معاون درمان وزارت بهداشت: عملکرد دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در مقابله با بحران کرونا الگوست

معاون درمان وزارت بهداشت: عملکرد دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در مقابله با بحران کرونا الگوست

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: عملکرد دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در مقابله با کرونا می‌تواند به عنوان یک تجربه موفق در اختیار سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان،  قاسم جان بابایی عصر امروز در نشست جمع‌بندی مدیریت بحران کرونا در استان سیستان و بلوچستان، اظهار داشت: برای خداقوت به همکاران و شناسایی مواردی که نیاز به مداخله و اصلاح و یا مساعدت و همکاری دارد به استان سیستان و بلوچستان سفر کرده‌ام.

معاون درمان وزارت بهداشت افزود: تمرکز در فرماندهی بحران و ادغام ستاد بحران دانشگاه در حوزه ریاست یکی از نقاط مهم و برجسته بسیج ملی مبارزه با کرونا در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است که می‌تواند به عنوان یک تجربه موفق در اختیار سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز قرار گیرد.

وی با بیان اینکه فرماندهی، منابع انسانی، زیرساخت‌های فیزیکی و فرایندهای خدماتی چهار عامل مهم در مدیریت بحران‌های سلامت است، گفت: مدیریت مطلوب بحران‌های سلامت و کاهش تبعات این بحران‌ها بر سلامت مردم مستلزم فرماندهی و مدیریت مطلوب، برخورداری از منابع انسانی مناسب، وجود زیرساخت‌های فیزیکی و تجهیزاتی و تعریف پیاده‌سازی فرایندهای صحیح اجرائی و خدماتی است.

جان بابایی گفت:  یکی از کارهای خوبی که در زاهدان انجام شده است تعریف ساختار فرماندهی واحد عملیات است زیرا این ساختار کمک می‌کند تا فرد یا افراد مشخصی به صورت ثابت مسئولیت برنامه‌ریزی، نظارت و پایش بحران را بر عهده داشته باشند.

معاون درمان وزارت بهداشت اضافه کرد: در این ساختار هر یک از واحدها و معاونت های تابعه دانشگاه ضمن اینکه به فعالیت‌های ذاتی و مسئولیت‌های عملیاتی روزمره خود می‌پردازند، نمایندگانی هم در ستاد بحران دارند تا نقش و عملکرد آن حوزه در مدیریت بحران هم به مناسبترین شکل ممکن انجام شود.

سناریوهای مرتبط با سلامت در سیستان وبلوچستان با هیچ نقطه کشور قابل مقایسه نیست

سیدمحمد هاشمی شهری نیز در نشست جمع‌بندی مدیریت بحران کرونا در سیستان و بلوچستان اظهار داشت: برای بیان نیازهای نظام بهداشت و درمان و پیگیری مطالبات این حوزه نه سیاه‌نمایی می‌کنیم و نه واقعیت‌های موجود را کتمان می‌کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: کمبود تخت بستری، کمبود منابع انسانی، مشکلات عارضی ناشی از مرز طولانی، وجود بیماری های بومی منطقه، وقوع حوادث و سوانح متعدد و پراکندگی مراکز جمعیتی از واقعیت‌های انکارناپذیر حوزه بهدشت و درمان در استان سیستان و بلوچستان است.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه نقطه قوت استان ما  در مدیریت بحران‌های مرتبط با سلامت منابع انسانی است و با تلاش مضاعف همکارانمان تبعات این مشکلات بر شاخص‌های خدمت‌رسانی به کمترین میزان ممکن کاهش یافته است.

هاشمی شهری گفت:  در چند سال اخیر نگاه وزارت بهداشت هم نگاهی انسان محور و عدالت‌محور بود و با وجود نقاط ضعف طرح تحول نظام سلامت، اجرای این طرح ثمرات ارزشمندی برای توسعه تخت های بستری و تامین بخشی از نیازهای بهداشتی ودرمانی سیستان و بلوچستان داشته است .

سیستان و بلوچستان از نقاط پرحادثه و مستعد بروز حوادث غیرمترقبه در کشور است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهار داشت:  در سال 1398 بیش از 263 حادثه غیرمترقبه کوچک و بزرگ در استان سیستان و بلوچستان به ثبت رسیده که بیشتر این سوانح و حوادث جنبه‌های بهداشتی و درمانی نیز داشته است.

وی بیان کرد: نظام بهداشت و درمان استان‌ ما سال گذشته را با حادثه سیل و تبعات بهداشتی و درمانی آن شروع کرد، در میانه‌های سال بیماری تب کریمه کنگو را مدیریت کردیم، در فصل پائیز با همه‌گیری آنفلوآنزا رو به رو بودیم و در پایان سال نیز مثله همه نقاط دنیا با بحران کووید-19 دست و پنجخه نرم می‌کردیم.

هاشمی شهری ادامه داد: هم اکنون علاوه بر مدیریت بحران کرونا  اقدامات گسترده مراقبتی و پیشگیرانه در خصوص بیماری‌های عفونی و واگیردار بومی منطقه همچون مالاریا، التور، فلج اطفال، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو  و بیماری عفونی نوپدید دیگری به نام چیکن گونیا در سطح استان و دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در حال انجام است.

انتهای پیام/392/ش

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon