گزارش ویدئویی تسنیم| حمله آفت «پروانه‌ دُم قهوه‌ای» به جنگل‌های ارسباران / تهدیدی ‌که کمتر ‌از آتش‌سوزی نیست

گزارش ویدئویی تسنیم| حمله آفت «پروانه‌ دُم قهوه‌ای» به جنگل‌های ارسباران / تهدیدی ‌که کمتر ‌از آتش‌سوزی نیست

گروه استان‌ها ـ «جنگل‌های ارسباران و فندقلوی شهرستان اهر این روزها با «آفت پروانه‌ی دُم قهوه‌ای» درگیر شده‌اند که اگر اقدامی برای کنترل این آفت صورت نگیرد تبدیل به تهدید جنگل‌های ارسباران می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهر، اکثر مناطق جنگل‌های قره‌داغ با آفت پروانه‌ی دُم قهوه‌ای درگیر شده‌اند و وضعیت را شاید بتوان گفت بحرانی است حداقل در منطقه‌‌ی مکیدی دره‌سی و فندقلوی شهرستان اهر!

با سرعتی که آفت پروانه‌ی دُم قهوه‌ای پیش می‌رود، بسیار محتمل است که تا هفته‌های آینده مناطق درگیر این آفت در جنگل‌های ارسباران گسترش یابد.

جنگل فندقلوی شهرستان اهر نیز اکنون با آفت پروانه‌ی دُم قهوه‌ای گریبان‌گیر است و راه مقابله با این آفت را به فصول پاییز و زمستان موکول کرده‌اند، شاید با وجود این آفت طبیعتی، جنگل تا پاییز هم باقی نماند؛ با آفت پروانه‌ی دُم قهوه‌ای، پاییز زودتر به ارسباران رسیده است.

اعتبار مبارزه با آفت «پروانه دُم قهوه‌ای» در ارسباران تامین می‌شود

داور نامدار، مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگل‌های کشور در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: آفت «پروانه دُم قهوه‌ای» در جنگل‌های ارسباران و مناطق جنگلی شهرستان اهر واقع در روستاهای افیل، بهل و گوراوان حالت طغیانی دارد.

وی افزود: توقف عملیات مبارزه با آفت «پروانه دُم قهوه‌ای» به خاطر نبود اعتبارات را اصلاً قابل قبول نمی‌دانیم و هرچه نیاز به اعتبار داشته باشد را تامین می‌کنیم از این‌رو پیمانکار جهت انجام عملیات مبارزه تعیین و از پیمانکار خواستیم تا برای تسریع در مراحل مبارزه با این آفت بر نیروهایش بیفزاید.

نامدار بابیان این‌که از مدیریت اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی خواسته‌ایم تا روند مبارزه با آفت «پروانه دُم قهوه‌ای» در این استان دنبال شود، گفت: اعتبارات مورد نیاز جهت عملیات مبارزه با آفت «پروانه دُم قهوه‌ای» تامین می‌شود.

کم‌کاری مسئولان در مقابله با «آفت جنگل‌های ارسباران» محرز است

حسین حاتمی، نماینده مردم کلیبر، خداآفرین و هوراند در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تأکید می‌کنم غفلت مسئولین محلی در رابطه با طغیان «آفت پروانه‌ی دُم قهوه‌ای» برایمان محرز است و منابع طبیعی شهرستان‌های ارسباران با این حجم جنگل و مرتع امکانات و تجهیزات کافی ندارند و این مهم نیز در جای خود محل بحث و چالش است به طوری‌که علی‌رغم مطالبه‌گری‌ها و درخواست، اقدامی برای تأمین امکاناتی ادارات منابع طبیعی شهرستان‌های قره‌داغ انجام نمی‌گیرد.

حاتمی گفت: غفلت مسئولین محلی اعم از منابع طبیعی و فرمانداری در طغیان آفت پروانه‌ی دُم قهوه‌ای کاملاً مشهود است و حجم خسارت در مناطق جنگلی ارسباران بسیار زیاد است، شاید خسارت‌های وارده نیز بر اثر بی‌توجهی و عدم اطلاع مسئولان محلی بوده باشد.

وی با اشاره به این‌که سکوت مسئولان محلی در برابر تهدید جنگل‌های مَنطقه‌ی قره‌داغ آن‌ هم از بابت طغیان آفت پروانه‌ی دُم قهوه‌ای جای تعجب دارد، افزود: اگر صدای‌مان را در مجلس و یا سایر ارکان حاکمیت بالا می‌بردیم یقیناً پذیرش این حجم خسارت آفت پروانه‌ی دُم قهوه‌ای در جنگل‌های ارسباران دور از ذهن بود و بخش عمده خسارت این آفت ناشی از عدم اطلاع‌رسانی و غفلت مسئولین محلی می‌شود.

هرچند مدیران اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی معتقدند که زمان مبارزه با آفت «پروانه دُم قهوه‌ای» سپری شده است، ولی تهدید این آفت، به مراتب کمتر از تهدید آتش‌سوزی نیست؛ حال باید به وعده مبارزه با آفت «پروانه دُم قهوه‌ای» که به پاییز و زمستان امسال موکول شده منتظر ماند و دید که چه اقدامی صورت می‌گیرد.

خبرگزاری تسنیم در گزارش ویدئویی نسبت به وضعیت جنگل‌های ارسباران و فندقلوی شهرستان اهر پرداخت است و تا حصول نتیجه قطعی، این این موضوع را پیگیری می‌کند.

آذربایجان شرقی , آتش سوزی جنگل ها و مراتع ,

گزارش از علی دایلاری

انتهای پیام/126/ش

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon