ثبت ۱۴ هزار شکایات مردمی در وزارت آموزش و پرورش

ثبت 14 هزار شکایات مردمی در وزارت آموزش و پرورش

مدیرکل پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش گفت: اسامی مدیران مشمول تعارض منافع تا مرداد ماه اعلام می‌شود همچنین ۱۴ هزار ثبت شکایات مردمی را داشتیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، زهرا مظفر مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش در نشستی خبری با رسانه‌ها اظهار کرد: سوم اردیبهشت، وزیر آموزش و پرورش برنامه عمل این وزارتخانه را ابلاغ کرد. بر این اساس واحد ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات ماموریت‌هایی برعهده دارد که می‌توان به رصد، ارزیابی و ارائه اطلاعات به سامانه دولت در سطح ملی اشاره کرد.

وی افزود: بیش از یک میلیون و 800 هزار شاخص در سطح مناطق و مدارس احصاء و ارزیابی شده تا جایگاه آموزش و پرورش در مقایسه با سایر دستگاه‌ها مشخص و در نهایت رتبه دستگاه از سوی سازمان اداری استخدامی اعلام شود. نظارت و ارزیابی در نهایت باید منجر به بهبود عملکرد و بازدهی دستگاه شود، در برنامه جامع اصلاح نظام اداری دو ماموریت مدیریت عملکرد و صیانت از حقوق مردم بر عهده این اداره کل گذاشته شده است. برای مقابله با رشوه و فساد بازرسان ویژه معرفی که برای شناسایی موارد تخلف در راستای اجرای ماده 92 قانون مدیریت خدمات کشوری به استانها اعزام می‌شوند.

اسامی مدیران مشمول تعارض منافع تا مرداد اعلام می‌شود

مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش درباره موضوع تعارض منافع در آموزش و پرورش تصریح کرد: بخشنامه تعارض منافع به تازگی ابلاغ شده و یکی از ماموریتهای ما به این موضوع مربوط است بنابراین اقدام به گزارش‌گیری از استان‌ها کردیم و فرصت دوماهه‌ای داریم تا اسامی افرادی که مشمول هستند و مسئولیتی دارند را اعلام کنیم که یا حکمشان لغو می شود یا خودشان باید کنار بروند، تا آخر مرداد گزارش مربوط را به وزیر ارائه می‌دهیم.

مظفر درباره تخلفات مدارس گفت: میزان تخلفات سال گذشته بر اساس گزارش‌هایی که دریافت کرده‌ایم، کاهش یافته است. تعداد 39 هزار و 486 کار نظارتی تا قبل از تعطیلی مدارس به علت کرونا انجام شد و بیش از 8 هزار نفر در سال گذشته و هم اکنون به عنوان کمیته سلامت اداری و صیانت از حقوق مردم انتخاب و فعالیت می‌کنند تا بر امر ثبت نام مدارس نظارت داشته باشند.

مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: سال تحصیلی گذشته نظارت بر فرایند ثبت نام انجام شد و  28 هزار و 534 بازدید صورت گرفت که یک هزار و 948 تخلف دریافت وجه، 787 تخلف محدوده بندی ثبت‌نام، 149 تخلف شرط معدل، یک هزار و 111 تخلف عدم اطلاع رسانی، دو هزار و 832 تخلف بازخورد مکتوب به مدیر، 486 بازگشت وجوه، 34 لغو ابلاغ مدیر مدرسه و 61 مورد ارجاع پرونده مدارس غیردولتی به شورای نظارت بر مدارس غیردولتی بود.

بیشترین شکایات از حوزه اداری

وی با اشاره به میزان شکایات ثبت شده در سامانه پاسخگویی به شکایات در سال تحصیلی گذشته گفت: 14 هزار و 331گزارش تخلف ثبت شده در سامانه را برررسی کردیم که 5 هزار و 782 شکایت مربوط به حوزه اداری، 2 هزار و 443 شکایت آموزشی، 548 شکایت در حوزه پرورشی، 440 شکایت در حوزه ثبت نام، 858 شکایت در حوزه مالی و رفاهی و سه هزار و 706 شکایت غیرمالی است. 

بیشترین شکایات ثبت‌نامی خانواد‌ها مربوط به محدوده‌بندی مدارس

مظفر درباره شکایات حوزه ثبت‌نام که در سامانه پاسخگویی به شکایات ثبت شده است مطرح کرد: از مجموع 440 شکایت در حوزه ثبت‌نام، 124 مورد مربوط به اخذ وجه غیرمجاز، 46 مورد اخذ وجه مازاد بر شهریه در مدارس غیردولتی، 12 مورد اخذ وجه مازاد در مدارس سمپاد، 12 مورد اخذ وجه مازاد در مدارس شاهد، 15 مورد شکایت از سرویس مدارس و 231 مورد عدم رعایت محدوده بندی ثبت‌نام بود که ظرف هفت تا 10 روز رسیدگی شد و به شاکیان پاسخ دادیم.

مظفر در ادامه با اشاره به یک مثال از نظارت بر مدارس تصریح کرد: بهمن 98، 600 میلیون تومان پولی که یک مدرسه بابت خدمات از والدین دریافت و این خدمات ارائه نشده بود را به خانواده‌ها برگرداندیم. 

مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش ادامه داد:از امروز تیم‌های نظارتی تشکیل شده‌اند. دو تیم 9 نفره در ادارات تهران و شهرستانهای تهران تشکیل شده‌اند و در راستای مصوبات کمیته سلامت اداری و صیانت از حقوق مردم و شهروندان چند اقدام در سال 99 انجام دادیم که از جمله آنها تهیه متن استرداد وجه در موارد مختلف در ایام تعطیلی کرونا است. این بخشنامه تهیه و 22 خرداد به استان‌ها ابلاغ شد تا اگر مدارسی خدماتی در ایام تعطیلی انجام ندادند، وجوه را بازگردانند یا در شهریه سال آینده محاسبه کنند.

80 درصد دانش‌آموزان به آموزش مجازی دست یافتند

وی درباره چگونگی ثبت شکایت والدین در سامانه پاسخگویی به شکایات بیان کرد: خانواده‌ها می‌توانند مشخص کنند که منطقه پاسخگو باشد یا استان یا ستاد. حتی اگر فرد، منطقه را هم انتخاب کند ما در ستاد آن را رؤیت می‌کنیم تا حتماً پاسخگویی انجام شود. چهار فرم اطلاعاتی در ایام کرونا به مدارس دادیم تا ارزیابی از وضعیت آنها داشته باشیم، بیش از 400 هزار مدرسه به این فرم‌ها پاسخ دادند، در این گزارش مشخص شد بیش از 80 درصد معلمان و دانش‌آموزان به آموزش مجازی دست یافتند.

چرا نظارت محسوس از  مدارس انجام نمی‌شود؟

مظفر در پاسخ به اینکه چرا نظارت نامحسوس از مدارس انجام نمی‌شود، بیان کرد: نظارت بازرسان ما به طور مرتب انجام می‌شود و همانطور که اعلام کردیم سال گذشته بیش از 38 هزار کار نظارتی و بازدید انجام شد اگر گزارشی به دست ما برسد امکان ندارد تا به نتیجه نرسد از آن صرف نظرکنیم و هیچ گزارش بایگانی شده‌ نداریم.

مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه برخی خانواده‌ها قصد دارند فرزندشان را سال آینده به علت کرونا به مدرسه نفرستند و در خانه درس بخوانند، گفت: سه سناریو برای استمرار آموزش در سال آینده در دست طراحی است. اینکه بگوییم دانش آموزی در خانه درس بخواند امکان پذیر نیست و دانش‌آموزان تابع قوانین هستند.

مظفر درباره اعتراض برای شرکت در آزمون انتصاب و انتخاب مدیران گفت: برخی از مدیران امکان ثبت نام در سامانه را نداشتند و برخی مدیران به دلیل شرایط سنی از سامان حذف شدند، اما به هر طریق رایزنی‌هایی انجام شد و احتمال می‌رود که آزمون مجددا برگزار شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon