بیش از ۸۰۰ هزار نفر در مسابقه کتابخوانی رضوی شرکت کردند
معاون توسعه نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: تنها بخشی از جشنواره رضوی که امسال مجوز برگزاری گرفت جشنواره کتاب آن بود؛ تاکنون بیش از ۸۰۰ هزار نفر در این مسابقه شرکت کردند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر و معاون توسعه نهاد کتابخانهها برای مسابقه کتابخوانی «فرهنگ مختصر امر به معروف و نهی از منکر» امروز در کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد.
در ابتدای این نشست حجتالاسلام و المسلمین محبی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر با اشاره به سیاست کاری این ستاد گفت: ستاد امر به معروف و نهی از منکر در دوره جدید خود قصد دارد در حوزه مسئولیت اجتماعی فعالیت کند و در زمینه بعد اجتماعی حقوق شهروندی فعالیتهای فرهنگی انجام دهد. برهمین اساس در این ستاد معاونت آموزش و فرهنگسازی تأسیس کردیم و به دنبال این هستیم که نگرش مردم در لایهها و سنین مختلف نسبت به مسئولیت اجتماعی و مقوله امر به معروف و نهی از منکر تغییر کند. در این زمینه فعالیتهای گوناگونی انجام دادیم که یکی از آنها تولید محصولات رسانهای نظیر انیمیشن، کلیپ و... بوده که بسیاری از آنان از تلویزیون و فضای مجازی پخش شده است و مردم هم استقبال خوبی داشتند. علاوه بر این هشتگ "بیتفاوت نباشیم" نیز در اولویت کاری این ستاد است. برای مردم کمکم جا میافتد که در جایی که زندگی میکنیم، نسبت به افراد خود بیتفاوت نباشیم. یکی دیگر از این برنامهها تولید کتاب و دعوت به کتابخوانی بود در عمر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کتابهای زیادی تولید شده که هر کدام با نگرش منحصر به خود به موضوع امر به معروف و نهی از منکر پرداختند. در این کتابها مسائلی نظیر مصادیق امر به معروف و نهی از منکر معرفی شده و با نمونههایی در کشورهای دیگر تطبیق داده شده است.
وی افزود: با انجام این افکارسنجی به این نتیجه رسیدیم که امر به معروف و نهی از منکر از منظر دینی برای مردم اشتباه جا افتاده است و وقتی این واژه را میشنوند حسی که نسبت به آن پیدا میکنند با تعبیری که خداوند متعال در قرآن فرموده مطابق نیست. اشتباه بزرگشان این است که مصادیق محدودی در ذهنشان میآید که حتی بعضی از این مصادیق اشتباه نیز است. آن چیزی که از منظر کتاب ارزشمند است این است که مردم را به مصادیق پایهای امر به معروف و نهی از منکر آشنا کنیم. کتاب "فرهنگ مختصر امر به معروف و نهی از منکر" با همکاری نهاد کتابخانههای عمومی کشور در دستور کار این مسابقه کتابخوانی قرار گرفت. این کتاب چند بخش دارد؛ در بخش اول مفاهیم قرآنی امر به معروف و نهی از منکر معرفی میشود، در بخش دوم احادیثی از ائمه اطهار بیان شده، در بخش سوم بیانات امام خمینی(ره) و در بخش چهارم بیانات مقام معظم رهبری در موضوع امر به معروف و نهی از منکر آورده شده است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر با اشاره به برگزاری مسابقه کتابخوانی گفت: 57 هزار نفر در این مسابقه شرکت کردند و جوایزی توسط ستاد امر به معروف و نهی از منکر و نهاد کتابخانهها اعطا شد. با توجه به استقبال خوب مردم به دنبال این هستیم که این کتاب یا کتابهای دیگر را در دستور کار قرار داده و مسابقه کتابخوانی دیگری در سطحی وسیعتر برگزار کنیم. امیدوارم هم فرهنگ کتابخوانی گسترش پیدا کندو هم فرهنگ بیتفاوت نبودن.
در بخش دیگر این جلسه مهدی رمضانی معاون توسعه نهاد کتابخانههای عمومی کشور صحبت کرد و گفت: در رویکرد جدید نهاد کتابخانهها این مرکز تبدیل به یک پایگاه اجتماعی و فرهنگی شده است در بعضی جاها مساجد وجود دارند و کتابخانه نیز میتواند به عنوان عنصری مکمل در کنار آن عمل کند. نهاد کتابخانهها 3 هزار و 500 کتابخانه عمومی و 800 کتابخانه روستایی در سراسر کشور دارد و از این منظر ظرفیت خوبی در اختیار است.
او با اشاره به تعداد شرکتکنندگان در مسابقه کتابخوانی گفت: 57 هزار نفر در این مسابقه شرکت کردند. فراخوان آن از بهمنماه منتشر و مهلت مسابقه دو بار تمدید شد، همچنین تیزری برای تبلیغ آن تهیه شد که از رسانه ملی پخش شد. علاوه بر این از ظرفیت کتابخانههای عمومی برای دعوت مردم به شرکت در این مسابقه استفاده شد. 55 درصد از شرکتکنندگان خانم و 45 درصد آقا بودند. از نظر رتبهبندی استانها به لحاظ مشارکت استان کرمان با 6112 نفر رتبه اول است، آذربایجان شرقی با 4 هزار و 183 نفر رتبه دوم و خراسان جنوبی با 3 هزار و 777 نفر در رتبه سوم قرار دارد. بر اساس نمرهای که کسب شده است استان کرمان، آذربایجان شرقی و سیستان و بلوچستان به ترتیب در رتبههای اول تا سوم حضور دارند. اگر بخواهیم نسبت جمعیت و میزان مشارکت هر استان را در نظر بگیریم خراسان جنوبی در رتبه اول، خراسان شمالی در رتبه دوم و زنجان در رتبه سوم قرار دارند سعی کردیم به وعدهمان وفادار باشیم و فاصله بین اعلام نتایج و اعطای آن وجود نداشته باشد.
رمضانی در بخش دیگر صحبتهای خود به تشریح برنامههای نهاد کتابخانههای عمومی کشور پرداخت و گفت: در دهه کرامت تنها بخشی از جشنواره رضوی که امسال مجوز برگزاری گرفت جشنواره کتاب آن بود. تمام بخشهای این جشنواره به دستور وزیر ارشاد متوقف شد و فقط بخش کتابخوانی آن مجوز برگزاری گرفت. این جشنواره تا انتهای تیرماه در فضای مجازی و سامانه سماک نهاد کتابخانهها برگزار میشود. تاکنون بیش از 800 هزار نفر در این جشنواره کتابخوانی شرکت کردند و امیدواریم این رقم بیشتر نیز شود. با این حال نسبت به دوره قبل تعداد شرکت کنندگان 2 برابر شده است.
وی با اشاره به بازگشایی کتابخانههای نهاد گفت: در مورد بازگشایی کتابخانهها باید اشاره کنم که مراکز تابعه بر اساس تصویب ستاد ملی کرونا به عنوان اولین جا بسته شد و البته مجوز بازگشایی آن هفته گذشته آمد. کتابخانههای نهاد عمومی کشور از دیروز با رعایت دو پروتکل وزارت بهداشت و پروتکل تکمیلی ستاد که به تأیید وزیر بهداشت رسیده است بازگشایی شد و مردم میتوانند به کتابخانهها مراجعه کنند البته محدودیتهایی پابرجاست برای مثال مدت زمان امانت کتاب از 15 روز به یکماه رسید، در بخش کودک فقط امانت کتاب داریم و ظرفیت سالنهای مطالعه تقریبا نصف شده است. باید بگویم در زمان کرونا در فضای مجازی برنامههای زیادی داشتیم این اتفاقی بود که برای تمام نهادهای فرهنگی رخ داد و با توجه به ظرفیتی که در این فضا موجود است این حرکت حتماً ادامه خواهد داشت.
او در پایان صحبتهای خود با اشاره به راهاندازی کتابخانه عمومی یزد گفت: بر اساس قولی که به مردم یزد داده بودیم قرار بود کتابخانه عمومی این استان بعد از 24 سال در اسفندماه 98 راهاندزای شود همه شرایط آماده بود و حتی قرار بود وزیر ارشاد برای بازگشایی به استان یزد بیاید اما با توجه به شیوع ویروس کرونا این مراسم به تعویق افتاد. اکنون شرایط مهیاست و در روزهای پیش رو این کتابخانه افتتاح میشود.
انتهای پیام/