شرایط اقتصادی کشور ورزش پهلوانی را از پا انداخت

شرایط اقتصادی کشور ورزش پهلوانی را از پا انداخت

گروه استان‌ها ـ رئیس هیئت ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای استان زنجان با انتقاد از عدم استقبال جوانان به این رشته گفت: شرایط اقتصادی کشور این اجازه را به علاقه‌مندان نمی‌دهد تا وارد این رشته شوند چراکه یکی از شرایط حضور در این رشته دل نبستن به مادیات است.

محمود میرزایی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زنجان، اظهار داشت: ورزش باستانی بیشتر از اینکه ورزش باشد یک مکتب اخلاقی است و علاقه‌مندان این مکتب کسانی هستند که به مادیات دنیوی توجهی ندارند و برای پرورش جسم و روح خود به این رشته گرایش پیدا کردند.

وی یکی از دلایل عدم استقبال جوانان از ورزش زورخانه‌ای را گرایش شدید آنها به مادیات توصیف کرد و گفت: جوانان امروزی به‌خاطر مشغله فراوان و نیز مشکلات اقتصادی به‌شدت نیاز به مادیات دارند و همین کافی است تا نیازی به ارتباط معنوی با خالق پیدا نکنند.

رئیس هیئت ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای استان زنجان  با انتقاد از کمبود بودجه ورزش‌ پهلوانی در کشور گفت: کل بودجه فدراسیون پهلوانی کشور به اندازه بودجه یک باشگاه ورزشی درجه سه نیست و بنابراین با این وضعیت بودجه  نباید انتظارات زیادی از یک هیئت در استان داشت.

وی افزود: اکنون مربیان با 40 سال سابقه و داوران این رشته بدون یک ریال دستمزد عاشقانه به کار خودشان ادامه می‌دهند چراکه هیئت ورزش پهلوانی بودجه‌ای ندارد که بخواهد به این ورزش اختصاص دهد.

میرزایی یکی از مزیت‌های ورزش پهلوانی را نداشتن کمیته انضباطی دانست و گفت: در بسیاری از رشته‌های ورزشی کمیته انضباطی وجود دارد چراکه فضائل اخلاقی در آن رشته‌ها کمرنگ شده است ولی ورزش پهلوانی با وجود قدمت هزار ساله همچنان در آن اخلاق و ادب رعایت می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه ورزش پهلوانی بسیار مقدس است و هنگام ورود به زورخانه باید با وضو وارد شد گفت: هیچ‌گاه بی‌ادبی و بی‌نزاکتی وارد زورخانه نشد و فقط شرایط اقتصادی این ورزش را از پا انداخته است.

این مسئول با بیان اینکه ورزش باستانی بسیار قبل از پوریای‌ولی به وجود آمده است خاطرنشان کرد: ورزش باستانی به مرور با گذشت زمان خود را متناسب با نیاز جامعه به‌روز کرده است و قطعا ورزش باستانی امروز با 20 سال آینده متفاوت خواهد بود.

میرزایی تصریح کرد: با گذشت زمان ورزش باستانی فنی‌تر و علمی‌تر شده به طوریکه تا 20 سال گذشته مربی و یا داوری در استان وجود نداشت ولی خوشبختانه امروزه بیش از 40 مربی تحصیلکرده و 30 داور فعالیت می‌کنند.

وی با بیان اینکه رشد رشته ورزش زورخانه‌ای در هر جوامعی میسر نیست عنوان کرد: برای ورود به این رشته باید علاوه بر دارا بودن چشم‌پاکی و پاکدامنی، به نوامیس نیز حساس بود و بخاطر همین مسئله است که این رشته نتوانسته در کشورهای غربی و شرقی رشد پیدا کند چرا که قوانین اجتماعی آنان با این قوانین اصلی این رشته سازگار نیست. در ورزش زورخانه‌ای قبل از ورزش، انسان بودن و داشتن فضائل اخلاقی مهم است.

انتهای پیام/ر/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon