از گوشه و کنار سیستان و بلوچستان|تداوم مبارزه با ملخ صحرایی / کالاهای اساسی مردم به اندازه کافی ذخیره شد
گروه استانها ـ خبرگزاری تسنیم آخرین اخبار استان سیستان و بلوچستان را در قالب یک بسته خبری در اختیار مخاطبان قرار میدهد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، در بسته خبری پیشِرو بخشی از اخبار گوشه و کنار استان سیستان و بلوچستان گردآوری شده و در اختیار خوانندگان و مخاطبان خبرگزاری تسنیم قرار گرفته است.
سرمایهگذاری زیرساختی در چابهار با چشمانداز بلندمدت برنامهریزی شود
در نشست مربوط به چگونگی اتصال ریلی بندر «شهید بهشتی»، که با حضور احمدعلی استاندار، مدیران ذیربط سازمان برنامه و بودجه، راه و شهرسازی و مشاور مطالعاتی طرح برگزار شد، گزینههای مختلف مسیر ریلی و جادهای و ابنیه و سایر تاسیسات مورد نیاز، نظرات و گزارش های مختلف توجیهی و فنی و اقتصادی بررسی شد.
استاندار سیستان و بلوچستان در این نشست اظهار داشت: در انتخاب مسیر اتصال ریلی بندرشهید بهشتی، باید جامع نگری لازم از حیث فنی، اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی، سهولت و بهره وری مناسب فعالیتهای بندر لحاظ شود.
احمدعلی موهبتی با بیان اینکه عبور ریل از داخل شهر قابل پذیرش نیست، بر ضرورت در نظر گرفتن ابعاد اجتماعی و بهداشت روانی پروژه و عدم تاثیر منفی تردد قطار بر آرامش جامعه محلی، شهر و کارگران و... و دسترسی مطلوب مردم به ساحل تاکید کرد.
استاندار با اشاره به اینکه بهرهوری مناسب از منابع اقتصادی و انسانی و نیز استاندارد سازه ها اولویت دارد، تاکید کرد: هرگونه سرمایهگذاری زیرساختی در بندر چابهار و سایر بنادر منطقه باید با چشم انداز بلند مدت و افق نقل و انتقال 86 میلیون تن بار در سال برنامه ریزی شود. زمین مسیر شش بانده بزرگراه بندر مشخص شده است و آماده تحویل به پیمانکار برای اجرا است.
موهبتی با تاکید بر اینکه بنادر چابهار و گوادر باید مکمل هم دیده شوند نه رقیب هم، گفت: زیرساختها و سرمایهگذاریها و تاسیسات بندر باید با رویکرد توسعه تعاملات بین المللی به ویژه کشورهای همسایه در نظر گرفته شود.
در این نشست مقرر شد؛ هیاتی متشکل از وزارت راه و شهرسازی، سازمان های ذی ربط، برنامه و بودجه و مشاور پروژه در موعد مقرر برای بررسی موضوع در محل و نقاط قوت و ضعف گزینههای مختلف در انطباق با مکان و جانمایی پروژه در چابهار حضور یابند. همچنین مقرر شد مشاور طرح ظرف 10 روز از تاریخ این نشست، نسبت به به روزرسانی اطلاعات و دادههای طرح اقدام کند.
کالاهای اساسی به اندازه کافی در سیستان و بلوچستان ذخیره است
ماندانا زنگنه سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان در نشست ستاد تنظیم بازار استان، اظهار داشت: کالاهای اساسی به اندازه کافی در استان ذخیرهسازی شده و نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
وی ادامه داد: همچنین850 تن گوشت مرغ منجمد به صورت رایگان و از طریق فروشگاههای زنجیرهای در بین مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی توزیع خواهد شد. تاکنون 26 هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان خریداری شده که پیشبینی میشود تا پایان فصل برداشت این رقم به 50 هزار تن برسد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: پارسال 17 هزار تن گندم خریداری شده بود که امسال در مقایسه با سال قبل افزایش چشمگیری داشته است. با توجه به شرایط کشور و ضرورت تامین امنیت غذایی انتظار است که کشاورزان همکاری لازم را در فروش گندم با مراکز خرید دولتی گندم داشته باشند.
زنگنه افزود: در ارتباط با تعیین سهمیه گندم کارخانههای آرد نیز در نشست ستاد تنظیم بازار تصمیمگیری شد و بر اساس پارامترهایی از قبیل ظرفیت ذخیرهسازی،رتبه کارخانه و میزان رضایتمندی مشتریان سهمیه گندم این کارخانهها تعیین شد. در راستای حمایت از مصرف کنندگان به کارخانههای آرد اعلام میشود که نسبت به بازسازی و اصلاح مواردی که به آنها اعلام شده اقدام کنند.
مبارزه با ملخ صحرایی نابالغ در زاهدان تداوم دارد
حسین کیخا مدیر جهاد کشاورزی زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان اظهار داشت: 6 گروه کار مبارزه با ملخ صحرایی نابالغ را در این شهرستان به دلیل هجوم گسترده این آفت برعهده دارند. چند روز گذشته دستجات زیادی ملخ صحرایی نابالغ به زمینهای کشاورزان زاهدان هجوم آوردند که جهادکشاورزی با 6 گروه متشکل از کارکنان جهاد و مشارکت کشاورزان بطور شبانه روزی با این آفت خطرناک مبارزه میکنند.
وی افزود: همچنین با توجه به گستردگی هجوم ملخ صحرایی به اراضی کشاورزی، تیمهای مبارزه شهرستانهای ایرانشهر و دلگان نیز به کمک مدیریت جهاد کشاورزی زاهدان آمده تا در مبارزه شیمیایی با این آفت جهانی مشارکت کنند.
مدیرجهاد کشاورزی زاهدان بیان کرد: تاکنون بیشاز هفت هزار و 676هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان علیه ملخ صحرایی مهاجر سمپاشی شده است. از این سطح مبارزه چهار هزار و 856 هکتار علیه پوره ملخ و 2 هزار و 830 هکتار علیه ملخ صحرایی مهاجر بالدار بوده است.
انتهای پیام/392/ش