وضعیت سفید کرونایی در شرق سمنان از نیمه اردیبهشت/ پیش‌بینی ۳ سناریو درباره آینده کووید-۱۹

وضعیت سفید کرونایی در شرق سمنان از نیمه اردیبهشت/ پیش‌بینی 3 سناریو درباره آینده کووید-19

گروه استان‌ها- رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با اشاره به وضعیت کنونی بیماری کرونا در شرق استان اظهار داشت: از نیمه دوم اردیبهشت‌ماه،حوزه تحت پوشش این دانشگاه در ۲ شهرستان شاهرود و میامی سفید بوده و سطح خطر بر اساس شاخص بیماران بستری کرونا پایین است.

رضا چمن در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شاهرود، با اشاره به بیماریابی از طریق تست پی سی آر اظهار داشت: روزانه به‌طور متوسط 60 نمونه آزمایشگاهی تهیه می‌شود و تقریباً 4 مورد، میانگین کشف روزانه در شرق استان است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در پاسخ به این سؤال که آیا وضعیت سفیدی که در حال حاضر در شرق استان وجود دارد، پایدار خواهد بود و چه اقداماتی برای پیشگیری از سرایت قوی در دستور کار قرار دارد ‌نیز بیان کرد: با توجه به گسترش موج دوم همه‌گیری و زرد و قرمز شدن بسیاری از مناطق هم‌جوار، به‌مرور و رفته‌رفته شاهد افزایش نسبی موارد مثبت در شرق استان سمنان هستیم و احتمال تغییر وضعیت به‌طورجدی وجود دارد.

چمن افزود: به همین دلیل، تلاش همکاران در راستای آموزش عمومی، بیماریابی، مراقبت و پیگیری با جدیت ادامه دارد و از عموم مردم نیز انتظار می‌رود تا با رعایت بیش‌ازپیش اصول پیشگیری و موازین بهداشتی در مسافرت‌ها، ارتباطات و مراودات اجتماعی و خانوادگی مراقبت کنند تا شرایط بازگشت موج همه‌گیری تشدید نشود.

وی گفت: طبیعی است تلاش عمومی در همه مناطق به بهتر شدن اوضاع کمک می‌کند در غیر اینصورت با توجه به روابط گسترده مردم، به‌راحتی موج دوم همه‌گیری فراگیر می‌شود.

برنامه‌های پیشگیرانه حداقل تا یک سال دیگر باید ادامه یابد

این ویروس‌شناس و استاد دانشگاه در تشریح وضعیت پیش روی کرونا و آینده این ویروس در کشور عنوان کرد: سه حالت کلی برای آینده این ویروس متصور است؛ اولین حالت مشابه ویروس سارس به‌تدریج کم پیدا و ناپیدا شود و در حالت دوم مانند ویروس آنفولانزا هرسال چند موج همه‌گیری ایجاد کند.

چمن افزود: آخرین حالت ممکن نیز این است که به شکل یک بیماری اندمیک یا بومی درآید و هر از گاهی منتظر طغیان و همه‌گیری آن باشیم.

وی خاطرنشان کرد: در هر صورت در سطح جهانی نیز، عمدتاً پیش‌بینی می‌شود که حداقل تا پایان 2021 باید برنامه‌های کنترل و پیشگیری از کرونا تداوم یابد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در تشریح اقداماتی که در زمینه تولید واکسن کووید 19 انجام‌شده است نیز گفت: مطالعات زیادی در حال اجرا است ولی عامل تعیین‌کننده زمان است که نیاز به گذشت چندین ماه تا یک سال داریم تا در زمینه ایمنی‌زایی و اثربخشی واکسن‌های در دست مطالعه به شواهد متقن و اطمینان‌بخش برسیم.

نگرانی از موج سفرهای تابستانه

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با ابراز نگرانی از تأثیر موج سفرهای ایام تعطیلات به‌ویژه در فصل تابستان بر سرایت سریع ویروس در شهرستان شاهرود، اظهار داشت: طبعاً افزایش نسبی موارد ابتلا پیش‌بینی می‌شود و باید با حساسیت بیشتری توصیه‌های بهداشتی را رعایت کرد.

چمن در پاسخ به این سؤال که نظارت دانشگاه علوم پزشکی شاهرود بر اماکن گردشگری و اقامتی این شهرستان در فصل تابستان چگونه است نیز بیان کرد: دستورالعمل‌های بهداشتی مفصلی برای این امکان و مراکز وجود دارد و تحت کنترل و نظارت همکاران حوزه بهداشت دانشگاه هستند؛ در عین حال باید گفت که فعالیت‌های این مراکز به‌شدت کاهش‌یافته است.

اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی در اماکن مذهبی مطلوب است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با ابراز رضایت از اجرای دستورالعمل‌ها در مقابله با سرایت این ویروس در اماکن مذهبی نیز گفت: برای این اماکن و محل‌های تجمع هم دستورالعمل‌های بهداشتی ویژه وجود دارد و متولیان امر نیز همکاری بسیار خوبی با همکاران ما در جهت رعایت اصول پیشگیری دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با بیان اینکه این تصور که در فصل گرما ویروس ضعیف می‌شود یا اینکه الآن این ویروسی که در کشور وجود دارد بسیار ضعیف است نیز عنوان کرد: چند فرضیه در مورد پایین آمدن شدت و کشندگی ویروس وجود دارد؛ فرضیه اول انتقال‌های مکرر و متوالی منجر به تضعیف ویروس می‌شود؛ فرضیه دوم از گروه‌های پرخطر بیشتر مراقبت می‌شود و کمتر مبتلا می‌شوند؛ در حالت بعدی عملکرد مردم و مراکز بهداشتی و درمانی در مراجعه به هنگام و مراقبت دقیق بیشتر شده است و فرضیه علمی آخر نیز تأثیر افزایش دمای هوا بر کاهش نسبی فعالیت این ویروس معرفی‌شده که کماکان مطرح است.

 لزوم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی توسط مردم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ضمن درخواست از آحاد مردم در رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی نیز بیان کرد: رعایت اصول پیشگیری و موازین بهداشتی از سوی همگان و در همه مکان‌ها، شستشوی مکرر و مرتب دست‌ها، محافظت از ترشحات مجاری تنفسی در حین عطسه و سرفه و رعایت فاصله فیزیکی بیش از یک متر از همدیگر از جمله اقداماتی است که انتظار می‌رود مردم در رعایت آن کوشا باشند.

چمن همچنین استفاده از ماسک توسط مبتلایان و مراقبان آن‌ها، استفاده از ماسک در محل‌های ازدحام و تراکم جمعیت و پرهیز از دست دادن و دیده‌بوسی نیز از جمله این دستورالعمل‌ها است که امیدواریم با تلاش همگانی مردم و تلاش کادر درمانی شاهد از بین رفتن چرخه این ویروس و تولید واکسن قطعی آن باشیم.

گفت‌وگو از مسعود کریمی

انتهای پیام/363/ ع

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon