کمبود سموم کشاورزی در بازارهای مازندران؛ با دلالان سم برخورد شود

کمبود سموم کشاورزی در بازارهای مازندران؛ با دلالان سم برخورد شود

گروه استان‌ها: رئیس اتحادیه صنف فروشندگان سموم دفع آفات نباتی و ادوات کشاورزی ساری با تاکید بر ضرورت بیشتر دولت با دلالان حوزه نباتات کشاورزی گفت: متاسفانه در شرایط کشت محصولات کشاورزی، سموم کشاورزی در بازارهای استان کمیاب شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، مازندران استان کشاورزی کشور بوده که این استان سالانه با تولید محصولات استراتژیک کشاورزی نظیر برنج نقش اساسی در تامین این کالای اساسی مردم کشور دارد.

متاسفانه امسال به‌دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور، کشت و کار کشاورزان برنجکار استان در برهه کنونی با سختی‌هایی روبه‌رو شده به گونه‌ای که برنجی که همه ساله با رنج به‌دست مصرف کننده می‌رسید امسال با رنج و مشقت بیشتری در شرایط کرونایی شاید در مسیر تولید با مشکلاتی برای کشاورزان ایجاد کند.

با توجه به اینکه یکی از ملزومات کشت مناسب در اراضی برنجکاری استان، استفاده از اصول تغدیه مناسب برای مبارزه با آفات و علف‌های هرز در تولید این محصول بوده ولی متاسفانه، تحریم‌ها سبب شده تا کشاورزان مازندرانی و بسیاری از برنجکاران کشور در این شرایط با کمبود و یا نبود سموم با نوع مرتبط با مبارزه با آفات برنج روبه‌رو شوند.

در صورت عدم تدبیر دولت و مسئولان سازمان حفظ نباتات از طریق واردات باید منتظر آفت‌های بیشتری در تولید محصول استراتژیک در شمال کشور بوده و این اقدام زمینه را برای ورود دلالان در بازار عرضه سموم دوچندان می‌کند.

خبرنگار تسنیم برای روشن شدن موضوع و بررسی و رفع مشکلات برنجکاران در حوزه تامین سموم کشاورزی گفت‌وگویی را با نوروز بخشی از فعالان اصناف و رئیس اتحادیه صنف فروشندگان سموم دفع آفات نباتی و ادوات کشاورزی مرکز استان ترتیب داده است.

نوروز بخشی در این گفت‌وگو با اشاره به تشکیل این صنف از سال 63 با 30 عضو در مرکز مازندران اظهار داشت: هم اکنون اتحادیه صنف فروشندگان سموم دفع آفات نباتی و ادوات کشاورزی مرکز مازندران دارای 130 عضو و 165 فروشنده لوازمات کشاورزی و 10 فروشنده لوازمات مرغداری است.

وی با بیان اینکه متاسفانه در شرایط کشت و کار کشاورزان، عمده‌ترین معضل حوزه کشاورزی کمبود سموم مورد نیاز برای علف‌کش‌ها و مبارزه با آفات بوده است، افزود: متاسفانه هیچ یک از فروشگاه‌های سموم و دفع آفات نباتی استان، سم مورد نیاز کشاورزان برنجکار استان را ندارند که بخواهند به فروش برسانند.

بخشی با بیان اینکه بالغ بر 50 کارخانه تولید سموم در استان‌های شمالی فعالیت دارند تصریح کرد: به‌دلیل اینکه مواد اولیه تولید سموم کشاورزی مشمول تحریم شده بنابراین این کارخانجات به‌دلیل نداشتن این مواد اولیه عملا غیرفعال شدند.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان سموم دفع آفات نباتی و لوازمات کشاورزی مرکز مازندران با اشاره به اینکه 80 درصد کارخانجات تولید سموم کشاورزی در کشور غیرفعال شدند، افزود: جهادکشاورزی و سازمان حفظ نباتات باید برای تامین سریع سموم مورد نیاز کشاورزان در فصل تولید و برداشت برنج چاره اندیشی کنند.

بخشی با اشاره به اینکه سموم مورد نیاز کشاورزان برنجکار در شرایط فعلی در بخش حشره کش، کنه‌کش و قارچ کش است، تصریح کرد: تنها کمبود این حوزه در بخش سموم بوده و در بخش روغن و کود برای کشاورزان مشکل و کمبودی فعلا نداریم.

وی با بیان اینکه معتقدیم مصرف سموم در محصولات کشاورزی در مازندران بیشتر از سایر استان‌های کشور است، تاکید کرد: تاکید داریم که مردم به سمت کشت محصولات ارگانیک سوق یابند چرا که هم در تولید واحد سطح و هم در ارتقا سلامتی خود نقش آفرینی بیشتری خواهند داشت.

این فعال حوزه کشاورزی با اعلام اینکه فروشندگان سموم و آفات نباتی در استان آمادگی عرضه سموم ارگانیک به کشاورزان برای تولیدات ارگانیک و طبیعی تر را دارند، افزود: کشت ارگانیک ضمن اینکه سود بیشتری را برای کشاورز ایجاد می‌کند سبب می‌شود تا شاخص مازندران را از حیث سرطان‌های خونی و روده ای در کشور کاهش دهد.

وی با اشاره به اینکه ورودی کمتری در حوزه ایجاد اعضا در صنف سم فروشی در استان طی سالهای گذشته داشتیم، تصریح کرد: سیاست بر این شده که پروانه فعالیت در صنف مورد نظر منوط به جذب گیاهپزشک در مکان‌های عرضه سموم باشد که عملا این طرح به دلیل بازار راکد و توجیه نداشتن اقتصادی در استان و کشور برای جذب گیاهپزشکان و فارغ التحصیلان این عرصه ابتر باقی مانده است.

این مسئول اتحادیه فروشندگان سموم دفع آفات نباتی و ادوات کشاورزی مرکز مازندران با اشاره به اینکه صدور پروانه فعالیت در این صنف علمی تر شده است، افزود: گیاه پزشکان باید به عنوان مسئولان فنی در مکان‌های عرضه سموم به کشاورزان خدمات علمی ارائه دهند که هنوز در اجرای آن موفق نبودیم.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه عده ای در قالب فروشندگان سموم به عنوان دلال در روستاها حضور یافته و اقدام به سفارش برای عرضه سموم به صورت خارج از شبکه می‌کنند، تصریح کرد: نظارت دستگاه‌های نظارتی نظیر قوه قضائیه برای برخورد با این دلالان که در برخی مواقع تبدیل به مافیای عرضه سم در استانهای شمالی شده باید بیشتر باشد.

بخشی با اشاره به اینکه برخی از این عرضه‌کنندگان خارج از شبکه سموم اقدام به تولید سم تقلبی و عرضه آن بین کشاورزان کرده است، افزود: نظارت‌ها باید بیشتر باشد تا مصرف سموم به صورت مدیریت شده و با هماهنگی صنف مورد نظر به کشاورزان ارائه شود.

انتهای پیام/681/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon