستی که به مانند اسب میتازد. ما میخواهیم به ریشهها برگردیم. به شعرهایی که در زورخانه خوانده میشود دقت کنید تا متوجه تفاوت آن با شعارهایی که در ورزشگاهها داده میشود و جز اهانت در آن چیزی نیست، بشوید. من عاشق فوتبال هستم، اما میدانم اگر میخواهید در زورخانه ورزش کنید باید روح خود را به کس دیگری بسپارید. ورزش باستانی و زورخانهای ما عرفانی و وابسته به روح است و اگر ورزشکاری با صداقت در گود زورخانه بیاید دوپینگ روحی و عرفانی میشود.
ارجمند تصریح کرد: باید پل ارتباطی محکمی میان فدراسیون و ورزش آموزش و پرورش و دانشگاه بزنیم و به دنبال مقام نباشیم. سکوی پهلوانی قلب مردم است. جام پهلوانی را مردم اهدا میکنند و فکر میکنم ترویج و گسترش فرهنگی این فدراسیون از ساخت زورخانه مهمتر است و فرهنگش باید ترویج پیدا کند.
عبدالله سجادی نایب رئیس فدراسیون نیز اظهار داشت: ورزش زورخانهای ورزش ارزشهاست و ورزشی را در دنیا سراغ ندارید که تمام محسنات ورزش زورخانهای را داشته باشد و با موسیقی انجام شود. میتوانیم این ورزش را بهعنوان ورزش ارزشی مطرح کنیم. تمام سازمانها و نهادهای کشور باید از این فدراسیون حمایت کنند.
رئیس کمیته ملی المپیک نیز در پایان بازدید خود از فدراسیون پهلوانی و زورخانهای گفت: ماهیت این فدراسیون متفاوت است. مأموریت اصلی ما دمیدن روح پهلوانی به ورزش کشور است و ما باید ورزشکاران را بعد از رسیدن به قهرمانی و رفتن روی سکو به پهلوانی برسانیم.
صالحی امیری خاطر نشان کرد: کار اول ساماندهی و مدیریت است، بعد از آن کار برای نیروهای جوان و آمدن نسل جدید و نکته سوم اینکه از طریق تولید فیلم، سریال و کلیپ و با همکاری صداوسیما ذائقه نسل جوان را به سمت این رشته ببریم. ما بهعنوان کمیته ملی المپیک هر برنامهای که در جلسه هیئت رئیسه بگذارید، حمایت میکنیم. از لحاظ مالی هم مبلغی را به حساب شما ریختهایم و در پایان اصرار زیاد برای بینالمللی کردن این رشته را نباید به دغدغه تبدیل کنیم. من به احترام آقای مهرعلیزاده سکوت کردم، وگرنه نظرم این است که فدراسیون جهانی پهلوانی نمیتواند موفق باشد، چون مثل مخلوط کردن دیزی و پیتزاست.
در پایان این دیدار نشان ورزش زورخانهای به صالحی امیری اهدا شد و رئیس کمیته ملی المپیک این هدیه را به موزه ورزش اهدا کرد.
انتهای پیام/