وعدههای سرخرمن مسئولان شهرداری زنجان/ جمعآوری زباله کی مکانیزه میشود؟
گروه استانها- با وجود اینکه چندین سال است که مسئولان شهرداری زنجان خبر از مکانیزهشدن جمعآوری زبالهها و نیز تفکیک زبالهها را دادهاند ولی در حال حاضر خبری از اجرای این طرحها نیست.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، دو سال پیش بود که معاون وقت خدمات شهری شهرداری زنجان خبر از مکانیزه شدن زبالههای شهری زنجان داد و اعلام کرد حتما تا پایان تابستان 97 تمام سطح شهر زنجان به جز چند محله محدود زبالههایشان به شکل مکانیزه جمعآوری میشود. ولی اکنون که چند سال از وعده مسئولان وقت شهرداری میگذرد خبری از مکانیزه شده جمعآوری زبالههای زنجان نیست.
مکانیزهشدن جمعآوری زبالههای شهری که مزایایی همچون پاکیزگی محیط از پراکندگی کیسههای زباله، آسان نمودن کار برای کارگران جمع آوری پسماندها و نیز حفظ سلامتی و کاهش آسیبها و صدمات وارده به نیروی کار را در پی دارد ولی گویا شهرداری زنجان همچنان اصرار دارد زبالههای شهری به شکل سنتی جمعآوری شود.
اجرای این طرح که با حداقلترین نیروی کار ممکن میباشد و در کمترین زمان تمام زبالههای شهر جمعآوری میشوند ولی این پروژه سالهاست که تبدیل به وعده برای شهرداران مختلف زنجان در سالهای گذشته شده و این در حالی است که بسیاری از مراکز استانهای کشور این طرح را اجرایی کردهاند.
حال سوالی که در اینجا مطرح میشود این است که چرا مسئولان شهرداری هیچ همتی برای تسریع در اجرای این پروژه ندارند و با وجود گذشت چندین سال فقط نقاط محدودی از شهر زنجان زبالهها به شکل مکانیزه جمعآوری میشوند و گفتنی است علاوه بر تاخیر در این طرح، شهرداری حتی در خصوص تفکیک زبالههای شهری از مبدا هم ناکام مانده است.
محمد همتیان، معاون خدمات شهری زنجان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در واکنش به تاخیر مکانیزه شدن زبالههای شهری گفت: با پیمانکار مربوطه در خصوص مکانیزهکردن جمعآوری زبالههای شهری در چهار منطقه زنجان در هشتم خرداد ماه امسال عقد قرارداد شده و قرار است این پیمانکار در یک ماه آینده فعالیت خود را در چهار منطقه شهری آغاز کند.
وی در ادامه به دلیل عدم اجرای مکانیزه شدن جمعآوری زبالههای شهری در سالهای اخیر اشاره کرد و افزود: زنجان در حال حاضر بیش از 140 مرکز جمعآوری ضایعات غیرقانونی وجود دارد و از این کار سود کلانی را به جیب میزنند و با اجرای مکانیزهشدن جمعآوری زبالههای شهری خود به خود این مراکز غیرقانونی با ورشکستگی همراه میشوند و طبیعی است که برخی از همین افراد یکی از مخالفان اجرای مکانیزهکردن هستند و چوب لای چرخ شهرداری قرار میدهند. البته شهرداری برای مقابله با این مراکز نیاز به همراهی دستگاههای نظارتی و قضایی دارد.
معاون خدمات شهری شهرداری زنجان در ادامه از عدم موفقیت شهرداری در طرح تفکیک زبالهها در زنجان خبر داد و گفت: قطعا اجرای این طرح با نواقصاتی همراه بوده است و در حال بررسی نقاط قوت و ضعف اجرای این کار هستیم و از سوی دیگر مکانیزهکردن جمعآوری زبالههای شهری میتواند ما را در اجرای طرح تفکیک زباله بسیار کمک کند و دست سودجویان را از این کار کوتاه کند.
البته همتیان معتقد بود که در حال حاضر شهروندان میتوانند از همان مبدا کار تفکیک زباله را انجام دهند و باری از دوش شهرداری بردارند.
این مسئول همچنین نوسانات قیمت ارز را مقصر اصلی تاخیر شهرداری در بازیافت زبالههای شهری عنوان کرد و افزود: در دو سال گذشته سرمایهگذار خارجی تصمیم داشت با احداث کارخانه تولید برق توسط زبالههای شهری در استان فعالیت کند ولی نوسانات ارزی، سبب شد این شرکت از تصمیم خود منصرف شود. البته شهرداری زنجان در این روزها با چند سرمایهگذار داخلی در حال مذاکره است تا این پروژه را راهاندازی کند.
با تمام آنچه که گفته شد اینها بخشی از مشکلات اصلی شهری زنجان محسوب میشوند و اگر در سالهای گذشته مسئولان شهرداری به فکر ایجاد منابع پایدار برای این سازمان بودند و دل به عوارضیهای ساختوساز نمیبستند، هیچگاه در این روزهای بیپولی دولت، با مشکلات مالی مواجه نمیشدند. ناکارآمدی مسئولان شهرداری در سالهای اخیر همچون در کسب رضایت سرمایهگذار خارجی برای احداث کارخانه بازیافت زباله نشان میدهد که دود همه این ناکارآمدیها امروز به چشم شهروندان زنجانی رفته است و از سوی دیگر اگر شهرداری طرحهای همچون مکانیزهکردن زبالههای شهری را زودتر انجام میداد میتوانست با چابکسازی بدنه شهرداری از هزینههای هنگفت این سازمان بکاهد و قطعا توانایی این را پیدا میکرد مشکلات شهری را مرتفع کند.
در پایان باید گفت که امیدواریم مسئولان فعلی شهرداری زنجان بتوانند با اجرای این پروژههای شهری گامی موثر را در توسعه شهر زنجان بردارند و بتوانند رضایت شهروندان زنجانی را تا حدودی به دست بیاورند.
گزارش از محیا همتی
انتهای پیام/ش